Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Markovi (Tom Hughes) je diagnostikována zhoubná nemoc a je mu předpovězeno, že bude žít jen jeden rok. Neschopný akceptovat konec svého života, rozhodne se, že si dá zmrazit tělo. O šedesát let později, v roce 2084, se stává prvním mužem v dějinách, který bude oživen. Až poté zjistí, že jeho celoživotní láska Naomi (Oona Chaplin), ho doprovázela po celou dobu tak, jak by nikdy nečekal. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale kdyby se z toho filmu vzalo několik těch hlavních myšlenek, které zde jsou o životě a o smrti, místo toho, abyste se na něj celou dobu dívali, napsal se o tom článek, nebo nějaké pojednání, tak to bude mít větší a silnější dopad než tento film. Je to přemýšlivé sci-fi, ale dějově je prostě nudné. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Možná, když nejsme připraveni zemřít, nejsme ani připraveni žít. Die or not to die, that is the question. Inteligentní scifi, kde se důležitý děj odehrává jako voiceover. Pokud jste připraveni na dlouhé scény, pomalý táhlý monolog a filozofování o smyslu života, film si zamilujete. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hraje si to na mnohem chytřejší film, než jakým to ve skutečnosti je. Nakonec z toho stejně nevypadne víc než carpe diem a užívejte si každé chvíle vašeho života, protože to jediné má v životě smysl, ale řečené je to skrze plytké, rádoby-hluboké voiceovery a nepropracovanou zápletku, ve které měl Gil očividně problém víc prokreslit jak postavy, tak i svět budoucnosti. Výsledek je nefunkční sci-fi, které se své nedostatky snaží zakrýt kýčovitými "emotivními" scénami a samozřejmě i těmi rádoby-hlubokými voiceovery, ale samozřejmě to tomu jenom ubližuje. Je to nedůvěryhodné, mdlé a že to v závěru romantizuje (dokonce dvě!) sebevraždy, je nejen strašně laciné a jen to svědčí o tom, že Gila nenapadlo, kam to vést dál, ale taká stupidní. Ale co čekat od filmu, který nepředvede nic jiného než vykalkulovanost... A přitom ten námět by měl hodně do sebe a šel by zpracovat i levněji (kdyby mě náhodou chtěl někdo nařknout z toho, že to neúměrně kritizuji, když to asi nemělo velký rozpočet), jen to především chce, jako každý skvělý film, pořádný scénář. A to Project Lazarus prostě nemá... 2* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No pozrime sa, vskutku celkom príjemné prekvapenie. Zaujímavý scifi námet ohľadom smrti, umierania, zmrazovania a ľudského klonovania, ktorý však toho veľa povie aj o samotnom živote a láske, pričom predostrie i návod, ako by sa malo žiť, aby sa človek cítil aspoň trocha šťastný. Je plný myšlienok hodných premýšľania a niekoľkých naozaj výborných úvah o smrti a umieraní. Po dramatickej stránke by som síce išiel hlbšie a niektoré veci ešte podrobnejšie rozobral, prípadne na oživenie deja ešte niečo pridal, ale inak vcelku veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Námět je živný, všechno ostatní kulhá jako lazar sám. Všechny postavy jsou tak málo vykreslené a nedostatečně definované, že až do konce nepochopíme, co jsou zač, proč dělají, co dělají, co chtějí a proč to chtějí. Vnitřní monolog hlavního hrdiny je nepřesvědčivý, plytký, útržkovitý, o všech ostatních se dozvíme ještě méně. Nikomu nelze věřit žádné emoce, dokonce ani bolest. ani lásku nebo připoutání ne. Kdyby to byl pouze nihilismus a korporační politika a společenská citová vyprázdněnost, kolem čeho se všechno ve filmu točí, ještě by se to dalo pochopit a akceptovat. Ale ono se tam mluví o lásce a o lásce k životu, k prožívání, a min. u ženských postav jsou náznaky jiného přístupu, jenže nerozvedené - konfrontace jsou slabé nebo chybí úplně, film každou druhou větou nakousne jinou úvahu a nedokáže ji sledovat dál, ale zároveń se tváří, jako kdyby pronášel kdovíjaká moudra. Nakonec je to jen snůška rozpadlých existenciálních plků doprovázená fragmentarizovaným a nepozoruhodným obrazem, který nedokáže nikoho představit ani do ničeho vtáhnout a a ze své formy se marně pokouší dělat přednost. Je to, jako kdyby z nějakého zastaveného natáčení zbyla halda rozdělaného materiálu, nebo třeba v nějakém studiu zůstala fůra odstřižků po dokončeném filmu, který museli o dvě hodiny pokrátit, a nějaký kreativec se vsadil o pár piv, že z toho udělá další film, vzal si to na pár dní do střižny a namluvil k tomu komentář. Jasně, že to tak nevzniklo, ale kdyby jo, nebyl by v tom asi moc rozdíl. *~ ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama