Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (125)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Yeti: Ledové dobrodružství sází zejména na poučné poselství o tom, že bychom si měli být všichni rovni - nehledě na náš původ - a neměli bychom odsuzovat neznámé, aniž bychom ho dříve lépe poznali - hlavně kvůli strachu. Humorná stránka je spíše v pozadí, do popředí se dostává ono poselství a celý příběh je proložen sympatickými hudebními vložkami. Děj je vesměs předvídatelný a celkově nepřináší nic nového, nicméně se na to pěkně kouká a utíká to. Plusový bod za uřvanou kozu, která se posléze objevila i v animovaném Grinchovi. Průměrně natočený animák, který sice okatě poučuje, ale dělá to takovým tím milým a nenásilným způsobem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku hodně na sílu tlačený projekt, na kterém je vidět jednoznačná snaha přivést za každou cenu do kin animák, který diváci přece zaručeně musejí vidět. Diváci myšleno pochopitelně děti v doprovodu rodičů. Člověk nemusí být matematický génius, aby si dokázal dobře spočítat, že právě proto animáky sklízí v kinech často takový komerční úspěch. Přiznám se že u Yetiho dospělák sice netrpí, ale také nedostává kvalitu, která je obsažena například v sérii Toy Story. Máme zde Himaláje a v těch žijí Jetiové, máme zde městečko pod nimi a v něm žijí lidé. Jedni většinou netuší o existenci druhých a všem to nějakou dobu vyhovuje. Samozřejmě se to celé zamotá a ... Prostě zazvonil konec a pohádky je konec. Dosti průměrný animák, který strčí do kapsy i nedávné Čapí dobrodružství od téhož studia. 50% ()

Reklama

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák, který už malinko šlape na paty i Pixaru, a určitě se nemusí stydět za to, že má sice hloupější konec, který mi dost ubral na spokojenosti, ale zato má slušně vystavěnou mytologii a historii, toho, proč jsou na vrcholu hory, která je obklopená mraky, pod kterými je nicota. Kameny až tak moc nelhaly, spíše byly vymešleny na ochranu a já jsem plně chápala stařešinu a ochránce kamenů. Líbilo se mi taky to, že Migo nebyl žádný lůzr ale úplně normální týpek který zapadl do společnosti a dokonce se měl stát významnou ikonou ledové vesnice. Výborně udělaný animák jak pro děti, tak i pro dospělé. Prví třetinu jsem se vážně hodně bavila. Pak to malinko sjelo do klasického příběhu o lidské hlouposti a taky o yetiovské omezenosti (Meechcee se snažila o "vědecké" myšlení, ale byla jediná a nikdo ji nerozuměl) Konec byl až moc přehnaně pozitivní a ubral na celkové zábavnosti a zvláštnosti. Já se bavila slušně, což se v poslední době o moc filmech říct nedá. Asi mi vážně více vyhovují hloupoučké pohádky, než artově natočené dramata, nebo mystické filmy o hledání smyslu života. Každopádně si Smallfoot zaslouží minimálně 3 hvězdy. Já osobně dám nakonec 4, a doufám že podobných animáků, bude vznikat víc. Smallfoot by mohl klidně do takzvaných "pixarovek", krásně zapadnout. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Piadinôžku som videl ako všetky rozprávky so slovenským dabingom a ako obvykle neľutujem. Prekvapilo ma že si slovenská réžia dala tú námahu a aj pesničky dali do slovenčiny čím tomu dodali o stupienok viac zábavnosti a priblížili to o čosi viac detskému divákovi. Animácia skoro zhodná s Hotelom Transylvánia. Pekná grafika, pekné pesničky a na každom kroku to na vás čaká nijaké mravné ponaučenie a poučenie sa s vlastných chýb. Synovi som to ešte nepustil ale verím že sa mu to bude páčiť. 77% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už ukázky napovídaly, Yeti je animákem, na který se rodič nemusí bát jít s dítětem, aniž by tím zároveň ohrozil svou, nebo dětskou psychickou pohodu. Podobně jako třeba poslední Transylvánie se tady sází převážně na to, že menší diváci se budou smát všemožným (i nemožným) patáliím postav, a příběh poběží na trochu jednodušší bázi. Díky tomu se od začátku koukáte na převážně průměrné dobrodružství, které vás ničím neurazí, ani neoslní. Nutno však podotknout, že od druhého (prakticky toho zásadnějšího) setkání s člověkem je to celkem zábavná podívaná. Většina humoru sice stojí na jazykové bariéře dvou druhů, ale film s ní pracuje na celkem dobré úrovni. Důvod, kvůli kterému jsem šel mimo jiné (těsně) i na čtyři hvězdičky je ten, že přibližně ve dvou třetinách filmu tvůrci dobře zapracují na typických znacích sektařů a jiných ideologicky vychýlených skupin. Jako zářný příklad lze uvést například uctívání pravidel kamenů, které si "Nejvyšší" vytváří podle toho, jak uzná za vhodné (přidání nového druhu jaka a podobně). Tón, kterým je nám celá tato situace podána je navíc hezky tíživý a děti asi slušně vydeptá. Sečteno podtrženo... Úžasňákovi to sice nejsou, ale Příšerózní dovolená překonaná je. P.S.: Když jde člověk do kina na animovaný film, musí trochu počítat s tím, že se tam bude i zpívat. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první muzikál studia Warner Animation Group. (SONY_)
  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)

Reklama

Reklama