Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní groteska motivovaná klasickým příběhem Romea a Julie. Děj se odehrává v 19. století - Frigo dosáhl plnoletosti a jede vlakem převzít své dědictví po zavražděném otci a nedbá toho, že v onom kraji žije znepřátelený rod, který chce naplnit krevní mstu na jeho rodě. Po cestě se seznámí s krásnou dívkou, která ho pozve k sobě domů na večeři... (Rosana)

(více)

Recenze (41)

classic 

všechny recenze uživatele

Frigo exceluje, a berie si za prikázanie : Milovať budeš svojho blížneho, ako seba samého ! Willie McKay je ešte len batoľa, aby už stratil otca, ktorého mu zavraždia úhlavní nepriatelia z inej rodiny, pod taktovkou Josepha Canfielda... Po dovŕšení dospelosti čoskoro dostane oznámenie, že bude dediť majetok po otcovi, keď prichádza do mesta, kde synovia : Josepha Canfielda už vedia, čo majú robiť. Jeho šťastie tkvie v tom, že počas jazdy do mesta cestuje s ich dcérou, ktorá nevie o koho sa jedná, keď je Willie pozvaný na večeru, tak sa prejavia, čo sú zač... Zamiloval sa do nej, zistí, že ho chcú zlikvidovať, a tak má čo robiť, aby sa vyhol ich smrtonosným guľkám... Toto prikázanie je vidieť viac krát, ale ešte nejaký čas potrvá ,keď sa tak stane. Chce zdrhnúť a najlepšie scény sú s únikom na prototype vlaku, ako stvorené z Friga na Mašine. Buster Keaton je geniálny komik, ktorý vie ako na diváka, že všetky kúsky vyzerajú dosť extrémne. AKROBAT telom i dušou. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Buster Keaton opet nezklamal, skoda, ze v prvni puli nedostane tolik prostoru. Jeho herectvi me neskutecne bavi, dokonce vice nez Chaplinovo. Filmu nechybi nic, pribeh, napeti, vtip, akce a nakonec i trocha toho dojeti. Skoda, ze hudba neni tak genialni jako treba u snimku Frigo na masine. Film, ktery musi zaujmout i ty, kteri nememu filmu neholduji. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Už tento film mohli čeští distributoři přeložit jako "Frigo na mašině." Valná část filmu se zde odehrává, nicméně gagů je poskrovnu. Tento film sice má spoustu děje, ale to, co od Friga očekáváme - humor, toho se zde moc nedočkáme. Jediné zajímavé číslo je tak jeho vylovené milované dívky z vodopádu. A to je trochu málo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Opět jsem zapracoval na doplnění mého filmového vzdělání a vrhl se tentokrát na "Friga" a jeho klasické grotesky. První byla právě Frigo, oběť krevní msty a popravdě mě moc nezaujala. Samotný formát grotesky mě nikdy nelákal a moc to nezměnil ani tenhle film. Pro mě překvapivě se dbá i na příběh. Bohužel mi sled "vážných" situací, které vyzní groteskně nesedí. Sám Frigo má výraz leklého kapra, na kterém je jeho komika založena až přespříliš. K srdci mě zkrátka nepřirostl, ale jistě mu ještě další šanci dám, protože občas vtipná situace najít dá. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Scéna s vodopádem se právem zařadila mezi Keatonovy nejslavnější kousky. Our Hospitality je podle mně po dramatiocké stránce nejlépe natočená groteska. Když Buster zachraňoval svou milovanou, tak jsem byl napnutý na maximum. A vůbec celá honička je jedna z nejpovedenějších jaká byla ve 20. letech natočená. "Frigo" tady zahrál a zrežíroval mistrovskou satiru na jižanské zvyky tehdejší doby a geiálně se mu povedlo propojit dramatickou linku s komediální, aniž by se vzájemně překrývaly, naopak jedna druhou jemně doplňují a podtrhují. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Keatonův oblíbený herec Joe Roberts utrpěl během natáčení mrtvici, byl hospitalizován a krátce po natočení filmu zemřel. (Kulmon)
  • Otec Bustera Keatona - Joe Keaton - zavrhoval film jako umění. Tvrdil, že film zanikne, protože obrazy nejsou skutečné, jako v divadle. Buster nakonec svého otce přesvědčil, že film má budoucnost a toto je první film, kde si Joe Keaton zahrál. V dalších filmech ho poznáme podle toho, že zkopává klobouky lidem z hlavy. (Rosana)
  • Během natáčení "vodopádových" scén se Buster Keaton napil tolika vody, že musel dostat první pomoc. (Kulmon)

Reklama

Reklama