Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (62)

silentname 

všechny recenze uživatele

"How To Talk To Girls At Parties" bude asi najzvláštnejší film, ktorý som zatiaľ mal možnosť roku 2018 vidieť. Uvidíme. Možno ešte zažijem možnosť vidieť niečo, čo ma skutočne prekvapí absolútnou originalitou a miestami aj absurditou, no jednoznačne je to momentálne jeden z najoriginálnejších filmov. Zaujímavá zápletka, zasedenie do 70-tych rokov funguje, je tu pár skutočne skvelých scénok, no ku koncu mám pocit, že upadneme do klišé, ktoré nie sú veľmi zaujímavé a výsledne film toho potom už moc neponúka. Kulturálne možno, no príbehovo ani nie. Čo je na tomto filme podľa mňa super sú 2 veci. Nicole Kidman a Elle Fanning. Obe si užívajú tieto role a páni je to na nich oboch poriadne vidno. Všetky scénky s nimi sú fantastické. A veľmi zaujímavo spracované. Hovorím si, že sa museli riadne baviť. Niektoré časti sú celkom zvláštne, no keď človek pochopí čo sa deje, dá to zmysel. Kostýmy sú super a celkovo mám pocit, že to filmu aj pridáva na jeho originalite. Hudba je dobrá a plus je tu aj jedno (podľa mňa) skvelé koncertné číslo, ktoré stálo za to vidieť. Punk je proste punk a v tomto svete to pasovalo fantasticky. Niektoré efekty sú tiež super. Asi by som len chcel, aby sme nešli nakoniec cestou klišé a dosť veľkej melodrámy. Myslím si, že to bolo miestami aj vtipné aj energické, no potom sa to niekde ku koncu stratilo a upadlo do štandardu. Za jedno pozretie to stálo, ale vrátiť by som sa k filmu už asi nevrátil. Ale určite si ho zapamätám. To je isté. Hodnotenie: B- ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy sranda, místy zajímavé, místy zase totální píčovina. Dohromady je to něco, na co se dá koukat, ale nakonec si z toho divák vlastně nic neodnese, protože to je tak divné a neobvyklé, že to moje vnímání občas nepobíralo. Zvláštní je, že u tohohle filmu by si člověk obhájil jakékoli hodnocení. 50% ()

Reklama

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Punk? Kolonie? Už od prvních minut, je to tak zvraceně zvláštní výmysl.. kterej se mi nepovedlo pochopit. Grejt Britn má tak skvělý filmy a pak tohle?!! Co to do psí prdele jako je?? Pár mladých kluků, vyznávající pank, narazí na mejdan, kde jsou lidé v zavěsech, holky z vlasy ve tvaru dílda, sladěné do černo-oranžové, které mají především zvýražněny kozy a kundu, pak nějakej fialovej tlusťoch, modří, červení, "normálně" oranžoví, sakáči, tohle ani nevím jak popsat, vypadá to jak prasklý kondom plnej semene, protahlý přes pusu, pak snad matka, avšak vypadá jako starej zdegenerovanej chcípák a nakonec žlutí.. takže mladí kluci navštíví mejdan, aby se pobavili, avšak budou omámení, první týn zůstane s podivíny, kde "kříčí", druhý s kozo-kundama a poslední najde žlutej koutek, druhej zjistí, že kozo-kundy se nějak množí a chcou ho rejpnout, zatímco ten poslední se zalavískoval do žluťavky, takže jí čmajzne.. veme jí domu, kde se seznámí s mammy-ou na hajzlíku.. Zan poté půjde s Ennem na pank, to co se jí tak líbí, když se nakonec dostane k výstoupení, kde zazpívá svou kolo(a)nální píseň o kanibalismu, dáv jí začně milovat a pohádají se.. Enn se z toho úspěchu naštve a odejde.. nakonec je tam nějakej boj s kolonií matky, aby jeho Zan nesnědlí, nakonec ho stejně lívne,.. Je pank vážně tak divný? :) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nie som proti atypickým romantickým príbehom. Práve naopak, pretože vďaka nim je možné ukázať niečo tak, čo obvykle vidíme inak. Tento snímok však nie je úplne v poriadku (knihu, podľa ktorej to vzniklo, nepoznám). Prostredie („punkové “ Anglicko), herci/herečky, atypická romantická zápletka a „punkovanie“ sú zvlášť v poriadku, ale keď ich v tejto forme dáme dohromady, tak z toho bude „kyslá čalamáda“. P.S.: Vidieť „iný“ tvár N. Kidman nebolo zlé. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Aquila 

všechny recenze uživatele

Punková a vztahová linie jsou zajímavým experimentem, mimozemská linie je hrozná slátanina. Dohromady to moc nefunguje a obsazení Alexem Sharpem do hlavní role punkera je dost nepochopitelné. Občas se ale naskytne několik zajímavých situací a Elle Fanning role mimozemšťanky sedí, takže jako roztomilá blbost je film ztravitelný. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Cannes 21. května 2017. (griph)
  • V závěrečné scéně filmu, kdy fanouškové přichází do knihkupectví, kde se odehrává autogramiáda, je záběr na sklo obchodu s nálepkou „Sandmana“. Tento komiks také napsal Neil Gaiman, autor předlohy tohoto filmu. (PetraRuze)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama