Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vymazlená lahůdka o jedné bankovní loupeži, jejíž organizátor počítal úplně se vším. Na jedné straně tu stojí skupinka různorodých loupežníků, které budete střídavě milovat i nenávidět a na té druhé sympatická policistka, která se jim marně snaží dostat na kobylku. Tady je všechno tak vypiplané, že tu člověk jen těžko najde nějakou scénáristickou mezeru. Jasně, občas si tvůrci vypomohou trochu lacinější berličkou, ale to jsou jen kapky v moři, které na celek nemají žádný vliv. jestli ale na něco seriál může sázet, tak jsou to geniálně napsané a zahrané postavy a luxusní dialogy. Vyjednávání mezi inspektorkou a šéfem lupičů patří k několika vrcholům, které tu Španělé nabízejí. Jedna z věcí, od které se člověk nedokáže odtrhnout. Třesu se na třetí řadu. 100% ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju heisty a šachové partie geniálních mastermindů na opačných stranách barikády a la Zápisník smrti a Money heist je ultimátní heist a se Zápisníkem si mohutně vytírá zadek! Není to dokonalé, ale zamilujete si to skrz super zápletku, postavy, herce, ultranapínavý scénář s cliffhangery, které vás nutí dát okamžitě další díl, a to všechno ve velmi sexy balení, kdy se pro mexican standoff nebo sex v trezoru nikdy nejde daleko. Jen by tam nemuselo být tolik rádobynapínavých situací, kdy celou dobu víte, že na konci bude obhájen status quo. A taky se do děje mohly víc zapojit média. Kéž by místní televize přestaly nakupovat licence na zahraniční zaprděnosti typu Redakce a Doktor Martin a zkusily předělat tohle. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělské seriály jsou pro mě teď velmi zajímavé téma, které se chystám trochu víc probádat. A La casa de papel je aktuálně asi jejich nejznámějším (a masou nejoblíbenějším) zástupcem. Vlastně se tomu vůbec nedivím. Profesorův plán je geniální a většina z únosců jsou sympaťáci nebo magoři, kterým nejde nefandit. Jejich červené kombinézy se pomalu, ale jistě stávají legendou a vsadím se, že se do nich i mimo Španělsko obleče na halloweenský večírek nemalé množství fanoušků. A já budu možná jedním z nich. Po první sérii jsem váhala, zda je to opravdu taková pecka. V průběhu třetí už mám jasno... 5* ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* je to sice už nějakou dobu, co jsem hltal tento skvělý seriál o bankovních lupičích, ale na komentář jsem jaksi pozapomněl... hned to tedy napravím. Sice ho vychvaluju a s napětím jsem sledoval obě první série, ale nakonec mu dávám jen 4 hvězdičky, a to jen z jednoho důvodu, který mě chvilkami dost štval. A to díky neuvěřitelném náhodám, které šéfovi gangu téměř vždy procházely a bylo jich nemálo. Jinak je to kvalitní práce po všech stránkách, kterou všem doporučuji. Co se týče třetí série, tak ta mě už neláká, protože podle mě není na co navazovat a tam už se musí vařit z vody. PS: Hlavně si dejte pozor při výběru, že jsou dvě verze jedna původní španělská a druhá pro Netflix. Každá má totiž jinou stopáž a tím pádem i jiný počet dílů. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který by měl každý vidět, bez ohledu na slabší místa. S01: Skvělá jízda, který vtáhne a díky Profesorovi (a jeho plánům za plány v plánech všech plánů) nepustí. Z pohledu prvních sezón konkurence pro s01 Prison Break. A to je samo o sobě velká pochvala! S02: Mírné zpomalení, ale stále kvalitní podívaná. Postavy se rozvíjí, některé zajímavým způsobem (Berlin), jiné ne (Helsinki) a u některých stále nevím, co tu dělají kromě koukání a vyprávění (Tokio). Finále potěšilo. S03+04: Vstoupit do stejné řeky znovu? Všeho je více a občas tvůrčímu týmu docházejí síly a nápady. Plány už nejsou tak zajímavé a často je vidět, že "takhle to určitě nenaplánovali...", ale scénáristé je zachraňují. Co je pro mě asi největší slabina 3 a 4 sezony je využití původních postav (Arturito) a rozvoj lupičů. Tým předtím fungoval na určité "nervózní" vlně, ale teď, když se všichni pomalu párují, přestává to být vtipné. Vždyť si sami vezměte, jak kdo dopadl a kam jeho příběh jde, ta podoba a neatraktivita zaráží. Navíc tu je zase víc cítit Netflix přidáním dalších LGBT+ postav, které nemají opodstatnění a příběh ani plány nepodporují. Ve chvíli kdy vidím Neymara jako mnicha mi dochází, tohle je fenomén, který si to uvědomil a chce být víc a víc, až sám sebe ztrácí. Přesto zábava tu je stále a akce a plány na televizní obrazovce nemají příliš konkurence. Jen toho povídání mezi páry a zbytečných postav, by mohlo být méně. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (78)

  • V souvislosti se vstupem lupičů do banky v přestrojení za španělské vojáky se v jedné scéně objevuje zkratka BRIPAC (Brigada paracaidista), což v překladu ze španělštiny znamená „výsadková brigáda“. (George.26)
  • První epizodu sledovalo 4,35 milionu diváků. (morgos)
  • V seriálu se objevuje speciální policejní jednotka GEO (Grupo Especial de Operaciones), které velí Suarez (Mario de la Rosa). Jedná se o španělskou elitní jednotku pro boj s terorismem. (George.26)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama