Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mandžuská říše se chystá napadnout korejskou. Výkonnou rukou připravované agrese je princův bratranec. Jeho velvyslanecká mise v Koreji využívá obchod s lidmi a braní šlechtických dcer za rukojmí jako jednu z cest k nastolení nové moci. Nikdo však nepočítá s poloslepým šermířem. Do příběhu navíc vstupuje starý čin zrady bývalého korejského císaře. Kdo vyhraje tento propletený boj? (PP66)

(více)

Recenze (50)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl trochu ztracený v překladu a pozadí příběhu o dávné zradě mi  unikalo. Ale nebylo proč to významněji řešit, protože esa téhle partie byla rovněž od počátku na stole a že bylo na co koukat. K  absolutnímu vizuálnímu orgasmu při soubojích chyběly jen vločky sněhu či provazce deště.  Zvláštní, zatímco na Východě se bez problémů dokážou vracet  s pompou ke svým dříve slavným žánrům a tématům. Západ v podobných věcech docela selhává. Třeba takový western je praktický mrtvý.... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Děj je celkem jednoduchý a nic nového nepřináší. I když na druhou stranu... Údajně vychází ze skutečného příběhu a to ho dělá zajímavějším. Výprava asi nebyla úplně nejdražší, ale choreografie šermířských soubojů a Jang Hyuk dokazující, že do starého železa ještě rozhodně nepatří, si ty čtyři hvězdy zaslouží. Přeloženo ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Korejský Ip Man s mečama? Yes! Takovouto mečovanou parádu jsem nevidĕl snad od Posledního Samuraje. Přitom je to tiché, rozvážné a vůbec nikam se to nehrne, ale má to výborný tajming který graduje atmošku a sází akci v ty nejlepší momenty. Mega mĕ to sedlo. Celý vizuál a vývoj dějem až po fungující emoce a výbornou akci. 4.5* ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Klasická "find that girl" vyvražďovačka ve styl Komanda, která neurazí, ale čím víc vidíte podobných filmu, už nemůžete jít s hodnocením výš, co se týče tématiky. Hlavní hrdina je BADASS frajer, kterej má jednu a tu samou mimiku a sedí mu. Velkej boj zhruba ke konci snímku mne docela zklamal, jelikož CGI krev byla opravdu nekvalitně zpracovaná, ale zároveň pochválím choreografii, která byla natočená přehledně bez zbytečných střihů. Joe Taslim měl rozhodně dostat více prostoru se ukázat, protože on to fakt kurva umí! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač mají Korejci rádi Džaponce asi jako bércové vředy, pod bitchem vyžrali z jejich kultury, co se jen dalo, a neváhají jim ani nepokrytě čórovat filmy. Musím ale se vzpříčeným psem v krku konstatovat, že jim to plagiátoření tentokrát klaplo náramně a tenhle, sice kapku retardovaný, hybrid Zatopvpičiho a Kocoura Okamury je přinejmenším dobře natočený, bezbolestně sledovatelný a veskrze slaboduše zábavný. A není to rozhodně ani tak zásluhou asi nejpopulárnějšího psožravého geje ze země hnijícího kimči, Hyeny Mňama, který celou hrací dobu akorát tak s ublíženeckým xichtem tupě a pateticky švidrá přes ofinu, nýbrž jen a jen díky naprosto skvělému a dokonale prohnile hrajícímu indonéskému zlounovi Pepkovi Taslímu. Doporučuji sice vřele opět si udělat na televizi centrofixem šipky se jmenovkami kdo je kdo, protože bez toho budete místy tápat, který je vlastně ten Opičí král, nicméně jinak je tenhle Mečoun výpravná, odsejpající a překvapivě dobře fermentovaná podívaná, zcela bez obvyklého korejského kokotění. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v juhokórejskej metropole Soul a blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama