Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

maseer2 

všechny recenze uživatele

velmi křehké vztahy bandy labilních, ufňukaných dementů versus jedna z nejneschopnějších policejních vyšetřovatelek v dějinách kinematografie v nepochopitelně nadhodnocené telenovele, která se snaží tvářit hrozně promyšleně a inteligentně, třebaže v ní drtivá většina děje spoléhá na náhodu a logických děr je zde více než v poslední řadě Game of Thrones.. ty nejslabší 3* ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tak žádná euforie se nekoná. Začátek sice sliboval dost nevšední seriálový zážitek, ale stejně jako mrda dalších souputníků, dojel na určitou šablonovitost a nezbytné seriálové klišé. Tam, kde by filmová podoba kopala jak mula, tam seriál nutně naráží na mantinely formy. Ačkoli je seriál prošpikován řadou dech beroucích zvratů, brzy vám dojde, že i ve zvratech časem můžete sledovat nápadnou předvídatelnost a umělé nastavování děje, aby bylo o čem točit. Co se nedá v žádném případě upřít, tak to casting - takhle sympatickou a osobitou skvadru by člověk pohledal a je vidět, že je Španělsko líhní nových a nadějných tváří světové kinematografie. Nicméně tak či onak, má slova o šablonovitosti dostávají reaálné kontury, když 3. řada seriálu prakticky kopíruje první dvě a z původně velmi nadějného projektu se stává možná neokoukaná položka v seriálových archivech, ale z mého pohledu rovněž značně přeceňovaná záležitost pro nenasytné hltače čehokoli na pokračování... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klobouky dolů a kalhotky taky, tohle je klenot, který třeba uložit, zpečetit a archívovat! Španělé servírují v 17 hodinách nejlépe promyšlený money heist a vyjednávací Thriller zároveň, při kterém si napětím budete kousat nehty, trhat vlasy, polykat prášky, pít redbull, měnit si prostěradlo a zapomenete jít do práce. Budete svědky největší loupeže v historii, kde mozek celé operace vymýšlel plán půl svého života, díky čemuž je před policii pokaždé o 5 kroků napřed. Každá proměnná a každý krok je promyšlen na milimetr přesně. Skvěle napsané postavy ( Profesor, Berlín, Tokyo a hlavní inspektorka si všechny scény kradou pro sebe), scénař je tak nápaditý, kreativní a promyšlený, že se zdá až neuvěřitelné, že tohle někdo zvládnul vymyslet. Hlavní bandu zlodějů budete milovat a postupně některé i nenávidět. Skvělá je i gradující hudba, která když je podpořena náporem zvratů, máte pocit, že sledujete finále Saw. Tolik zvratů v 17 hodinách Španělé nenaservírovali za celou svou kinematografii!! Samozřejmě dojde i na Stockholmský syndrom, díky kterému uvidíte i sex v trezoru a nespočet mouder a hlášek, které servíruje vynikající Berlín ( Historka o vzpurných pannách a jaderných hlavicích vycházející z ženské dělohy nemá chybu) Neskutečný zážitek, který jsem musel zhlédnout za pouhé dva dny, protože La Casa de Papel je droga, na které začnete být závislí už po prvním díle. Takže bacha! Španělé v nejlepší formě! Doporučuje 10 phoenixů z 10! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* je to sice už nějakou dobu, co jsem hltal tento skvělý seriál o bankovních lupičích, ale na komentář jsem jaksi pozapomněl... hned to tedy napravím. Sice ho vychvaluju a s napětím jsem sledoval obě první série, ale nakonec mu dávám jen 4 hvězdičky, a to jen z jednoho důvodu, který mě chvilkami dost štval. A to díky neuvěřitelném náhodám, které šéfovi gangu téměř vždy procházely a bylo jich nemálo. Jinak je to kvalitní práce po všech stránkách, kterou všem doporučuji. Co se týče třetí série, tak ta mě už neláká, protože podle mě není na co navazovat a tam už se musí vařit z vody. PS: Hlavně si dejte pozor při výběru, že jsou dvě verze jedna původní španělská a druhá pro Netflix. Každá má totiž jinou stopáž a tím pádem i jiný počet dílů. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Víc než solidní španělský heist seriál, který má napad, zajímavé postavy, slušné tempo a vysoký počet zvratů na metr čtvereční. Na druhou stranu bych si dokázal představit míň telenovelových vztahů a víc noirové nekompromisnosti, výrazně míň cliffhangerů, které jsou hned v dalším díle prakticky zneutralizovány a celkově prostě míň chytračení a víc chytrosti. Třetí sérii od Netflixu fakt nepožaduju (přijde příští rok), ale i tak doporučuje 7 z 10 profesorů. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (78)

  • Postava Berlina si v seriálu bere za manželku ženu jménem Tatiana. Jeho herecký představitel, Pedro Alonso, též ve skutečném životě potkal Tatianu, která se stala jeho životní partnerkou. Jedná se o francouzskou hypnoterapeutku srbského původu Tatianu Djordjevic. (Billie777)
  • Helsinki (Darko Peric) a Oslo (Roberto Garcia) na sebe v seriálu mluví srbsky. (Muffino)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama