Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (117)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentáři první řady Elity jsem se zmínil o tom, že si mě Netflix během května zaháčkoval hned na dva španělské klenoty a tím druhým nemůže být nic jiného než v současnosti superpopulární La Casa de Papel. Seroš, kterému se jeho sláva přirovnává k samotné Hře o trůny, se svým začátkem může pyšnit ještě několik dalších let. Tenhle mysteriózní skvost o nejpropracovanější loupeži, kterou jsem doposud ve filmech a televizi viděl, je ve své první řadě absolutním balzámem na duši. Člověk sedí a hltá každý zvrat, kterými La Casa zrovna nešetří a nestačí se divit nad množstvím es v rukávu, které plán lupičů oproti policii obsahuje. Během pár epizod si oblíbíte většinu obsazení a jen čekáte, jak se bude událost vyvíjet dál. [viděno na Netflixu] ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série La casa de papel přinesla svěží vítr do seriálů neustále kopírujících stejná témata dokola, jenže nic není černobílé a tak sebou přinesla i nepříjemné věci. Ústřední myšlenka přepadení se získání peněz bez okradení kohokoliv sice není úplně pravdivá, ale v dnešním finančním systému se jedná o snadno odpustitelný přešlap. Originální zápletka na sebe nabaluje množství fantastických momentů probouzejících v divákovy mnoho emocí. Od napětí, přes romantické chvíle až k výtryskům smíchu se jedná o skvělí počin, který kazí řada nedomyšleností v rámci geniálního plánu El Professora, člověka, který předvídal úplně vše. Zejména trvale zapnutý mobil objevený díl po vysvětlení, že se jedná o oblast, kde jsou sledovány všechny rádiové signály mě nadzvedl ze židle. Podobně by se dalo pokračovat dále. Vezmu-li vše řečené, chápu proč někdo považuje tento seriál za skvělý i proč jej někdo hodnotí velmi slabě. Za sebe mohu říci, že se jedná o průměrný seriál, který má kolísavou úroveň plnou obrovských maxim zábavy i divákova utrpení. ()

Reklama

Rabina 

všechny recenze uživatele

Seriál je po formální stránce kvalitni, zároveň neoriginalni, skládá dohromady postupy heist filmů a serialů. Díky tomu je děj bohužel předvídatelný tak, že některé zvraty a postavy působí jako parodie, kterou ovšem dílo podle všeho nechce být. Pokud by snad přepjatá forma měla za účel vyvolat parodickou reakci, pak před tvůrci klobouk dolů. Po první řadě to tak zatím nevypadá. Jednání některých postav je na hranici otravnosti. Policistka je sebestředná, neprofesionální, zločinci subjektivně nevzbudili ani špetku sympatií a při přestřelce v předposledním díle jsem si přál, aby speciální jednotka vtrhla dovnitř a celou bandu pozatýkala. Bohužel serie dokoukána se sebezapřením. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tie horúce hlavy so zbraňami v uzavretom a psychicky náročnom priestore... som fakt zvedavá, s akými všetkými ich chybami a hádkami Profesor počíta. Herci sa na svoje role hodia, dobre sa to sleduje. Ešte aj slizký Alberto, ktorého mali dávno izolovať, by v inom seriály mohol byť kladný hrdina, no je tak správně protivný a sebecký, že mu divák skoro praje zlý osud. A tak sa deje presne to, v čo dúfajú aj od seriálovej verejnosti, sympatie sú cez všetko čo robia na stranách zločincov. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Evropský Netflix se mi zamlouvá čím dál víc. Vedle Velké Británíe, Německa a Francie je i další styčný bod kvalitní produkce s centrálou ve Španělsku. Filmy o loupežích patří do zaprášených dob minulých, nynější diváctvo požaduje více krve a akce, tudíž na tento podžánr krimi trhu není kladena taková pozornost, až na pár výjimek samozřejmě. Jenže toho asi chtěli tvůrci využít a dodali našim vjemům stylovou jízdu modernizovaných loupežníků. Vlastně jde celkem o klasický přístup, ale v perfektních rukou. Parta lupičů je namixovaná o správný počet sympošů, charakteristických parchantů a podivínů, kde ke každému nějakým způsobem přilnete díky autorskému citu k expozici postav s nimiž chějí nějakým určitým způsobem pracovat ať jen o pár minut, nebo na celou stopáž. K tomuto procesu využívají klasické vyprávěcí prostředky, ale neskutečně dobře udělané, nematoucí a účel plnící. Dalšími kvalitními postupy dokonale udržují tempo, jež se žene kupředu mílovými kroky míjící scénaristicky kvalitně vypointované zvraty a postupné odkrývání dokonalosti celého plánu loupeže. I snaha autorů o vyvolání sociálně mířených otázek na téma, která ze stran konfliktu je ta dobrá a která naopak špatná a rozštěpení námi zažitých pořádků na toto téma, jež nám byly v mladém věku kladeny na srdce, se celkem daří. 9 z 10, velké překvapení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)
  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)

Reklama

Reklama