Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Flákače jménem Larry "Lonesome" Rhodos (Andy Griffith) objevuje producent malého rozhlasového programu na venkově na severovýchodě Arkansasu. Rhodos se přes noc stává senzací, získává velkou slávu a vliv na národní televizi. Když se opije slávou a mocí, riskuje, že bude odhalen jeho podvod a ztratí zbožňování veřejnosti. Jedná se o první film Andyho Griffitha, který mu výrazně pomohl v jeho kariéře. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebudu sdílet obecné nadšení z filmu. Na to, že jde o rok 1957, kdy už vznikly jiné, a kratší majstrštyky, je to zbytečně dlouhé, zdlouhavé a vlastně i to téma není až tak nosné. Chlápek, který zpívá blues jako Elvis ve svých začátcích, který se cítí být víc hobo, nakonec podlehne krásné Marcii a bohaté zahálce, aby si to pak všechno pokaňhal. Vážně v tom ani na tu dobu necítím nic originálního, protože o vyhaslých hvězdách a podobné manipulaci se natočilo pár filmů už na konci 30. a ve 40. letech. Navíc skutečně chybí lepší časování filmu - úvodní scéna ve vězení je příliš dlouhá, a ta následující s přesvědčováním strýčka, že našla ve vězení talent, zase moc krátká - strýček by se snad měl nechat přesvědčovat déle, a ne hned volat šerifovi? Nebo hobo zazpívá hned píseň na reklamní kampaň? Jen tak, bez nějakých blbých připomínek? A vlastně mi vadilo, že i ten konec je takový nechaný zbytečně do prázdna, přece jen šlo zakončit daleko silněji a jednoznačněji. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Realisticky natočený príbeh jednej vyhasnutej hviezdičky, ktorej stúpla sláva do hlavy. Dnes nájdeme takých kvantá. No, ešte keď bola televízia v plienkach, tvorcovia už vtedy bravúrne odhadli ako to pôjde do kelu, keď sa zrazu interpreti budú dostávať ľuďom denne do obývačiek. Výborné herecké trio Neal-Matthau a šialený Griffith na čele. ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Zrodila se hvězda: Mrs. Frankenstein a její monstrum. O influencerství z doby před YouTube. O beatlemánii z doby před Beatles. O sexismu a šovinismu z doby před #metoo. O mužích bez integrity a ženách bez sebeúcty. O Titaniku, se kterým jde na dno jeho stavitel i jeho kapitán. Made it Ma(rcia)! Bottom of the world! ___ Je tam tolik témat a chytrých metafor a satiry, že by se o tom dala napsat kniha. Geniálnost. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

K touto Kazanovu filmu se mi - na rozdíl od jeho jiných filmů - nechce mluvit, a možná, že bych se na něj ani nedodíval; natolik mi byl Lonesome Roads (první podfuk Marcie Jeffriesové) odporný, ale nejenom on, jeho "objevitelka" na tom není o moc lépe - a stádo pasáků ovcí a ovcí bez pasáků, sper to ďas. Samozřejmě, Kazanův rukopis je tu  nezaměnitelný, ale i zde se mohl trochu krotit., vždyť tak zas o moc nešlo, šlo jen o moc. V rámci mých oblíbených uživatelů dávám nejméně hvězd, i když ne s příliš čistým svědomím. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

V příběhu s chytře zvoleným názvem se viděno mýma očima věci nepokazí, protože všecko je špatně od samého začátku a všechny oběti jsou vlastně spoluviníky. Kdypak už budeme moci tenhle víc než šedesátiletý film považovat za přežitek? Že se Schulbergovi a Kazanovi v závěru vymkl z rukou, mění máloco na jeho naléhavosti. Lid chce být baven=klamán a mažoretky dnes mašírují i pod Řípem. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama