Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Lovec upírů se snaží zachránit město obležené armádou příšer, které velí sám hrabě Drákula. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (105)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Adaptace videoherní Castlevanie se nakonec dočkala čtyř sérií, kdy první je takovým prologem, druhá adaptací třetí hry a další dvě podivným mišmašem, které čerpají z prvků, které série nabízí. Za věrohodné zpracování to tedy označit úplně nelze. Bohužel je to Netflix, takže došlo k naplňování všemožných kvót, kdy tu nemáme pouze postavy ze středověkého Valašska, ale přivandrovali nám tam také arabi, černoši, Japonci a další Drákulovi služebníci z naprosto všech koutů světa. Skutečně specifickou atmosféru jsem cítil v první řadě, pak to ale postupně upadalo. Občas se nějaký zajímavý díl objevil, ale jako celek si myslím, že za to seriál nestojí. Smrtí Drákuly tedy příběh vlastně i mohl skončit, zbytek je natahovaná nuda, podobně jako tomu bylo třeba u anime Death Note, kdy také jednoho antagonistu potom akorát nahradil jiný. Na zabití večerů je to ale celkem slušné. Hodnocení: 65 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě to (zatím) nefunguje, ale čistě jako ukecaný navnazující prolog před první regulérní kapitolou to obstojí veskrze solidně. Značce to ostudu nedělá, vizuální stylizace padne jak ulitá (škoda jen, že hudební motivy to nepřevzalo z her) a základy to pokládá dostatečně kvalitně, aby se na nich daly v budoucnu vystavět velké věci. Tak snad se to zadaří, ale Warrenu Ellisovi věřím. | S1: 3/5 | ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Nocturne jsem si dal malý maratonek a shlédnul po delší době původní Castlevanii a musím uznat, že druhým shlédnutím je ten seriál ještě lepší. Člověk se nesmí nechat odradit tou první sérií, která je prostě nic neříkající.. Jakmile se dá Sypha, Trevor a Alucard dohromady, tak se se to neskutečně rozjede a seriál graduje a graduje a finální fight je epic. Celkově souboje jsou naprosto parádní. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Animácia, prostredie, príbeh, akcia, charaktery, to všetko tu je na jednotku. Castlevania si zaslúži väčšiu pozornosť akú má. Nie len preto že je adaptáciou hry, čo takmer nikdy nedopadlo dobre, no aj preto že ten svet je dychberúci. Nekompromisný a zároveň vťahujúci. Prvá séria bola moc krátka. Ajtak sa mi ale hneď zapáčili tie krvavé scény, štýl animácie a zvraty. Potom prišla séria čislo dva a už som bol ultrafanúšik. Ďalši série netreba nejak podrobne opisovať, no pripravte sa že sú možno ešte lepšie. Dostalo sa v nich viac na pocity postáv a motivácie. Pri pár častiach sa ide extrémne do hĺbky a tým že epizódy sú krátke, verím tomu že to dáte celé za veľmi rýchly čas. Vyvrcholenie je bezchybné a dúfam že sa Netflix ešte niekedy do tohto sveta vráti. Kľudne aj v rámci nejakých spin-off projektov.   1.séria 8/10 2. séria 9 /10 3.séria 10/10 4.seria 9/10 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je seriál inspirovaný sérií počítačových her, je úplně fuk, jestli je znáte, seriál s hrami má společného opravdu jen málo. Kdybych měla styl seriálu jednoduše popsat, tak si představte vizuální styl komiksového R-ratingového manga. S Drákulou. A nekromancií. A lovcem upírů a středověkým Bladem. A masakrem vesničanů skoro v každém dílu. Takhle násilný animovaný seriál jsem možná neviděla ještě nikdy. A kupodivu s tak dobře napsanými postavami - hlavně poslední zástupce slavné válečnické dynastie, Drákulův syn a dva lidští Drakulovi pomocníci. Abych jenom nechválila, tak hudba mohla být lepší a občas jako by se děj zastavil, aby nám postavy něco řekly o sobě a svých motivacích. Třetí série už je mimochodem schválená, takže uvidíme, kam se seriál posune. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné slavné herní série. (P. J. D.)

Reklama

Reklama