Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná komediální minisérie z prostředí policejní služebny v pražských Holešovicích. (Stream.cz)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (7)

Fízlárna (2017) 

"Za tři pětky mám u nás prkennó tojku aj s hercnó ve vratech, do piče. No nedám takový love za sranec." Nástup Rudy Kyselky na Obvodní oddělení Holešovice mě dost bavil, ale pak už to bylo horší. Nicméně tlustý strážmistr, s hodnostním označením rotný, dopraváckou košilí, bermudami po tatovi a střílící hlášky v hantecu byl vynikající. Taky "to" Hrabák mělo své světlé chvilky, ale keptn byl takový slabší a mafiány placené Malé Bobeš, tak to bylo vyložené neštěstí. Z komentářů svých kolegů jsem pochopil, že má úroveň klesla na absolutní dno, když se mi tohle celkem líbilo, ale ona neklesla. Já ji tam měl vždycky. ()

Vajíčka (2017) (E01) 

"Kokino hóká před zatáčkó, tak co včil?" Už jsem tedy slyšel betelnější storky, ale Rudův nástup na fízlárnu mě dost pobavil. Asi to bude tím hantecem, protože ten ve mně dokáže i z průměrné hlášky vyvolat špicové lochec. Já za to fakt nemůžu, ale topr na lino. Takže "naklepat a smažit", proklepnout si ty vajíčka od bukvic a hlavně bacha na somrující debrecínku se svištěm. ()

Šikana (2017) (E02) 

"Mám ti naklepat mixnu? Mám ti zpřerážet vanilky?" Sokolnický velvyslanec v Praze Ruda je stále ve formě, ale ty finanční machinace s bytem a mafiánské výhružky mě dost nudily. Nicméně závěrečné fórky s osmákem, vydrou a kočkou mě položily na zem a zkopaly mě do bezvědomí. ()

Koule (2017) (E03) 

"Tak pré máš valit pomoct keptnovi." Tak tentokrát se mi na Fízlárně hledala pozitiva dost těžko. Nicméně jsem dostal chuť na sledování Četnických humoresek s brněnskými titulky i na věštění z vymáčknutýho jelita a Ruda mě totálně odrovnal svým psaním protokolu dvěma prsty - malíčky. Ovšem vědma byla slabá, Keptn byl slabý, Bob byl slabý a Hrabák v latexu to taky nevytrhnul. ()

Čára (2017) (E04) 

"To je ňáké divné model. Nějaké pražské tuning ne?" Rudova radost z domácí palírny neměla chybu, ale krotitel psů npor. Tobrmann mi naložil ještě víc. Jeho analýza zfetovaných sirotků z Klokánku, chlastání z psí misky, močení na fíkus, sebeuklidňování kostkou cukru či vydávání pokynů fotce policejního psa mi nejméně o minutu prodloužila život. Taky už vím, jak sa pálí Perníkovica, takže za mě celkem spokojenost. ()

Nevěsta (2017) (E05) 

"Špízni. To je kus baby, co? Ta zabije prase pěsťó." Jenže je to lesbičanka a tím jsem vyčerpal vše, co mě v této epizodě rozesmálo. Samozřejmě jsem ještě úmyslně zapomněl na Tuhého prezidenta, ale víc už toho opravdu nebylo. Jsem z toho trošku smutný, protože mám Fízlárnu chvílemi snad i rád, ale opakující se vtipy, typu Bobova dobráckého obírání Rudy, snad ani nejsou vtipem. ()

Operace (2017) (E06) 

"Já jemu éto vyřiďáju." Rudova ruština je brilantní, ale tady jde o něco vážnějšího - o obchod s orgány činnými v trestním řízení. Tedy s těmi ne, ale tady někdo brzy přijde o hltan. Nebo nepřijde? Ono je to asi jedno, protože závěr Fízlárny zavoněl amatérismem tak strašným, že raději třikrát zemřít než vidět divadlo Demago naživo v akci. ()

Reklama

Reklama