Reklama

Reklama

Qi man dun jia

  • Hongkong 奇門遁甲 (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Moderní předělávka* Yuenova staršího komediálně-duchařského wuxia snímku známého jako The Miracle Fighters (čínský název je u obou filmů totožný) je překvapivě málo poznamená osobou režiséra (takže žádná dechberoucí choreografie soubojů, sorry) a nepřekvapivě hodně poznamená osobou producenta a scenáristy Harka Tsuiho. Nese se tedy ve velmi podobném duchu jako druhý díl Journey to the West - představuje ulítlý a výtvarně oslnivý fantazijní svět odkazující na tradiční čínskou estetiku, disponuje absurdně groteskním humorem a la Stephen Chow, hromadou digitálních triků a taky poněkud chudým dějem, který se ale zde povedlo jakž takž zamaskovat množstvím postav a jejich osobních podzápletek, díky nimž je film schopný si divákovu pozornost udržet. Uspěchaný konec, který působí jako něco ze Strážců vesmíru, naštěstí vyvážila sympaticky vtipná postava Kroužku s roztomilým kukučem Dongyu Zhou, takže tentokrát mohu myslím sáhnout i po čtvrté hvězdě. Při vědomí celé řady jeho nedostatků bych byl fakt rád, kdyby víc čínských CGI blockbusterů vypadalo jako právě The Thousand Faces of Dunjia.____ * = Pozdější edit: Po zhlédnutí "originálu" musím dodat, že oba filmy spojuje prakticky jen název a žánr. Nic dalšího. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bejkárna v režii slavného Woo-ping Yuena velmi pravděpodobně nenadchne příznivce kung-fu, nebo historických wuxia filmů. Ale mohla by pobavit každého, kdo má rád fantasy a je už otrávený hollywoodskou produkcí, která je jako přes kopírák. Obecně se dá tvrdit, že je většina asijské fantasy typická tím, že se nebere až tak vážně a že vás vždycky překvapí něčím novým, nebo aspoň tak bizarním, či absurdním, že vás to prostě pobaví. A samozřejmě je vše namixované s troškou patosu, který je ale často z kategorie uvěřitelných emocí...resp. člověk by tomu rád věřil, protože je to mile naivní/čisté. No a nesmí chybět nějaká ta rubačka. Kapitola sama pro sebe jsou trikové sekvence. Občas je ta animace jako z lepší videohry, ale plně to vyvažuje fantazie tvůrců, takže než že by to jednoho otrávilo, spíš se pousmějete. Těch CGI je tam tolik, že by to v IA kvalitě stálo opravdu ranec, takže trocha benevolence je určitě na místě. Už tak je s podivem, že takovou ptákovinu někdo zafinancoval. Ale jsem rád. Bylo to tak blbý, že se mi to líbilo. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Čínští Xmeni, Strážci Galaxie nebo já nevím co smíchaní s asijskou mystikou a exotikou. Je to dostatečně šílené, aby to udrželo vaši pozornost, i přes zmatený děj a občas rozvláčné dialogy. Efekty jsou už na slušné úrovni, bojové scény vypadají někdy lacině, někdy berou dech. I nějaký ten žertík se najde. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vdaka jednemu z alternativnych nazvov Miracle Fighters som dufal, ze to bude v podobnom komedialnom style ako ta stara Yuen Woo Pingova klasika. Cize trochu kung-fu, nejaky ten kuzelnik, trochu vynaliezavych absurdnosti, ale celkovo to snad bude davat zmysel. Lenze u tohto filmu je ako meno rezisera ovela podstatnejsie meno scenaristu a to sialenca Tsui Harka. Vdaka tomu ma tento film ovela blizsie k sialenostiam bez poriadnej logiky typu Legend of Zu s rôznymi nadprirodzenymi bozstvami a priserami. Cize nic pre mna. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Obsazení první třída, scénář, režie, zkušení a úspěšní veteráni. Navíc vizuálně je film pecka a další důkaz pokroku, jak moc v Asii umí zacházet s digitální technologií. Jenže mě ten příběh o záchraně světa, lovcích démonů prostě moc nebavil, byť přináší pár neobvyklých žánrových prvků a souboje rozhodně nenudí, ok jsou i pokusy o humor. Přesto jsem měl, co dělat, aby snímek dokoukal do konce, nemělo to pro mě asi správné tempo.Film mě nevtáhl, působil na mě často odtažitě a hlavně tím stylem, že chce sice omráčit diváka, ale dávám přednost trochu méně efektů a více lidské akce. Je to nadprůměr, ale žádný zázrak to není. Asi rozjedu kampaň méně obsazovat Zhou Dongyu do filmů... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama