Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (307)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a milý film nejen o problémech s "coming outem" a homosexualitou, ale vůbec o tom být sám sebou, o příjetí druhých takovými, jakými jsou, a o přátelství. Je to na jednu stranu velmi pozitivně laděný film, ale přesto působí přirozeně a nenuceně a není to žádný přehnaně "sluníčkový" kýč (možná až na konečnou scénu u ruského kola, ale mně osobně to nevadilo a myslím, že to snad i k té velké "love story", jak o tom mluví hlavní postava, patří). Navíc film zaujme i velkou dávkou vtipu a nadhledu. Zkrátka a jednoduše jsem si to v kině moc užila, bavila jsem se, smála se, soucítila s postavami a nakonec jsem odcházela s lehkým pocitem plným spokojenosti a s úsměvem na rtech. V budoucnu se k filmu Love, Simon rozhodně ráda vrátím. ~(4,5)~ ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach bože, zas niekto tým posraným úchylom ubližuje. Mesiac čo mesiac vychádza stále viac zvratkov o tom, ako chudákom buzerantom niekto zas niečo nepovolil a dokonca sa im smial v škole, to sú určite najpálčivejšie problémy, ktoré musí naša spoločnosť riešiť. Homokládam, ktoré sa sťažujú, že si nemôžu ešte v niektorých zdravých krajinách napríklad adoptovať deti, odporúčam vybrať sa na výlet do islamského štátu, keď sú u nás tak veľmi diskriminovaní. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moooc hezký příběh. Samozřejmě, byl bych raději, kdyby to nebylo o tom, že je Simon gay, ale raději bych, kdyby se příběh točil kolem nějaké holky, kterou nemůže mít, ale když tohle všechno pomineme, tak se jedná o opravdu skvělou lovestory. Postava Simona byla skvělá. Film navíc doplňuje skvělá hudba. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nemám aktivistické filmy příliš v lásce, ale tohle se celkem dalo snést. Škoda že celý děj byl vlastně tak bezproblémový a Simonův coming out okolím, rodinou i spolužáky tak dobře přijat (opravdu by se v celé škole veřejně posmívali jen dva spolužáci?!), že snímek zůstal jen v idealistické rovině hodnotového rámce tzv. ,,nové levice", s realitou neměl (asi) moc společného. Na celém projektu je vlastně nejsmutnější sám fakt, že se něco takového dnes ještě musí točit. PS: Tipoval jsem, že na závěrečné rande na ruské kolo musí podle logiky hodnot tvůrců přijít nějaký černoch - a taky že jo...tiakhle vypadá ideální multikulturní svět podle liberálů z USA - běloši, černoši a židé pěkně vedle sebe. Je tedy ale dost divné, že v celém filmu, na celé střední škole se nemihne ani jeden Asiat a dokonce ani jeden Hispánec...a to je přesně ta past, kterou aktivistické filmy vytváří... ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Od Vianoc sme si s kamarátkou hovorili, že na toto určite pôjdeme do kina. Vychystali sme sa na jedno z posledných premietaní a bohužiaľ, ešte predtým sme zašli do obchodov, že veď na chvíľku ... a tak som Love, Simon videla až teraz, doma (ale hlavne že mám nové oblečenie ...). A nakoniec to bolo aj lepšie - pretože toto je presne ten film, ku ktorému si sadnete jeden pekný víkendový večer a oddýchnete si. Ale nie tak, že by ste museli úplne vypnúť - toto nie je hlúpa komédia, z ktorej sa cítite každú sekundu trápne (takých momentov bolo naozaj minimum). V ten správny moment zahrá na vážnu strunu a v správny moment sa zas vráti k svojej pozitívnosti. Feel-good film ako sa patrí. Dúfam, že Nicka Robinsona nevidím poslednýkrát a rovnako dúfam, že Katherine Langford nebude hrať iba nešťastne zamilované študentky, inak sa z tej škatuľky už nikdy nedostane. PS: Prečo v skoro každej tínedžerskej komédii sú rodičia tak strašne "cool", moderní a majú sexuálne narážky? To v hollywoode neexistuje iný typ rodičov? ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se ve státě USA – Georgie. (Varan)
  • Herec, který nebyl před uvedením filmu oznámen, je představitel Bluea. V průběhu natáčení nebyly zvěřejněny žádné fotky, které by jej mohly fanouškům knižní předlohy prozradit. Jde pravděpodobně o napětí, které se odehrávalo i v samotné knize, kdy se nevědělo do poslední chvíle, kdo Blue je. (Reesam)
  • Z filmu byla vystřižena 8 minutová scéna, protože zpomalovala průběh filmu. (griph)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama