Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Policie je Profesorovi v patách a komunikace s tiskárnou utichá. Výsledkem je vzpoura a zatčení jednoho ze zlodějů. (Netflix)

Recenze (80)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler. Druhá série se veze na dost podobné vlně, jako série první. Je tu teda víc nelogičností, ale zase nic tak hrozného… Myslím, že touto sérií, která měla prďácký konec, který se mi moc líbil, to mohlo všechno skončit. Líbil se mi únik z banky a zamrzelo pár zaklepání pantoflem oblíbených lupičů. Tokio a hlavně Arturo neúnavně sáli moji krev po litrech, a tak jsem z nich byla na konci série úplně na prášky. Raquel udělala podle některých naprosto nelogickou otočku o 180 stupňů. Já pro ni ale měla naprosté pochopení. Kvůli lásce se člověk mnohdy zřekne i svých nejzarytějších přesvědčení. Podle mého je 2. série stále na průměrné 4*. Ale jak jsem už psala v přechozí recenzi na první sérii… Na první zhlédnutí to bylo všechno o dost lepší. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série La casa de papel je celkově o něco slabší než série první. V některých místech tvůrcům citelně dochází invence, občas bych řekl, že snad i improvizují, což mě dost překvapuje (měl jsem za to, že první dvě série jsou ucelený, původní, a hlavně předem hotový příběh). Akční scény jsou napříč sérií místy přitažené za vlasy, až to hezké není. Vůbec se nehodí do této skvěle promyšlené hry na četníky a lupiče. Ale abych jen nekritizoval, většinu času je seriál velmi napínavý, stále obsahuje řadu výborně zpracovaných postav, které si v některých případech snadno dokážou získat divákovy sympatie. Vyvrcholení série mě pak po příběhové stránce velmi mile překvapilo a opravdu se mi líbilo. Po stránce provedení však většina z posledních desítek minut dost pokulhávala. Akční scény jsou v závěru opravdu velmi laciné (skoro až komiksové). 77% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série poněkud zchladila mé nadšení z první řady. Scénárista musel tak, jak se blížilo finále loupeže, chtě nechtě začít vysvětlovat a taky přitvrdit ve všech atrakcích, takže tam, kde v první sérii šlo o hru s očekáváními diváka, tady už jsme svědkem twistů, akrobatických výkonů a chování, které má jen velmi málo společného s racionalitou. Některé akce můžete akceptovat jen s obří dávkou nadhledu, viz šílená motorkářská eskapáda Tokio. Je to zkrátka přepálené a taky mi začala vadit ideologie ovlivněná radikálními levicovými hnutími Podemos a Syriza. Pokud v první sérii zločinci hráli s novináři hru na boj proti systému, dalo se to akceptovat právě jako falešná hra, ale v druhé sérii tomu věří i strůjce operace a daří se mu přesvědčit i své okolí. To, co provedli tvůrci seriálu s postavou komisařky, je na pár facek. Pořád zbývá skupina atraktivních a skvěle zahraných charakterů, kvůli kterým stojí za to setrvat s gangstery až do konce loupeže, i tady se dají najít mnohé lahůdkové scény i některé psychologicky zajímavé momenty, ale na víc než tři hvězdičky a 60 % celkového dojmu to nevytáhnu. To, co mi naservírovali tvůrci ve 2. řady, mě varuje v pokusu pokračovat v dalších sériích... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mělo to vymazlenej Shawshank závěr a krásně se to uzavřelo, v průběhu těch devíti dílů mě ale některé postavy začaly iritovat přílišnou výřečností (Berlín) a do kola opakovanými gesty (Tokio). Po delší době je to ale zase seriál, který mě do sebe dokázal vtáhnout a nepustí mě, dokud se na něj nedodívám (ještě mě čekají 2 série). Přesto mu jednu hvězdičku uberu, spokojenost na 80 procent jsou u mě 4. P.S.: Zajímavý sledovat, co musí normální smrtelník absolvovat kvůli cca 5-ti miliardám. Babiš by kvůli tomu ani nevstal z postele. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé první sérii se nedalo čekat, že by se najednou objevila logika. Druhá série a na jedné straně všichni stále zavřeni v tiskárně a na druhé straně všichni ve stanu. A veškerá "překvapení" spočívají v tom, kdo se zase jak dementně zachová. Debilně se chová i hlavní postava ze stanu, inspektorka. Jak jsem u první řady zmínil mentalitu národa, tak tady uvedu jen jenu věc: Teroristi a lupiči (protože nikdo jiný to není) spoléhají na to, že se budou chovat "hezky" a národ je bude milovat a bude jim fandit. A podivme se - ihned se to stane a občané Španělska jim fandí proti policii. Jo, já vím, tady na CSFD mají ti milí loupežníčci taky většinou fandy. Ale pokud by se tato událost stala u nás a doopravdy, tak mi nikdo netvrďte, že jim národ bude fandit ... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Když Helsinky (Darko Peric) dává ve spěchu Arturovi (Enrique Arce) levou vrchní bombu na tělo, nalepí páskou pouze kousek okraje. V dalších mini střizích má Artur bombu přilepenou krásně přes střed. (Shr1nK)

Reklama

Reklama