Reklama

Reklama

Zhan lang 2

  • Čína 战狼2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý príslušník elitnej čínskej špeciálnej jednotky Wolf Warriors, Leng Feng (Jacky Wu), sa po incidente s chamtivým developerom dostal na tri roky do väzenia. Po prepustení sa rozhodol dať svoje schopnosti a skúsenosti do služieb firmy operujúcej v istej africkej krajine. Jedného dňa v krajine vypukne ozbrojený prevrat a on sa ocitá v epicentre bojov medzi znepriatelenými stranami. Neďaleko neho uviazla v následnom chaose aj skupinka čínskych robotníkov a čínsky lekár Dr Chen. Leng berie na seba neľahkú úlohu evakuovať všetkých do prístavu, kde na nich čakajú lode čínskeho námorníctva... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(78%) Ještě o stupínek lepší než první díl. Toto je zcela jiná liga. Příběh je jednoduchý, postavy také, ale to mi nepřekáželo. Líbila se mi akce, místy přepálená, ale to samé můžu tvrdit u Expendables, Bondovek apod. Byla výborně natočena a byla rozmanitá. Souboje mě bavili, ale i ty výbušnější akce a přestřelky taktéž. Bylo to zvláštně pojato, v některých scénách tu bylo cítit dost emocí, v dalších jsem necítil nic nebo se tu i objevila trochu humorná scéna. Přesto tu moc negativ nevidím. Finále už mě až tak nebavilo, ale natočeno bylo bravurně (myslím tím především po akční stránce). Jacky Wu se překonal, především ve své postavě v rámci akce. F.Grillo mě baví v podstatě v každém filmu, i když má často vedlejší role a účinkuje v slabších filmech třeba. Zde mi jeho role záporáka seděla, i tvrdý konečný fight s ním celkem stál za to. Mohlo to být ještě trochu lepší, ale já tu moc kverulantovat nebudu. Spokojenost. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

(Někdejší) Rozvojové země v čase nárůstu jejich ekonomické síly a mezinárodního významu chytají nacionalistické vášně docela přirozeně, neb jejich občané na jednu stranu cítí, že konečně mají být na co hrdí, na stranu druhou ale stále trpí komplexem národní méněcennosti. Vzhledem k tomu, že Čína má mezi všemi rodícími se giganty dominantní pozici a pokusy všechny omračovat svou velkolepostí jsou pevnou součástí její oficiální politiky, je skoro až podivné, že šovinisticko-nacionalistický blockbuster formátu Wolf Warrior 2 se v ní urodil až nyní - poté, co už s principiálně podobnými kousky stihla přijít třeba Indie nebo Turecko. _____ Oproti směšně brakovému prvnímu dílu jde o ozajstný upgrade na všech frontách: Hollywoodský look potěší oko, masivní a intenzivní akce zrychlí tep a patos nakombinovaný s karikaturami rázovitých Afričanů + zlých evropských žoldáků je zde podán v takovém cheesy stylu, že vzbudí spíš úsměv, než naštvání nebo opovržení. _____ Skoro by se mi chtělo sáhnout po čtvrté hvězdě, ale to by film buď musel mít příběh, který alespoň rámcově dává smysl (Jaký měli rebelové důvod tak zarputile usilovat o život prostých čínských dělníků?), nebo být invenčnější a méně monotónní v té akci. _____ Z ideologického hlediska mne upoutalo, že v čínském filmu již mohou být za záporáky pravděpodobně komunističí militantní revolucionáři a že vojáci Lidové armády si mohou v případech očividné nespravedlnosti dokonce dovolit trochu se zavzpouzet vůči autoritám. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Karty se otáčí a nebude dlouho trvat a američtí herci budou brát role v čínských filmech, protože Čína bude produkovat a tvořit mega blockbustery a opravdové akční filmy, na které USA už nestačí (všechno tam jde do pubertálního komiksu). Wolf Warrior II je monstrózní spektákl, kterým Čína zhmotňuje svojí celosvětovou sílu na poli akčního žánru i mocnosti své země (dost to zavání, ale Číňané rádi ukazují ve filmech svojí vlasteneckou mentalitu a nadřazenost). Pro druhé pokračování bylo využito Afriky jako kontinentu zla, což je divácky atraktivní (než obligátní Blízko východní lokace) a Wu Jing alias Jacky Wu zde rozpoutal akční militaristické peklo jaké "Afrika" nezažila a možná ani tento filmový žánr. Ono to totiž hraničí až s tím komiksovým nereálným hrdinstvím (viz fantastická úvodní scéna likvidace protivníků pod vodou). Ale pořád se to tu drží úmrtnosti, krvácivosti a vytrénovanosti hrdinů. A protože jde o asijskou produkci, tak je zde ta výdrž a síla hrdinů o něco vyšší, než u standardních jedinců. Řekl bych, že právě to hrdinství je tady na maximální možné úrovni, kde už skoro začíná superhrdinství. Ale tady to odpouštím, protože je tu vyvoláno nelidské zlo a málokde je k vidění taková fatální hromadná likvidace civilního obyvatelstva, tudíž síla protiúderu musí být adekvátně dvojnásobkem síly zla, která vyvolá v divákovi patřičnou emoci (revenge mod). Evropský divák si ovšem musí zacpat uši při některých soudružských či naivních dialozích, kterými se to tu jen hemží. Tento film je ale akční a to jedním z nejlepších, co se týče robustní akce, nápaditosti a efektnosti v rámci moderního pojetí a možností tlačit na pilu bez ohledu na směrnice EU a OSN. Je čínský a dělá si to, co chce a důkazem je jeho rekordní komerční úspěch. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený, že mě to i přes všechno dost bavilo. Snad nikdy jsem neviděl nic víc béčkovitějšího než tenhle akčňák. Smál jsem se fakt hodněkrát, a to ne kvůli nějakým chytrým vtipům, ale tenhle film se prostě dokáže tvářit tak blbě, že vás svou trapností fakt rozesměje. Od úvodu, kde je (pocitově) pěti minutová ukázka bojového umění pod vodou (!!!) až po závěr, kde je souboj stylu Mortal Kombat akorát mezi hlavním hrdinou a tankem. Dělá mi starosti fakt, že tenhle film je jedním z nejvýdělečnějších (teda alespoň v Číně), protože bych ho definitivně nechtěl řadit do stejné kategorie jako Avengers. A Franka Grilla chci prosím vidět v inteligentnějších filmech (s jeho charismatem je tenhle film pod jeho úroveň). 50% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velkorozpočtový patriotický blockbuster, čínský hit. Už z prvního skvostného souboje po vodou tušíme, že akce budou zábavné s výtečnou choreografií a občas kruté. Z béčkovýh vod se ale filmu vynořit nepodaří. Ale snímek je lepší než osmdesátkové akčňáky a fanoušky žánru při čekání na megabitvu mezi Wolf Warrior a padouchem, vůdcem námezdních vojáků (Frank Grillo) uspokojí. Na své si přijdou i milovníci hororů když vedlejšího padoucha přejede tank a vystříknou litry krve. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (3)

  • Zástupcovia Číny zvolili film do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2018. (MikaelSVK)
  • Převážná většina filmových záběrů byla pořízena na africkém kontinentě. Konkrétně se jednalo o Soweto (zkratka anglického South Western Townships, Jihozápadní městské obvody), předměstí největšího jihoafrického velkoměsta Johannesburgu, a Alexandrii, malou farmářskou oblast ležící ve Východním Kapsku, tedy v provincii Jihoafrické republiky. Tanková scéna z druhé poloviny filmu pochází ale už z rodné Číny. Natáčela se v železářském závodě Zhaochuan Ironworks, náležící městu Süan-chua, které se samo nachází v provincii Che-pej. (Conspi)

Související novinky

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Reklama

Reklama