Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka ozbrojených zabijakov vtrhne do podzemnej garáže a v priebehu niekoľkých sekúnd povraždí všetkých prítomných. Medzi obeťami je i sudkyňa Veronique Pirotteová, ktorá sa na mieste mala stretnúť s informátorom v nádeji, že jej pomôže objasniť záhadnú sériu doposiaľ nevyriešených prípadov vraždiaceho gangu, ktorý terorizoval krajinu.  Je možné, že sa zabjaci po tridsiatich rokoch vrátili? Belgicko-francúzksy thriller je inšpirovaný skutočnými udalosťami z osemdesiatych rokov, kedy v Belgicku vyčíňala ozbrojená skupina prezývana Brabantskí zabijaci. (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Belgičania tvrdo búchajú do stola a sem-tam ti aj dajú facku. Lebo snažia sa povedať to, že keď policajti a zlodeji si takmer snažia prehodiť role a všetko oprostia od pátosu, nezmyslov, kecov a amerických devastácii, môže vzniknúť síce krátke ale o to intenzívnejšie prežitie. Myslím si presný opak, že krátka stopáž filmu vadí, lebo všetko si divák musí pospájať na základe miestami nie šťastne a obšírne odprezentovaných viet. Všetko je rýchle a film aj by mal emócie, ale najviac ostáva len pri úvode. Každopádne to, že môžeme opätovne sledovať nejaký Xtý variant Heat v rukách Európanov je dobre a pre filmové srdce dôležité. Pretože všetci konajú ľudsky. Ani dobre ani zle. Podľa situácie. Bez hrdinstva. Alebo inak... Stotožníš sa s dvoma strelami do chrbta ženy ? (videné 13.10.2020, AMC archív) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dějová linka přímočará a mírně předvídatelná, ale ta západoevrospská krimi-drsnost a adekvátně chladná práce s postavama je prostě cool. A hlavně to gurmánsky vede charismatický “hodný gangstr” Olivier Gourmet. Scéna, kdy se s kolegou zbaví policejních aut na dálnici, je krásnou vychutnávkou klučičí rebelie chlapů, kteří jsou suverenně above-the-law. Připomenula mi suverennost De Nirovy party z referenčního majstrštyku Heat. Pro fandy francouzských akčních krimi paráda. Ale pouze pro ně, nic jiné od toho nečekejte. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Belgie přichází se stylovou a syrovou Gangsterkou, která milovníky podobných filmů nenechá chladným. V 80. letech řádil v Belgii gang nemilosrdných zlodějů, kteří za sebou nechávali spoušť mrtvých a bylo jim jedno, jestli se jedná o ženy či děti. Lupiči nikdy nebyli chyceni a to teď nehraje do karet Valkenovi a jeho partě, kteří jsou hlavními podezřelými. Herecky vynikající ( Klasicky výborný Olivier Gourmet a líbila se mi i policistka Lubna Azabal). Je to příjemně západoevropsky drsné, dynamické, adrenalinové, zvratovité a pořádně chlapské. Belgie se vytáhla. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně kostrbatě vyprávěný příběh, ale to je jediná zásadnější výtka, pak si vše sedne a začnou se dít věci, tedy ne že by se neděli už od počátku. Tvrdost leze do každýho zaběru a skutečně se nedá odhadnout kdo v následující minutě nakoupí olovo. Že by se ve filmu objevoval nějakej Mirek Dušín, to rovnou zapomen, spíš jde o to, kdo má zásady a kdo nemá ani to. Tvůrci se ani nějak nesnáží dlouho napínat, kdo za vším stojí, kdo má nakoukáno, odhalí poměrně brzy, podstata je tady skutečně v charakterech a jelikož když se rozdávala drsnost, tak všechny postavy si chodili pro nášup, bude se střílet, zabíjet a zase střílet. Banda chytře drzých zlodějů mně bavila především tím, jak do všeho šla natvrdo a pro kámoše položit život bez jedinýho patosvýho slova nikomu z nich nedělalo problém, to se vidělo naposled ve francouzských krimi drsňárničkách. Je vidět že Belgie se od své velké slavné sestřičky Francie hodně naučila. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně potěšilo ! Dost neznámý snímek z belgického prostředí, který mě překvapil svou chladností a celkově pesimistickým pojetím. Hlavní banda lupičů a celkově nádech filmu by se dal něčím přirovnat k Heatu od Manna, zejména ty realistické přestřelky s výborným, přímo až lahodným ozvučením si divák prostě musí zamilovat, v tom nikdy Francouzi (a teď již i Belgičani) nezklamou (úvodní sekvence na parkovišti tak moc naturalisticky podaná, že jsem jen čuměl jako puk). Po stránce herecké mě asi nejvíce bavil hlavní protagonista Olivier Gourmet, z vedlejších postav jsem si významně nezapamatoval asi nikoho. Hlavní zápletka nejdříve přijde s hojnou dávkou myšlenkových pochodů různých postav a trochu jsem se v tom ztrácel, ale jak čas plynul, tak vše začalo dávat větší a větší smysl. Závěrečné rozuzlení fajn, ale asi jsem čekal něco, co ve mě vzbudí emocionální odezvu na vyšší úrovni. I tak ale slušná krimi, kde nemáte ponětí, co se stane s jakoukoli postavou na filmovém plátně. Fajn záležitost. Za mě dávám 76 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama