Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Ant 

všechny recenze uživatele

Krásný kus filmové nostalgie a neuvěřitelný příběh ze života o lupiči gentlemanovi, který svůj život zasvětil vykrádání bank. David Lowery a Robert Redford jsou dokonalé spojení. Lowery prostřednictvím postavy Forresta dokázal do filmu zakomponovat Redfordovu filmografii a jeho cit pro starou filmovou magii. V jeho vrásčité tváři jakoby se zračily desítky let hollywoodské historie. Film tak funguje nejen jako vynikající příběh, ale taky komentář na Redfordovu kariéru. Viz scéna mezi Affleckem a Redfordem. Těžko odhadnete, jestli Casey Affleck svůj nadšený výraz věnuje Forrestovi nebo samotnému Redfordovi. A já jsem se u sledování cítila úplně stejně. Tom Waits a jeho improvizovaná vánoční historka budiž bonusem. "I'm not talking about making a living. I'm talking about living." Dojemné a zároveň veselé zakončení jedné filmové kapitoly. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně oldschool a vlastně i feel-good drama. Gentleman s pistolí sleduje příběh inspirovaných skutečnými událostmi Forresta Tuckera zlodějíčka, který kradl celý život, několikrát byl chycen a vždy nějak rafinovaně utekl. Na stará kolena nehodlá nic měnit a v elegantních loupežích pokračuje i nadále. Robert Redford je postava ke, které snad nejde mít antipatie a všechno to tak krásně pomalu plyne. Rozhodně to není ničím převratný film, ale mně nějak sedl do nálady a krásně jsem si ho užil. ()

Reklama

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o cestách života, ktoré si sami vyšlapeme a o tom, že šťastie je pre každého niečo iné. Redford ako vždy si sympatický. Retrofeeling je cítiť ale potenciál filmu nebol pre mňa dostatočne využitý. Škoda a pritom to z trailerov pôsobilo ako jasná pecka. Takto je to "iba" príjemný film na pozretie. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Moc díky za R. Redforda...vidět ho v jeho posledním herecké představení něco znamená a člověk si nemůže nevzpomenout na všechny ty úchvatné role, které ztvárnil. Je v tom prostě kus nostalgie a stejný je i tento film...herecky skvělé, nostalgické...ale taaaaaaak strašně pomalé... Za tu nostalgii a z úcty dávám jednu hvězdu navíc než by si film dle mého zasloužil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie že by Redfordova rozlúčka bola nedôstojná, to vôbec nie. Naopak sympatický starček, čo vykráda banky, tá rola mu sedela. Ale nie je tých filmov, kde dôchodcovia konajú trestnú činnosť už dosť (napríklad Golden Years 2016, Going in Style 2017)? Mne sa zdá trh s touto témou už dosť nasýtený nech sa to akokoľvek tvári na skutočný príbeh. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama