Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seok-do Ma (Dong-seok Ma) je nevybíravý policejní ranař, tvrdý chlápek s pověstí neurvalého býka. V malíku má všechny lokální gangy, jejich nezákonné podnikání; herny, bordely i pouliční prodej rekreačních drog. Se svým týmem tajných sbírá potřebné důkazy pro jejich zadržení. Akci monitoruje jako šelma svoji oběť, když v tom se do města infiltruje trojice čínských mafiánských řezníků, která začíná těm lokálním přebírat jejich území. Ve snaze o jejich nadvládu začíná trojice svým sokům odsekávat končetiny, porcovat jejich těla na kusy a balit je do odpadkových pytlů a cestovních kufrů. V městských ulicích se rozpoutává peklo; napadené gangy z útoků obviňují jeden druhého, zatímco trojice řádí dál jako černá ruka a bere si plnými hrstmi co je jí libo. A když už si s trojicí krvelačných Číňanů nedokáže poradit ani sjednocená gangsterská skupina, je na řadě policejní tým, který, pod výhrůžkou odevzdání případu vyšším autoritám, dostává od svých vyšších nůž na krk a také několik posledních dnů k zadržení všech třiceti podezřelých v čele s vůdcem čínského gangu, Jang Chen (Kye-sang Yoon). (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (74)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vyvážená porce akce i zábavy s šarmantním nedotknutelným detektivem Seok-do Ma (hraje Ma Dong-seok), který společně se svým týmem kriminalistů z útvaru Závažných zločinů, řeší případ neznámých gangsterů s Číny, kteří začali přebírat gangy stávajících vůdců a jejich jednání se nedalo už déle tolerovat. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejci dokážou natočit obstojné akční filmy, co se týče porovnání se západní produkcí, ale ještě jsem doposud neviděl tento žánr říznutý pořádným vtipem. Asi by mě nenapadlo, že z toho může vzejít parádní výsledek. Ačkoliv se to chvilkami chová jako komedie, tak se zde stejně po většinu doby sází na pořádnou řezničinu, kde se s brutalitou a krví fakticky nešetří (rozčtvrcené tělo poházené v odpadcích budiž zářným příkladem). Hlavní hrdina, myslím tím toho protagonistu, se stává možná mým nejoblíbenějším hercem z této země, párkrát perfektně zahláškoval ("Jsi sám ?" "Ano, pořád nezadanej."), jednoznačně film stál na jeho výkonu, jeho jízlivé poznámky ke všem zúčastněným postavám trhaly mou bránici na jednotlivé kusy. I trojici záporáků se vydařilo vybrat nejlépe, jak mohli, každý se vyznačoval malinko odlišným charakterem. Po stránce akční zde nečekejte nějaké efektní souboje plné přestřelek, ono popravdě zde nepadne ani jediný výstřel ze zbraně, buď se zde dočkáte starých známých pěstí nebo dojde na tyče.....a tím film získává plusové body v kategorii ojedinělosti. No a závěrečná bitka na toaletách v letištním areálu patří bezesporu k velmi propracované sekvenci, ta choreografie úderů je až úctyhodná. Za mě dávám 90 % Dong Seok Ma mým nejoblíbenějším "řízkem" na poli buddy krimi-komedií, bude složité pro konkurenci ho z této pozice sesadit ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Oldschool poctivá kriminálka se všim co můžou mít chlapy rádi - drsná hlavní postava s charismatickým týmem, výborný akční scény v syrovém balení, spoustu krve a špetka humoru. Co mě trošku překvapilo, tak naprostá absence střelných zbraní, i poldové zde choděj s železnejma tyčema a rozbíjej huby holejma rukama. Soubojů není zas tolik, ale ani málo. Nechybí jim dynamika, kontakt, brutalita, využívá se spoustu řezných zbraní, maj minimum střihů a jsou perfektně nasnímaný. Last fight se skutečně povedl, holt mám vždycky slabost pro realistický bitky na toaletách. Padne i několik solidních hlášek "jsi sám?" jo, pořád nezadanej", interakce s okolím mi opět udělala radost, spoustu dobrého jídla (taky jsem si dopřál nudle během sledování filmu) a klasicky áčkovej vizuál. Veterán mě ale asi bavil víc, jak akcí tak i průběhem. Zde jsem se "jenom" bavil, byla to fakt zábava, na druhou stranu, kdyby se film pojal jako vážnej thriller, více by mě mrzelo co se stane kladným postavám. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tú letenku môžeš kľudne roztrhať, do lietadla sa nedostaneš..." Už dlhšie som si nedal žiadnu "kórejčinu" , tak som skúsil túto gangsterku a dostalo ma to. Kórejská gangsterka to je pre mňa pojem, oni to jednoducho vedia. Dokázali to už niekoľkokrát a vždy veľmi kvalitne a ani tentokrát to nie je inak. Je to opäť klasika, v kórejskej gangsterke asi niet miesto pre strelné zbrane. Užijeme si hlavne nože, palice a občas nejaké to kladivo. Poriadne "kladivá" má i hlavná postava policajta, skvelý, fakt skvelý a navyše veľký sympaťák - Doeg-seok Ma. Asi som našiel svojho obľúbeného kórejca...Rozdával zvláštne ale veľmi účinné "dlaňovky" ako kedysi Bud Spencer, vždy keď ju dal veľmi dobre som sa bavil. Film podľa skutočnej udalosti, opäť veľmi drsný, občas vtipný s veľmi slizkým hajzlom, ktorému prajete skorý koniec. Záverečná bitka na WC bola doslova adrenalínová, dlho som tak kvalitný súboj nevidel, malo to grády...Celkovo veľké prekvapko, vrelo doporučujem, hlavne všetkým kritikom kórejských filmov. 90%. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda masakr - facák sem, lepák tam, sek, sek sekyrkou, bod, bod nožem, bum bác palicí a hlavně se trefit. Nedivím se, že to v Koreji vyvolává takový šílenství. Je to dokonce hustější, než jsem čekala. Ma Dong-seoka jsem snad nikdy v hlavní roli neviděla, je to spíš "scene stealer", ale tady v roli ranařskýho poldy podává skvělý výkon. I když je to takový menší grázlík, který si nebere servítky, má srdce na správným místě a divák ho za to prostě musí mít rád. I když se to k tomuhle filmu asi moc nehodí, musela jsem se při pár jeho scénách i usmát - na co má asi helmu pod stolem? Jak gangsteři servírují vejce v sauně? :)) Proti němu se postavil Yoon Kye-sang v roli dlouhovlasýho, lehce vyšinutýho gangstera. Dlouhý vlasy byl nápad samotného herce, který se tak chtěl odlišit od jiných záporáků ve filmech, a myslím, že se mu to povedlo nejen délkou vlasů. Snímek je inspirovaný skutečnou událostí, nevím, jak moc skutečnosti odpovídá, ale nějak je mi to i jedno, vysoká kvalita a realističnost se tomu prostě upřít nedají. Pro mě to není typ filmu, na který bych se v nejbližší době podívala znovu, ale jinak velká spokojenost. Přeloženo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V celom filme nie je použitá ani jedna strelná zbraň. (Johnny.ARN)
  • Geumcheonská jednotka závažných zločinů zatkla v roce 2004 třicet gangsterů. (CarloRizzi)

Reklama

Reklama