Reklama

Reklama

Mladý pilot Alexej jen těžko získává přízeň zkušenějšího kolegy Leonida. Oba muži však čeká osudová zkouška, když budou nuceni evakuovat turisty z oblasti zasažené sopečným výbuchem. Poklidné přistání se promění v noční můru poté, co erupce zničí letiště a poškodí startovací dráhu... Mladý vojenský pilot Alexej Guščin je navzdory svému talentu a vlivu svého otce, leteckého inženýra, propuštěn z armády, protože jednal v rozporu s rozkazy. Přihlásí se na místo pilota letecké společnosti, kde se má podrobit přijímacímu řízení vedenému přísným pilotem Leonidem Zinčenkem. I přes Zinčenkovy pochybnosti je přijat a stává se Zinčenkovým stážistou. Guščin hledá cestu k Zinčenkovi, který je i doma velice přísný na svého syna Valeru. Guščin se seznamuje s kolegyní Alexandrou Kuzminou, do které se zamiluje. Alexandra je sebevědomá a Guščinův zájem nejprve neopětuje, brzy spolu ale začnou chodit. Guščin a Zinčenko jsou povoláni do Afriky, kde mají evakuovat turisty před válečnými událostmi. Guščin je ale rozzlobený, že nemohou evakuovat rovněž místní emigranty, čímž proti sobě popudí vedení společnosti. Zinčenko však Guščina podrží a oba jsou přiděleni k pravidelným letům do jihovýchodní Asie. Zinčenko s sebou přibírá i Valeru, od kterého očekává, že se zlepší v angličtině. Během jednoho letu na Aleutské ostrovy jsou piloti požádáni, aby evakuovali turisty v oblasti, kde vybuchla sopka. Celkem poklidné přistání se však promění v noční můru poté, co sopečný výbuch zničí letiště a poškodí startovací dráhu. Guščin se navíc musí do hor vydat ještě pro jeden uvízlý mikrobus s turisty. Zinčenko a Kuzmina jsou nuceni startovat a nechávají Guščinovi na letišti druhé letadlo s palivem. Guščinovi se podaří mikrobus zachránit a i jeho letadlo odlétá. Zinčenkovi však dochází palivo a jediným řešením se ukáže přestup cestujících ze Zinčenkova letadla do Guščinova... (TV Prima)

(více)

Recenze (92)

verbal 

všechny recenze uživatele

Rymejk sedmdesátkové klasiky Sojuzmultfilmu Putinfilmem dopadl na výbornou! Tedy pokud jste sexuálně značně dezorientován, sbíráte růžový porcelán a krajinky s troubícími jeleny, nemůžete napětím dospat, jestli cigánský krasavec Miguel Lopéz vyprcá v závěru tisícidílného latinskoamerického eposu Končitu Vilalobos i přes ukrutné nástrahy jejího mocného strýce Fernanda Gonzálese, jenž je ve skutečnosti naprosto překvapivě ztraceným trojčetem obou milenců, nebo prostě máte přes devadesát kilo a váš nevkusně otylý pastelový župan je plný kočičích chlupů. Zbylo-li vám ovšem alespoň trochu soudnosti a vkusu, či vám u toho nepraská šprcka při blahoslaveném piglování ségry jako tuhle Livingdedovi, působí to, jako byste zvědavě odkroutili první vrstvu krásné, ručně malované Matrjsošky a uvnitř našli řídké hovno pacienta s úplavicí nebo lovili ojedinělé šťavnaté kousky libového masa z plesnivějícího boršče. Musím říct, že jakmile se problijete hodinou prkenných telenovelolidských trampot kýčovitého pyjonýra a bezprecedentního klaďase Jelimana Jelimanoviče Kokotova a jeho přísného, ale spravedlivého kapitána, soudruha Geroje Otravoviče Pičusina, Hrdiny Sovětského svazu, jsou ta eFiXa skutečně pěkná a povedená, až máte i chuť leccos velkoryse odpustit. Pak však přijde něco, po čem prostě ty teplé pirohy v sobě neudržíte ani po hrsti Kinedrilu. Ten kuchyňský heavyend je čirý hnus, při kterém jsem jen čekal, kdy do vybarvičkovaného záběru, podkresleného kůl homosexuálně heroickou kantátou, vcupitá oslizlá modelka s bělostným úsměvem, protože má intimku, a vrhne zpola natrávené Nestle Krančís do plyšově růžového kožíšku měkouškého králíška Azurita. A mně, kurva, nikdo nauzeu způsobovat nebude!!! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Komerčný katastrofický film, natož samotný žáner, má vzorec nemenný a konštantný. Či už to bolo v jeho začiatkoch ( 30. - 50. roky ) , v renesancii ( 70. roky ), v zmŕtvychvstaní ( 90. roky ), či ako tento snímok, v reverse ( nové milénium ). Na začiatku ( pri tých dlhších miutážach to môže byť aj hodinka plus mínus ) sa zoznámime s hrdinami, prípadne obeťami. Potom príde zvrat v podobe katastrofy ( pre mnohých, hlavne destrukčne naladených divákov, najlepšia časť filmu ) a následne akcia v podobe zachraňovania a rôznych únikov z katastrofických dozvukov. Tento snímok ide po tejto lajne, ako ten najlepší korčuliar profesionál. A keďže nejde o žiadnu inovatívu a ani pokus o naddimenzované, megaspektakulárne akčné scény ( viď Emmerich ), je to presne to, čo divák znalý aj neznalý, bude očakávať. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 27,305,571 $ | Čože? Natočiť dva a pól hodinový katastrofický film plný digitálnych efektov za 9 mega v dnešnom svete? To je možné len v Rusku - aneb očividne to na FX oddelení robili odsúdenci za kyberzločiny zadarmo :D Režisér si je vedomý priemerných hereckých výkonov svojich protagonistov, takže dialógy skrýva za prechádzajúce vlaky, autá, a detaily ich emócií strieda za ďaľšie efektné zábery. Ekipaž si môže k večeri pustiť aj Emmerich, pretože ten film má tak absurdné pasáže (ale dobre natočené!), že by to prekvapilo možno aj jeho :D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co se pro letošní rok katastrofického žánru týče, tak Rusáci dávají na prdel Amíkům a Ekipaž vymazává na plné čáře nevýrazný Deepwater Horizont. Ona to nebude náhoda, už Metro byla pecka a tento film v tom pokračuje, byť o originalitě se tentokrát nedá mluvit, protože je to přímý remake staršího snímku Posádka v ohrožení. Takže i zde musíme přežít vesměs ukecanou první půlku, ale na druhou stranu hlavní hrdina co dělá správné věci ve správnou chvíli bez ohledu na následky si mě okamžitě získal. Možná je to klišé, ale Guščin je frajer! Takže z první půlkou nemám zásadní problém a v té druhé se rozjede katastrofické peklo které sice do větší míry kopíruje originál, ale je to svižněji zpracované z lepšími triky. Takže za mě určitě poctivá čtyřka a v rámci žánru snímek který určitě můžu všem fanouškům dobrých katastrofáků vřele doporučit.80% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrnej katastrofickej film s přepálenou stopáží, kdy by první půlka zasloužila o polovičku sestřihnout. Druhá půlka už jede na regulérní žánrové vlně s pěkným provedením, ale pořád je to jen přiblblé béčko, které se ničím nevymyká, snad jen tím, že je z Ruska, za což teda nadhodnocovat nemíním. Anglickej dabing jsem málem nepřežil. 60% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (9)

  • V úvodu filmu stojí v pozadí vyřazený těžký stíhací letoun MiG-25, v kódu NATO zvaný Foxbat. (Peklop)

Reklama

Reklama