Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní zářez z Británie ? !! Celkem lituji, že jsem onehdy nešel do kina, když jsem měl možnost, atmosféra filmu je velmi povedená. Přátelé si zajedou na výlet do Švédských lesů, kde však propadnou halucinacím, paranoii a bude je nahánět cosi nadpřirozeného. Drží si to tempo. scény v chatce jsou slušně děsivé a ústřední zlo je vynikající,škoda, že se tvůrci nevěnovali i Gore, ale i tak slušná záležitost, která letos patří k tomu nejlepšímu. 75% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tato atmosférická pecka se dostala do podvědomí hlavně díky festivalům. Jinak by nejspíše zapadla a nikdo by o ní už neslyšel. To by byla škoda, protože se jedná o opravdu povedené dílo. Celý film táhnou samozřejmě postavy, ke kterým si jednoduše najdete nějaký vztah a dokáží Vás tak dobře navnadit do příběhu. Jedná se o čtyři postarší může, což značně filmu prospívá víc, kdybychom se koukali na partu děcek. V průběhu celého filmu mě neskutečně mrazilo a snímek mě pohltil až do úplného konce. Pokud hledáte horor, který Vás pohltí od samého začátku, jste na správném místě. Skvělé zahraná, napsaná atmosférická pecka, která se pyšní slušnými herci i dobře vybraným prostředím. Od nového roku se rozhodně jedná o nejpovedenější horor a určitě nemine letošní Topku ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Kvůli nové pracovní příležitosti už jsem stihl též strávit 2 dny výletováním skrz skandinávské porosty. Ještě předtím mi bylo z těchto důvodů doporučeno shlédnout tento kousek k lehké "aklimatizaci" :-) Uznávám, že to přidalo na jisté autentičnosti neklidu a strachu, protože naše lesíky přeci jen za kopcem končí přívětivou dědinou a ledová sprcha spolčená s fakt ošklivým nečasem je tu o něco vzácnější. Chování frustrovaných cestovatelů bylo v rámci mezí logické a je třeba přitakat nad faktem, že neviditelné a hlavně naopak jasně slyšitelné zlo je to, které Vám teprve nedá spát. 3/4 času Vám leze mráz nejen po zádech, aby to psychoticko-akční konec plný přehnaného okultismu solidně zabil výborně vybudovanou atmosféru. Když vemu v potaz, jak povedené horory poslední dobou bývají, autorům Rituálu se podařilo vyčarovat důstojného zástupce tohoto žánru. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

90% stopáže hodne minimalistický horor, pracujúci hlavne so zvukom. Strašidelný les, čarodejníctvo a pradávny démon, ktorého skrývanie podnecuje divákov strach a fantáziu. Zimomriavkové dobrodružstvo pre tých, ktorí ho radi opakovane (tentoraz si spomeniete na Blair Witch Project aj Predátora). [Sitges FF] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dokud neproběhne odhalení jedná o hodně výživný strašící kousek. Několikrát je hodně nešetrně zacházeno s divákovými nervičkami. Horory z lesa jednoznačně ano. Vždyť jen si to představte když se vám začnou dít divné věci, místo 4 hodinové zkratky zabloudíte, začnou se vám ztrácet kamarádi a do toho pořádně nevíte co tam venku vlastně je a co na vás číhá. Ritual se mě jevil 2/3 peckovně a finále dojem malinko snižuje. Přesto v rámci žánru kvalitní kousek. 70% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Znamení, které postavy vidí na stromech nedaleko opuštěné chaty, pochází z tzv. staršího futharku. Jedná se o nejstarší runovou abecedu germánského původu. Znak se nazývá Othila (čte se jako české „o“) a symbolizuje dědictví, vlastnictví, majetek. (Miseet)
  • Pôvodne bol pre reklamu na film vybratý slogan "Radšej mali ísť do Vegas." Po masakre, ktorá sa tam odohrala 1.10.2017 sa však slogan zmenil na "Radšej mali ísť na Ibizu." (beso74)

Reklama

Reklama