Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

tron 

všechny recenze uživatele

„Policajti, ktorí ho zatýkali, tvrdili, že sa usmieval.“ Občas to nie je tak úplne ono, ale inak šarmantne zvládnutá záležitosť, ktorú milovaný Bob Redford ťahá dopredu bez najmenších problémov ako kôň, ktorý si je istý svojimi silami, vie, čo chce a ako to dosiahnuť. Najviac ma bavili Bobove spoločné scény s Caseym Affleckom (bohužiaľ je ich dosť málo) a i samotného Caseyho postava ako taká; páčilo sa mi, ako ho poháňalo pátranie po lupičskom gangu, ako mu to vlievalo novú silu do rodinného života. To bolo strašne krásne. Film je silný i v mnohých ďalších momentoch, napr. vo finále ani nedýchate, lebo si prajete, aby to dopadlo dobre, hoci máte tušáka, že to moc dobre nedopadne. Trochu som nepochopil scénu s dcérou a vnukom – prečo neboli na konci? To mu o nich detektív nepovedal? Prečo??? Snímke okrem vážnosti a dojatia (a skvelého soundtracku) pomáha i humor (záverečná koláž s útekmi). 20% navyše za to, že je to rozlúčka. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžká vlna nostalgie a pro Redforda (bez Newmana) nejlepší možná rozlučka. Lowery tentokrát režíruje sympaticky a daří se mu prodat životní energii a nadhled titulní postavy - její nekonečná rebelie je vtisknuta i do konceptu vyprávění, které ve finále vlastně úspěšně vzdoruje vytvářenému očekávání a rozvíjené motivy zaklapává vyloženě po svém. A většinou moc zábavně a nerušivě. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prečo si Redford myslí, že keď si dá fúzy, tak ho nikto nespozná? To je ale dosť nepodstatná otázka pri filme, na konci ktorého je viac nejasností, ako na jeho začiatku. Zdalo sa, že film zostane komorným príbehom postaršej dvojice, ale kriminálna zápletka s (ne)vysvetlenými útekmi to zbytočne zamotávala. Slabšie tri hviezdy za komornú časť a zvyšok radšej ignorujem. –––– Celý život se člověk stará o ostatní, ale zapomíná při tom na sebe. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak zvesti neklamali a The Old Man and the Gun je naozaj posledným filmom Roberta Redforda, tak sa jedná o solídnu rozlúčka a krásnu bodku za jednou úžasnou hereckou kariérou. Celý film je taká pohodová až melancholická prehliadka o jednom starčekovi, ktorý nadovšetko miluje vykrádanie bánk. Počas filmu zaznie veľa príjemných dialógov, ktoré majú veľkú hĺbku a dokážu divákovi odovzdať aj nejakú myšlienku. Robert Redford bol opäť vynikajúci a ja osobne by som sa vôbec nehneval, keby sa nechal ešte k nejakému filmu prehovoriť. Ak máte Roberta Redforda radi, tak si tento film nenechajte ujsť, pretože režisér David Lowery sa v ňom naozaj vybláznil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ HO KONEČNĚ DOPADLI, TAK POLICISTÉ, KTEŘÍ HO ZATÝKALI UVEDLI...ŽE SE USMÍVAL...“ /// Pomalá, nostalgická atmosféra – nejen kvůli triu Redford, Glover, Spacek. Ten film je výjimečnej stářím a nostalgií k němu. A jestli jde o Robertovo rozloučení… tak asi je to pro něj i jeho fandy paráda. My ostatní to vezmeme jako filmovou rutinu. Asi jako když vzal do ruky zbraň gentleman Michael Caine. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že každej správnej Forrest utíká a utíká a .... 2.) Jedu jen kusy (téměř) podle skutečnosti. 3.) Thx za titule „Cibina“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama