Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostřílený kovboj John OHanlan (James Stewart) zdědí klub. Společně se svým parťákem Harly Sullivanem (Henry Forda) se vydávají do města. Po několika nevrlých pohledech od dam a rozpačitých od pánů zjišťují, že Cheyennský společenský klub nebude asi přesně to, co si představovali. A ani jejich idea to změnit jim nevyjde. (Jezinka)

(více)

Recenze (24)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Dalsi do serie atypickych westernu - no bodejt by ne, kdyz to reziroval "baletak" Kelly ;]] Dva upoceni a smrduti honaci se vydavaji z Mexika na dalekou cestu za zdedenym majetkem. Ze se jedna o hampejz pro lepsi lidi je jasne snad vsem kolem krome nich. Strilet se tam zacne az po vic nez hodine a veru neni to prestrelka jakou by si dal Wayne nebo Mix za ramecek ;]] Z celku srsi odhodlani jak byt zbabelcem se vztycenou hlavou a par hlasek potesi, stejne jako kombo hlavnich predstavitelu. Jo a jeste jsou tam Devryove neuveritelne lezou kozy - na western pro stredostavovske publikum az preprilis... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

John O'Hanlan, Harley Sullivan, Jenny, Opal Ann, Pauline, Carrie Virginia, Annie Jo a Sara Jean. Toto je hlavní seskupení postav komediálního, pohodového, nenáročného a oddechového westernu Cheyennský klub, který se odehrává v příjemném prostředí městečka Cheyenne. Hlavní mužské postavy v podání vynikajících herců Jamese Stewarta a Henryho Fondy jsou velmi sympatické, zejména pak Harley Sullivan. Náklonnost si u diváka získají také dívky z nevěstince, jenž John zdědí po svém bratrovi. Úsměvné a velmi milé je vykreslení toho, jak jsou oba muži opečováváni. Děj se dramatizuje poté, co je Jenny zbita a následně dojde na přestřelku v baru, která rozdmýchá závěrečný konflikt, jenž je poutavý díky tomu, že hlavní hrdinové nejsou žádnými pistolníky, ale obyčejnými chlápky od dobytka. Za příjemně strávnených 103 minut dávám 5*. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, že James Stewart a Henry Fonda, kteří hráli už ve 30. letech ještě v roce 1970 natočili western, i když pro oba to byla víceméně westernová labutí píseň. Tady hrají dva zestárlé kovboje, kteří se věčně hašteří, neumí moc dobře střílet ani se chovat a jeden z nich zdědí podnik, přesně řečeno bordel. Ve městě je za hrdinu, dámy ho milují, ale on ho chce zavřít, protože si neumí představit co by s ním dělal. Rázem tak čelí nenávisti městečka, smutku "dam" a navíc ještě skupině pistolníků. Cheyennský klub je trošku vtipný, trošku starosvětský a neskutečně milý film, který si obě legendy patřičně užívají. Některé suché hlášky či scény (žádáí o ruku) jsou parádní, stejně jako Fondovo louskání ořechů a ač jde spíše o konverzačku, nechybí tu ani výborná finální přestřelka. Velice příjemné 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Obyčejný chudý kovboj zdědí nevěstinec. Chlapík je to ale dbalý mravů, tak se rozhodne podnik zavřít, čímž vyvolá nevoli obyvatel městečka i svých zaměstnankyň, které jejich práce očividně baví a je pro ně i koníčkem. ___ Takže sociální drama vykořisťovaných žen nečekejte. Tyhle holky by rády pracovaly i do roztrhání těla. Bohužel se ale nedostaví ani vtip, leda vyšumělý jako už hodně opotřebované zboží. Možná z čistého zoufalství, jak to celé utnout, přidal scénář v závěru cosi jako krevní mstu, která se do snímku vůbec nehodí. ____ Jeden vtipný nápad ještě dobrý film neudělá, a tady kromě úvodní myšlenky na nečekané dědictví, už nic jiného není. /7. 9. 14./ ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Cheyenský společenský klub je westernová společenská komedie. Staromódně pikantní, decentně úsměvná, příjemná a velmi pohodová podívaná, v níž, aby bylo učiněno zadost žánru, dojde i na střílení. Jsem přesvědčen, že Henry Fonda a James Stewart, takto klasici žánru, si natáčení museli pěkně užít. Z filmu přímo sálá dobrá nálada, dialogy jsou pěkně napsané a jsou nenápadně prošpikovány velmi povedenými vtipy. Vřele doporučuji všem milovníkům starého dobrého Divokého západu. Na slova starého dobrého je ovšem třeba položit zvláštní důraz. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • James Stewart súhlasil s natáčaním filmu a navrhol producentom, aby ponúkli rolu Harleyho Sullivana jeho dobrému priateľovi Henrymu Fondovi. Fonda si prečítal scenár a hneď súhlasil. (westerns)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno