Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 3

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (455)

misterz 

všechny recenze uživatele

Časové slučky mám veľmi rád, a treba uznať, že v tomto prípade ide aj o slušnú zábavu, kde sa hlavná hrdinka snaží prísť na identitu tajomného vraha. Páčilo sa mi aj konečné rozuzlenie, ktoré bolo celkom nečakané a slušne premyslené. Vidno, že sa so scenárom niekto pekne vyhral. Len škoda, že to bolo bez gore a iba s minimom napätia, hodne by sa sem hodilo. Suma sumárum vidím to na príjemne strávený čas a fajnový relax. Lepší priemer. 65/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vymýšlet novoty s časovou smyčkou, to už dnes tak úplně dobře nejde. A přeci se tvůrci s otřepaným motivem dobře poprali, a vytvořili tak černou komedii, kde jen zdánlivě má hlavní hrdinka nekonečně životů. Zábavnost a napětí vyvažují nedostatek gore, jehož absence zde tolik nevadí. V atmosférické scéně v nemocnici zazní krátce i hlavní motiv od Carpentera z jeho Halloweenu. Moralizující prvky, kdy hrdinka je postupně napravována a chce se stát lepší, jsou do filmu vloženy nenásilně, proto neruší. Zavlažovač, alarm a...polštář! ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kto by nechcel prežívať svoje narodeniny stále dokola? Tree (Jessica Rothe) dostane takúto možnosť, pretože sa neustále prebúdza v deň svojich narodenín. Má to však jeden komplikovaný háčik. Na konci tohto dňa vždy zomrie a na ďalší deň musí začať znova. Jedinou možnosťou ako vystúpiť z tejto neustále sa opakujúcej nočnej mory je zistiť, kto je vrahom. To ale nebude vôbec jednoduché. - Velmi vydarený moderný horor. Režisér je očividne velmi chytrý človek, pretože sa pridal k vlne Paranormal Activity, pri réžii jedného zo sequelov získal skúsenosti a perfektne ich momentálne využíva na tvorbu vlastných projektov. Kreativita mu tiež nechýba, pretože Happy Death Day dokáže napriek tomu, že sa dej stále opakuje, v mnohých momentoch prekvapiť, je velmi zábavný a všetko vygraduje v podarenom finále. Asi jediné, čo mi vadilo, bolo to, že to je až príliš odlahčené, hlavná hrdinka porušuje hororové pravidlá takmer každú minútu a preto to pôsobí trochu nedotiahnuto, ale inak to patrí k tomu najlepšiemu, čo tento rok vzniklo, a návštevu kina určite odporúčam. EDIT: 1.10.2019 - Minulý rok mi nevyšlo pozrieť si to na moje narodeniny, ale tento rok už našťastie áno a nesmierne som si to užil. Jeden z hororov, ktoré som si za posledné roky oblúbil úplne najviac, a o to viac ma mrzí absolútne dehonestujúce tohtoročné pokračovanie. EDIT: 1.10.2020 - Tento rok som sa k tomu dostal opäť a zase som si to poriadne užil. Jeden z mojich najoblúbenejších hororov, ktoré v posledných rokoch vznikli. EDIT: 1.10.2022 - Tento rok som chcel pozrieť oba diely, ale keď vidím svoj komentár k druhej časti, radšej zostanem len u tohto jedného dielu, u ktorého som sa príjemne zabavil. + herec z Fear the Walking Dead + herečka z Scream Queens a When the Bough Breaks ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddechovka, která není příliš děsivá, ani napínavá (při dané zápletce ani logicky být nemůže), a ten přechod od protivné sobecké bárbíny k chápající sympatické krásce je taky trochu nakvap (jako byste vzali nůžky, vystřihli prvních dvacet minut Hromnic, a pak posledních deset, slepili je a zbytek vyhodili), ale přesto se za závěrečnými titulky netáhne pachuť ztráty času. Zkrátka taková docela svižně ubíhající a občas dokonce zábavná jednohubka, která v několika momentech dokáže dokonce i lehce zabrnkat na city. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Před slovíčko horor bych klidně dodal kinder horor. Krev opravdu nečekejte a napětí při kterém si ohlodáte nehty také ne. Filmík stojí na postupem času sympatické hlavní hrdince a nejvíce na pro mě oblíbeném Hromnicovém tématu. Tvůrci inspiraci nijak nepopírají. Jako příjemně utíkající jednohubka svou úlohu Happy Death Day bez problému plní. A tentokráte tu dětskou přístupnost odpouštím. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (21)

  • V ději je přímo zmíněn film Na Hromnice o den více (1993), včetně jeho hlavního představitele Billa Murraye, čímž tvůrci vyjádřili poklonu tomuto snímku a zároveň tím přiznali zjevnou inspiraci. (Ryuuhei)
  • Keď Tree (Jessica Rothe) uteká pred vrahom v nemocnici, akonáhle prerazí dvere s reťazou, ozve sa istý zvukový motív. Ten je odkazom na film Halloween (1978). (giaruj)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama