Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

castor 

všechny recenze uživatele

Dva oscaroví herci a zároveň velcí sympaťáci, kouzelné prostředí, určitý nádech mystična, erotické dusno. Jenže hned od začátku tvůrci leccos potřísní kaňkami, charakterizace postav je plochá až hanba a nakonec přijdou se „zvratem“, který nepotěší. Ani trochu. Matthew McConaughey prchá před minulostí, po letech se setkává s Anne Hathaway, která mu porodila syna, ale při jeho službě vlasti dala přednost prachatému tyranovi. Z Matthewa je nyní rybář, má sen lapit obřího tuňáka, jenže nemá prachy a chlastá. Ex mu nabízí lákavý balík peněz, když ji zbaví násilnického manžela (úplně pitomě uchopená role), což ulehčí život i vlastnímu synkovi. Mezitím přijde na pár morálních keců, neúspěšných plaveb za vysněnou rybou i na nabídku sexu s bývalkou. To, co přijde pak, nehodlám pitvat. Prostě se objeví tak trochu nový film. Chybí napětí, chybí emoce. Ani herci nepotěší, kupříkladu moje oblíbenkyně Hathaway (nesmyslně na blond) působí mdle, a coby objekt touhy i docela lacině. Britský tvůrce Steven Knight jako scenárista Východních příslibů či Špíny Londýna nějakou kvalitu ukázal, tady ovšem selhává na plné čáře. Měl kašlat na podivné ambice a vsadit na dusný thriller o dramatických událostech na otevřené vodě a nechat nám tím vzpomenout na 90. léta. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální vystavění mámení (divácké) mysli. Jen ten bouřkový mrak, co zakryl odhalené partie hlavní ženské hvězdy filmu, kazí (erotický) dojem. Copak o to, kapitán rybářské lodi, kotvící na klidném tropickém ostrově, si vnad Anne Hathaway užil dosytosti, ostatně výsledkem je odrostlý synek, génius vysedávající věčně u počítače, kterého spolu mají, ovšem jejich láskyplné chvilky už dávno vzaly za své. Kapitán si změnil jméno, žije na ostrově v utajení, je posedlý kapitální rybou, která jeho prutu stále uniká, a nyní ho až sem vysledovala jeho atraktivní bývalá choť, aby pro ni vykonal službičku - má rafinovaně zabít jejího násilnického manžela. A dál už se nesluší z děje příliš prozrazovat, celé to totiž mrskne vlnou od (zdánlivě) erotického thrilleru do úplně jiných vod, částečně rafinovaných a neprostupných, takže pozor na ponor. Režisér Steven Knight vezme diváka do hodně hluboké vody, která je i místy hodně studená, ovšem má osvěžující proudění a plaví se na ní atraktivní herecká posádka - Matthew McConaughey, Anne Hathaway a Jason Clarke. Když už nic jiného, s nimi máte jistotu, že to bude stát za to. A stát to bude, Anne Hathaway nahodí takový svůdný kukuč i blond vlas, že si podmaní pánské publikum. Zrychlený tep film nevyvolá, dlouho kličkuje mezi několika žánry, které se vzájemně prolínají, ne vždy se to daří, koexistence thrilleru s erotickým zabarvením a mysteriozní scifi je poměrně rarita, která kupodivu je funkční v kontextu závěrečného rozuzlení/neboli twist jak hovado. Steven Knight je pilný pisálek scénářů, může si tedy dovolit experimentálně se pohybovat napříč žánry a tak trochu zapomenout na komerční úspěch svého díla. Nahodil udičku kvalitní kameře, pěkným lokacím a dobrým áčkovým hercům. Na mě jeho neprozřetelná návnada zabrala. Určitě si ale nemyslím, že každý divák bude schopen plně se podřídit její záludnosti, kterou jí obdařil rybář-scenárista. 7/10 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dokud nedojde na ten šílený zvrat (který jsem omylem zjistil už dávno předem), působí to sice nablble, ale jakž takž to drží pohromadě. Jenže jakmile se stane, je to sice šok a obrat o 180 stupňů, ale místo toho, aby to vysvětlilo vše (do té doby) divné, tak to spíš jen stupidně rozuzlí ústřední příběh a samotný závěr vyvolává desítky nových otázek, protože v něm to propojení SPOILER hry a reality absolutně nedává smysl (ani v rámci svého světa) KONEC SPOILERU a po dokoukání ve mě zůstala jen hořká fascinace, že něco tak zoufale nefunkčního dostalo v Hollywoodu zelenou. Jestli bylo cílem si z diváků vystřelit, pak ano, povedlo se, ale ani na vteřinu to nevypadá, že by to Knight opravdu tak zamýšlel. Ani se mi v tom nechce víc pitvat, protože bych jen rozsáhle nadával, každopádně už konečně chápu bizarnost a neúspěch tohoto filmu, který mi přijde zasloužený. Tohle se nedá brát ani čistě emočně a bez přemýšlení, vzhledem k tomu, jak závěr vrší jeden stupidní zvrat za druhým a ani u jednoho vás nenechá ho procítit. A McConaughey tu hraje jak kdyby do toho vlezl za trest. 2* ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet ktorý bohužiaľ Knight nedokázal správne uchopiť a naservíroval nám céčkove prevedenie mindfuck trilleru kde postupne vidíme mix sci-fi a lynchoviek. S podpriemernými hereckými výkonmi a pointou ktorá dá divakovi takú facku že film ani nemá chuť dopozerať. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sou filmy, na které jdu rád a dobrovolně, a pak sou filmy, na které mně musíte vyloženě dotáhnout.. Takže na tenhle film, sem se nechal vyloženě dovléct a moje pocity a názor na tenhle film, se pokusím tak nějak vysvětlit. Nejprve se sluší říct, všem fanouškům Matthew McConaughey, víte o tom, že váš milovaný, krásný a permanentně opálený Matthew, dostal první velkou roli, v jednom z nejhorších filmů, který kdy byl natočen ? Že ne, tak zkuste Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation, ale proč to vlastně píšu, on Matthew se tady v tomhle filmu, vlastně vrací ke svým kořenům. Hlavní příběh, by sám o sobě nebyl špatný, kdyby v polovině nenastal jistý zlom, který vám pak zkazí tu druhou polovinu a tak ta závěrečná a vyšperkovaná pointa, je vám vlastně vykecána o čtyřicet minut dříve, než je zdrávo. Tím pádem, ta druhá příběhová linka, která do té doby, byla v pozadí, se snaží protlačit víc dopředu, a ten pocit........ten pocit že vám někdo zkazil film, bych spíš přirovnal k lítosti, než ke zlosti. Teoreticky, by druhá příběhová linka, mohla fungovat, ale tvůrci se sekli s žánrama, takže první nefunguje a druhá jede tak na půl. Takže do kina, na Matthew McConaughey, už fakt ne......nebo raději už nikdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama