Reklama

Reklama

A Prayer Before Dawn

  • Francie Une prière avant l'aube (více)
Trailer 1
Drama / Sportovní / Životopisný
Velká Británie / Francie, 2017, 116 min

Obsahy(1)

Drogově závislý boxer Billy Moore (Joe Cole) skončí v thajském vězení, kde si prožívá osobní peklo. Jeho situace ho nakonec dovede k pokusu o sebevraždu. Naději najde v thajském boxu. Ve vězení začne trénovat a brzy dostane šanci zápasit. Netrvá to dlouho a převedou ho do cely pro bojovníky. Billy v náročném bojovém sportu najde nový smysl života a způsob, jak se vypořádat s realitou nechvalně proslulého thajského vězení. Bude to ale stačit, aby se dostal přes svou drogovou závislost? (jkpj22)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Žáner, ktorý vládne béčkovým produkciám nasadil hutnú artovku a rovno na premiéru do Cannes. Naozaj nečakajte zbesilé tempo, strhujúce bitky a klišoidný happy end. Toto je pomalý a surový boj zničeného človeka, ktorý jediné čo má sú ruky a nohy. Pre fanúšikov dlhých záberov a bojových športov povinnosť, ostatným radšej odporučim sériu Undisputed. 70% ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat lehký spoiler! Necelý rok čekání - a vyplatil se! Natěšenost na tento film mi nedala možnost ani počkat na české titulky. Jsem zvědav, pokud "titulkáři" přeloží i dialogy v thajštině, jelikož v anglických titulkách to tak bohužel nebylo, tudíž občas absolutně netuším, oč šlo ikdyž ve většině případů se to dalo logicky vyvodit. Mohl to být záměr tvůrců, aby se divák cítil stejně jako hlavní postava. Pokud ano, tak povedené. Mimochodem, hlavní postava byla vybrána skvěle. Sice možná až moc muskulaturní smažka, ale budiž. Herectví herců i neherců bylo perfektní. Obsazení bývalého skutečného obsazenstva thajského vězení neskutečné. Scéna znásilnění byla velice autentičná a následný šok hrdiny ještě větší. Kamera při soubojích velice nevšední a navíc povedená! Chápu, že ta kamera asi měla své důvody kvůli schopnostem hlavního hrdiny. Ale souboje a závěrečná technika byly dobře propracované. Prostředí netřeba komentovat - špína, smrad krve, drog a potu... ikdyž nakonec možná uznám, že jsem čekal i o malinko víc (naivně, natěšeně), prostě jak se říká "TOPovku". Ale i tak to nemění nic na hodnocení. Jasných 92% a 5* samozřejmost. ()

Reklama

DanteZ 

všechny recenze uživatele

A Prayer Before Dawn může dojet na nesprávnou cílovku. Ti, kteří k filmu přistoupí jako ke sportovnímu dramatu, budou nejspíše zklamáni. Thajskému boxu film totiž nevěnuje dostatek času a snímání jednotlivých zápasů je z tohoto hlediska nezdařilé. Pokud však k filmu přistoupíte jako k sondě, která pracuje s boxem jako s kulturním fenoménem, který může tvrdým způsobem zavrženému floutkovi zachránit prdel, můžete se těšit na nepříjemný, ale velmi zajímavě zpracovaný viscerální zážitek. Celá recenze zde. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vězeňské peklo v Thajské věznici!! Vězeňským filmům se minulý rok velmi dařilo ( Shot Caller i Cell Block 99 byly skvělé přírůstky do žánru), letos však jasně vítězí tohle. Hlavním hrdinou je Britský boxer, který žije v Thajsku, propadá drogám, sám je i dealuje a za ně si jde taky odsedět trest do místní vyhlášené věznice, kde mimochodem místo herců hrajou opravdoví vězni. Na Rottenech svítí 100% s vykřičníkem a já tleskám a přikláním se k hodnocení. Ze všech vězení, co jsem ve filmech viděl ( Britská, Americká,Dánská) tak Thajská definitivně patří k těm nejhorším. Všichni spí na zemi jak zvířata v jedné místnosti namačkaní vedle sebe, nováčci jsou znásilňováni na kameře a není to vůbec pěkný pohled Vám povím. Má to hodně realistický a autentický tón, Thajšťí pokerovaní vězni jsou na pohled nepříjemní, dějí se zde brutální a ošklivé věci,samotná atmosféra toho neobvyklého prostředí je perfektní a na diváka to má brutální dopad. Joe Cole to zahrál velmi přesvědčivě a oko fanoušků potěší i Muay Thai vězeňské zápasy( Ale samotné fighty až tak neoslní) Bezútěšná Pecka založená dle skutečného příběhu! 85% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Běloch v thajským vězení to nemá nikdy lehký. Tohle vězeňský drama ovšem neřeší úmorný vedro, ale boj o přežití mezi od hlavy k patě pokérovanejma spoluvězněma, z kterejch nikdo neumí kváknout slovo anglicky. Popravdě jsem se v první půli nudil, bylo to moc chaotický a ukřičený. Na druhou stranou autentičnost a násilí visící ve vzduchu i díky angažování skutečných ex-vězňů fungovala výborně. Zajímavější tak byla druhá půle, která se posunutím do skrytého sportovního dramatu stala divácky atraktivnější. Slabší čtyři. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Skutečný Billy Moore si ve filmu zahrál roli svého vlastního otce, který zemřel na rakovinu těsně před natáčením. (Punisher)
  • Film je natočen na základě memoáru Billyho Moora. (Punisher)
  • Tetování, které má na zádech Billy Moore, je skutečně vytetované v thajské věznici a vytetovat ho trvalo celý týden. Nebyli použité jehly, ale struny z kytary spojené s kusem bambusu. (ARI50)

Reklama

Reklama