Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že Andy Serkis je väčší frajer a prejaví pri zobrazení takto ťažkého osudu väčšiu odvahu. To platí aj pre scenáristu. Vynára sa ale otázka, či pozitivistický prístup a myšlienka o prežití života naplno ospravedlňuje absenciu hrôz na plátne (sem tam sa niečo objaví), ktoré pri tomto spôsobe života musel Robin a jeho rodina dennodenne prežívať. Každopádne ma prekvapila bohatá výprava a krásna pastelová kamera a samozrejme aj téma, proste sme sa zase dozvedeli niečo nové a tento človek a jeho rodina si takúto poctu zaslúžili. Claire Foy mi ale v podobných úlohách starostlivých žien (First Man) skôr lezie na nervy, viac som si ju užil ako rebelatnku Lisbeth. No a syn nedostane takmer žiadny priestor, čo zase vyvoláva otázku, nakoľko bol film prestrihávaný. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Claire Foy je pro mě jednou z nejpůvabnějších hereček, co se před kamerou objevují, takže mě nepřekvapilo, že si film v podstatě "ukradla" pro sebe. Protože jestli mě něco okouzlilo, tak to byla její síla, odvaha a odhodlanost. Film má opravdu moc hezký momenty, zvlášť ty, při kterých se divák zasměje nebo ty, kdy vidí, že umění žít je bezkonkurenční dar. A to, že film produkoval jejich syn je mi taky hrozně sympatický. 4* ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

S filmem Breathe mám jeden zásadní problém a to ten, že režisér Andy Serkis se bojí jít více na "dřeň", bojí se přijít s něčím inovativním a drží se zajetých žánrových mantinelů. Je to velká škoda, jelikož snímek obsahuje oduševnělé a lidské poselství, což v kombinaci s perfektními hereckými výkony Andrewa Garfielda a Claire Foy činí z filmu alespoň v tomto směru výjimečnou záležitost. Je mi velmi líto, že Andy Serkis u svého režijního debutu nezvolil poněkud "dravější" režijní cestu. Takto totiž dostaneme film, který má sice hluboké myšlenky, nicméně ve finále se Vám bude zdát poněkud bezzubý. „Get me out of here.“ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako vidno, niekedy aj reálny život môže vypadať ako z červenej knižnice. Jedno je isté, ten Robin mal obrovské šťastie vo svojom nešťastí. A tým bola jeho žena, ktorá ho musela milovať až za hrob, keď to všetko tak oddane vydržala. A celkom v pohode, hoci tragédia to bola veľká. Ako celok ma to však príliš nezaujalo, čo má na svedomí hlavne réžia. No aspoň nenudilo. Priemer. 60/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane plne chápem, že po všetkých tých divočinách, ktoré Andy Serkis postváral u Stevena Spielberga, Petra Jacksona, Ruperta Wyatta, Matta Reevesa, J.J. Abramsa, Riana Johnsona a u Marvelu, dostal chuť režijne debutovať civilnou, komornou a konverzačnou retro drámou a nie megatrikovým a vysokorozpočtovým eposom za ťažké milióny dolárov (tým bol až jeho druhý režisérsky film, Mauglí). Ja ak by som bol režisér, hlavnú rolu by som dal jemu. Andy popiera obecný (a obávam sa, že pravdivý) názor, že (minimálne) polovica Hollywoodu pozostáva z kreténov. Vedel by som, že ak by som ho mal vo svojom filme, kryl by mi chrbát, zásoboval by ma pozitívnou náladou a kolegom by nosil kávu a višňovo-škoricovú, doma pečenú štrúdľu. Andy Serkis je proste moooc príjemný chlapík. Na druhej strane, jeho režisérsky debut je príliš dlhý, príliš štandardný a ide príliš podľa očakávaní. Kasting mohol byť lepší (najviac bodujú vedľajšáci Tom Hollander v dvoj-úlohe a vynálezca Hugh Bonneville alias otec z Paddingtonov). Nádych pre klásku je príjemné a smutné retro, ale na môj vkus príliš nevýrazné a také... no... čo ja viem. A mal som hokej v niektorých postavách. Len asi raz za 30 minút prišla nejaká scéna, záber alebo moment, ktoré ma strhli. Takže asi tak, ale aj tak máš u mňa za snahu palec hore, Andy. A s tým, že si zahráš v mojom debute stále rátam, oki? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)
  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)

Reklama

Reklama