Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (249)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tady byla snaha o dojemný příběh s velkým srdcem, ale selhalo to na všech frontách. Špatně zkombinované dvě tváře filmu, každá žánrově pro jiné publikum, ústící v naivní absurdnost, která místo napětí a následného “procitnutí” vyvolává smích. Přitom první polovina se tak dobře rozjede a slibuje sice ne originální, ale do líbivého prostředí zasazenou, divácky atraktivní zápletku se zajímavými postavami a fajn herci. Tohle Steven Knight fakt nedal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Knightův multižánrový rybářský výlet, při kterém si na mě políčil a čekal. Párkrát jsem obeplul nástrahu v domnění, že je to neo-noirová žížala, ale pak se z ní vyklubalo něco, co spolkne asi jen málokdo a už vůbec ne s navijákem. Navíc slabší i po herecké stránce, kdy se Matthew po kostlivcovém a pupkatém období zmůže jen na ukázku vypracovaného prsního svalstva a holé prdele a A.Hathaway je pouhou karikaturou femme fatale. Přiznávám, při poslední scéně jsem se do té nástrahy napuštěné bolestí ze ztráty a klidem shledání nakonec pustil, ale ihned se závěrečnými titulky se přetrhl vlasec.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Takovej podraz jsme si od Knighta nezasloužili. Serenity bych na jednu stranu potřeboval vidět ještě jednou, abych si ujasnil, jak moc se povedlo či nepovedlo ohýbat zákony vytvářeného světa před a po klíčovém twistu, na stranu opačnou to znovu sledovat nechci, protože vyústění mě vzhledem ke konceptu vyprávění zklamalo a z filmu sálá tak nepříjemná depresivní aura, že ji už podruhé nasávat nehodlám. Tak jako tak rozporuplné a zajímavé dílko, které s odstupem nepůsobí tak blbě jako v průběhu - ale pořád dost blbě na to, aby se bralo smrtelně vážně a svou formou čeřilo hladinu významově bohatého snímku. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pokus o nový Matrix, no výsledok je trochu rozporuplný. Už to totiž nie je až také originálne a o čo ide je jasné už v prvej polovici filmu, keď sa rozprávajú Clarke s McConaugheym o synovi. Nie je to natočené zle, aj herci sa snažia, ale vyšumí to akosi do prázdna. Určite to tu je ale dosť podhodnotené, za mňa 70%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolegové komentátoři se asi shodli (nečetl jsem texty), že bez toho zvratu na konci by to byl docela solidní letní film z fajn lokality. Byl, ale není a my ho musíme brát jako celek. Tichomoří láká každého, rybolov už méně, ale motorová jachta si zase získá body. Hathaway pro mě není sexsymbol, ale ani Diane Lane už není co bývala. Ten konec, ten konec... překombinované. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama