Reklama

Reklama

Strážci majáku

  • Velká Británie The Vanishing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Strážci majáku je psychologický thriller inspirovaný skutečnou, dosud nevysvětlenou událostí – záhadou Flannanských ostrovů. Tři muži přijíždějí na šesti týdenní směnu, při níž mají střežit maják na neobydleném ostrově 20 mil od skotského pobřeží. Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) a Donald (Connor Swindells) zahájí svou běžnou, osamělou pracovní rutinu. Nedlouho po příjezdu u ostrova ztroskotá veslice s truhlou plnou zlata. Strážci majáku udělají rozhodnutí, které změní jejich životy navždy. (iTunes)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak copak může stát za The Flannan Isle mystery, když vynecháme pravděpodobnou příčinu v podobě vysokých vln způsobených bouří? Godzilla? Do těchto končin to má blíž spíš Kraken. Nebo snad chamtivost? Šplouchání na maják spojené s otravou rtutí? Těžko říct, ale co vím jistě je, že Nyholm otrávil mě. Od neschopnosti udržet nějakou dusnější atmosféru přes anachronismy a nesmysly v podobě rádia a lehkého zlata až po „baptistické“ finále, kdy se křtí pocit viny. Zas na druhou stranu, buďme rádi, že Gerard neskopával kolegy z útesu se slovy: „This is Scotland!“ ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, hlavopätoidné a dosť dobre zahrané (Butler ma príjemne prekvapil, evidentne má na viac ako len na blbé akčňáky). Celkovou atmosférou a pocitovo sa mi to páčilo veľmi - chlad a studený morský vzduch človek pomaly až cítil. Psychologická rovina v druhej polovici je možno príliš vyhrotená a druhá polovica celkovo tápe, ale vďaka dobrým hercom a výstavbe z úvodu sa film nerozpadne. Zaokrúhlim vyššie. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GET CALLED A BASTARD OFTEN ENOUGH, YOU BECOME ONE." -------------- Vedel som, že sa mi The Vanishing bude páčiť a vedel som to už od počiatku. Dôvody sú jednoduché: prostredím, počasím, vzdialenosťou daného miesta od akejkoľvek civilizácie, jednou budovou široko ďaleko, opustenosťou a samotou postáv mi to silne pripomínalo môjmu srdcu blízky film Kak ya provyol etim letom. Tým to ale nekončí, no o tom neskôr. Scény bojov o prežitie sú autentické a chladné, čo filmu svedčí a k danému príbehu/prostrediu veľmi hodí. Dialógy sú solídne a psychológia hrá dôležitú úlohu. Režisérsku ruku je tu aspoň minimálne cítiť, ale druhé Taboo z toho nebolo a vlastne ani nevieme, či vôbec chcelo. Za záver zvyšujem na štyri a záverečné titulky som sledoval s veľkou spokojnosťou. Gerard Butler vynikajúci. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film ťaží predovšetkým zo vzájomnej interakcie medzi trojicou ústredných postáv a dalo by sa povedať že svojim spôsobom iba inak opisuje Dostojevského dilemu z knihy Zločin a trest. Je pravdou, že niektoré pasáže bežného diváka budú nudiť, tak ale treba si najprv pozrieť trailer aby človek vedel čo má od filmu čakať. Nepochopím, ako môže byť niekto tak primitívny ako napríklad užívateľ žijúca mŕtvolka, polovicu filmov ktoré hodnotí označí ako odpad...na druhej strane som mu za jeho hodnotenia vďačný, pretože jeho odpad je zárukou filmu náročného filmu na vnímanie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér, který se podílel na seriálu Taboo nyní představuje svůj první celovečerní debut s Gerardem Butlerem a Peterem Mullanem. Tři chlapi jedou na 6 týdenní směnu na izolovaný ostrov strážit maják, kde však naleznou truhlu zlata a jak už to většinou tak bývá, někdo si pro ní bude chtít přijít. První hodina je výborná, skvěle tu funguje ponorková nemoc, je to i slušně napínavé a především dobře zahrané a je škoda, že ve druhé půli filmu dochází dech a nemá už čím vyloženě zaujmout. Přesto na debut slušná oldschool práce z neotřelého prostředí a vidět vyšinutého Butlera stojí za to. 60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. října 2018 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)
  • 26. prosince 1900 loď Hesperus dorazila k Eilean Mor s čerstvými zásobami. Maják byl v provozu rok, ale bylo zaznamenáno, že Eilean Mor už několik dní neviděl žádné světlo. Maják byl úplně opuštěný a následné prohlídky ostrova neodhalily žádné známky toho, co se stalo třem strážcům. Poslední zápis do deníku byl proveden 15. prosince a obsahoval řadu podivných a zneklidňujících vodítek o duševních stavech mužů. (dzei)

Reklama

Reklama