Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) se potom, co si získal srdce hráčů i lidí z Havířova, vrací do Slavie. Má ji zachránit v druhé nejvyšší soutěži, a to i přesto, že musel v minulosti z klubu za podivných okolností odejít. Ukazuje se, že za návratem do Slavie stojí ještě větší hokejový šílenec a autorita – Hrouzek starší (Stanislav Šárský). Z přesunu do Prahy je bez ohledu na okolnosti naprosto nadšená Deniska (Hana Vagnerová). Jak asi dopadne vzájemný zápas Slavie a Havířů? (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jirka Langmajer se se svým věčně nas*aným trenérem Hrouzkem konečně navrátil a s tím se dostavilo spoustu výhrad i vylepšení. Nevýhodou celé druhé sezóny byl pro mě Hrouzek st., na něhož jsem si stěžoval posléze u každé epizody a jeho otravnost signalizuje i to, že se dlouhá léta jeho představitel nikde neobjevil. Plusem těchto osmi dílů je dle mého rozhodně zlepšení scénáře pro postavu Denisy, jejímiž grimasy a dialogy jsem se bavil pokaždé, když dostala prostor. Konečná scéna otevřela vrátka na další hokejové peripetie, já ovšem musím uznat, že bych možná uvítal zas nějaký svěží projekt ze sportovního prostředí. Tak jako se právě objevila Lajna po Vyšehradu, mohly by streamovací služby přijít s dalším neotřelým nástupcem. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně mě hokej vůbec nezajímá. Ani "namakaný" řeči. Co mě vlastně u toho dostalo a donutilo to sjet obojí (jak první, tak druhou sérii) skoro na jeden zátah, je to, jak absurdně je to všechno namíchané. Vím, že je tím Petr Kolečko už pověstný, ale u mě osobně to prostě funguje na výbornou a je nakonec úplně jedno, který režisér mu to režíruje (ať Lajnu či Most). Ten mix je prostě tak výživný, že nemůžu odolat. I to, jak se trefuje do různých klišé, bourá je a zase pře(s)tavuje, kdy jeden vůbec neví, kam se to všechno vyvine, že by si i bál vsadit na to, čím to skončí. Navíc jsem si u toho uvědomila, jak je to v současné seriálové produkci všech těch Růžových zahrad, Ulic či Slunečných super závan svěžího proudícího vzduchu, i proto už se moc těším na něco dalšího z dílny Kolečka a režisérů, kteří ty jeho gejzíry nápadů převedou do "reálu". Třeba teď naposledy spolupráce Vladimíra Skórky a Petra Kolečka na sKORO NA mizině mě přivedla právě k Lajně, přičemž po loňském Mostu pro mě osobně prostě zase trefa do seriálového černého :-) P. S. Jiří Langmajer v roli trenéra absolutní špica, jak dokáže ustát to lavírování mezi přehnanou tvrdostí a přehnanou změkčilostí, aniž by z toho vyšel jako totální idiot :D ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolem celé Lajny je nějaký svůj vlastní vesmír. Nic proti nikomu, ale někdy mi to v rámci zápletky připomíná příběhy, které jsem si vymýšlel před pubertou. Ať už v rámci logiky, humoru nebo určité naivity příběhu. To celé nějak hraje do karet tomu, že tato klasická jednohubka nám nicméně přinesla o dva roky později další sérii. Což je samo o sobě docela škoda, protože tohle je koncept, co by se snad i klidně dal dělat každý rok za pár týdnů. O to více je zvláštní, že asi tedy se dočkáme další série, ale budeme rádi, když vyjde prvním rokem nového desetiletí. Dá se říci, že zde je i určitý status. Lajna neurazí, ale ani si z ní nesednete na prdel. Pokud tvůrci plány mají, dokážu si s klidem představit, že zde bude co dělat až do páté série. Ne-li více. Pak se ale musí čekat, že kvalita asi půjde i trochu dolů. Protože už i ta druhá teda byla něco bubliny na plotně plné vody. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

První dva díly druhé řady seriálu Lajna jsem vyloženě protrpěla, ale pak nastal obrat k lepšímu a po trochu trapném rozjezdu jsem se zase skvěle bavila. Kromě Jiřího Langmajera a Hany Vagnerové se o to velkou měrou zasloužil Václav Neužil, který si roli namachrovaného navrátilce ze zámořské NHL Robina Guhy patřičně vychutnal. Nedovedu si představit, že by to někdo zahrál lépe. (70%) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímalo by mě, odkud tvůrci vyhrabali Stanislava Šárského, do téhle chvíle jsem o něm nikdy dřív neslyšel... Jeho postava je strašně přepálená a nesympatická, a kdyby v seriálu nebyla, tak by to bylo určitě lepší. Kvalita dílů je zde značně nevyrovnaná, hlavně v první půlce řady to vypadá, že tvůrci ztratili talent na humorné dialogy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě se objeví narážka na seriál Gumídci (od r. 1985). (Duoscop)

Reklama

Reklama