Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (164)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Podle Netflixu je Disenchantment určený pro děti starší 13 let. Tomu nevěřte. Mrtvých je tu víc než ve Hře o trůny, narážek na sex, drogy a alkohol tolik, jako v celém seriálu Simpsonů (všechny řady dohromady). Pokud tohle překonáte, a budete čekat mix Zeměplochy a (polo)amatérského dílka JourneyQuest a zároveň se neleknete občas i vážnějšího ladění samotného seriálu, tak možná budete spokojeni. Já jsem byl. A opravdu hodně. Hlavní hrdinka princezna Bean, která chlastá jako duha, je nezodpovědná, občas někoho omylem zabije (v sebeobraně) a jejím největším snem je navštívit drogové doupě, je božská; i přes ty králičí zuby (které jsou stejně vlastně roztomilé). ()

Matixed 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zřeli díru na trhu v podobě animovaného seriálu ze světa fantasy pro starší diváky a určitě se to vyplatilo. Žádná postava nepůsobí otravně a vtipů je tu habaděj (mnoho i kterých si nevšimne každý divák). Důraz na kontinuitu a příběh, který se povedl, značně posouvá seriál také o něco dopředu. Uvidíme jak bude seriál pokračovat, ale po první sérii je dílo na vysoké úrovni Futuramy, Ricka a Mortyho. Co se týče pouze 10 epizod ročně, tak jsem spokojen. Lepší jsou kvalitně promyšlené díly než uspěchaná kvantita. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paralely na život z prostředí středověkého fantasy jako vyšité. Jednoduché na pohled, s určitou zábavou, která někdy je níž někdy výš. Rozhodně skvělé na odpočinek, kdy nemusíte nijak hrotit příběh, který umí pobavit a překvapit. Nicméně nejde o nijak extrémně skvělý počin, ale je to určitá náplast za Futuramu, která pod Netflixem asi bude žít hodně dlouho. 2. série nebo jako druhá půlka první WTF?: Celý zbytek toho dalšího co jsme dostali se trochu točí neustále kolem toho samého. Více než stupidní humor a linka příběhu, která se nikam vlastně nehýbe. Koukalo se na to více než těžce, jelikož to nemělo skoro žádnou hodnotu, ať už předání nějakého obohacení nebo nějaké pobavení. Tak nějak se v tom nenajde nic. Jen někdy až neuvěřitelně stupidní situace s naprosto nudnými a stupidními postavami. To, co začalo jako ambiciózní humorná show, již druhou pseudo-sérií končí ve svém vlastním prachu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co můžete od tvůrce Simpsonů a Futuramy čekat jiného, než infantilní humor a kopu narážek na současnou popkulturu. To vše zahrnuté do středověkého fantasy království Dreamland. Za mě ale musím říct, že super. První série se trošku hledala a tak první půlka dílů byla o jednotlivých dílech, jako třeba v Simpsonech a druhá půlka rozjela ucelený děj, což udělali rozhodně dobře. A i když je to nezvyk koukat na kreslený příběh na pokračování, tak tady se to vysloveně povedlo. Odpočinul jsem si, pobavil se, na postavy si vysloveně zvykl a navíc si užíval opravdu krásnou animaci království, která má tu výhodu, že i kdyby Vás příběh a postavy nebavily, tak u ní se kochat prostě musíte. Za mě tedy super a jsem zvědavý, kdy dorazí další díly... ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Naozaj úžasne vymyslený fantasy svet, ktorý nám môže ešte veľa vecí ponúknuť. Seriál je vizuálne podmanivý, plný detailov a animácia je jednoducho božia. Po obsahovej stránke je to o niečo slabšie, dejovo vie seriál upútať, ale miestami sa dej ozaj vlečie a fázovanie býva často narušované, čo je žiaľ strašná škoda. Zatiaľ hodnotím seriál na krásnych 80%, ale to sa ešte môže stále časom zmeniť, seriál Disenchantment má rozhodne veľký potenciál do budúcna a ja sa už veľmi moc teším, čo nám všetko ešte odhalí a ukáže. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Královna Oona v mnohém připomíná první dámu USA a manželku Donalda Trumpa, Melanie Trump. Je cizinkou, není první manželkou, není zrovna oblíbená ve své zemi, nepůsobí spokojeně a staršímu manželovi porodila syna. (hansel97)
  • Psi, hrající poker v pozadí jedné ze scén, je odkaz na malbu s názvem „Friend In Need“ od Cassiuse Marcelluse Claye. (NiWi)

Reklama

Reklama