Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 3
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (163)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se Matt Groening vrátil na tv obrazovky. Srovnání s předchozími seriály se samozřejmě nabízí. Se Simpsny to dělat nehodlám - to je u mě nepřekonatelné a hlavně je to žánrem lidem určitě nejblíže. Futurama je už 100% sci-fi a jde úplně jinou cestou, stejně jako nyní fantasy Disenchantment. Futurama se mi moc líbila, ale přesto mi je tento kousek bližší. Svět plný elfů, trpaslíků, obrů nebo čarodějů si mě získá lehce narozdíl od vesmírných stvoření, robotů a meziplanetárního cestování. Moc nerozumím tomu hateu tady. Po 1. sérii hodnotím plným počtem, bavil jsem se, spousta vtipných momentů, hlášek, postaviček, a přece jen i trochu více pro dospělé :-). Smíchy jsem se sice neválel (to jedině u Simpsnů), ale těším se na další série. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná náhrada za předčasně ukončený seriál "Futurama" a za již vyčpělé "The Simpsons"? No, ano i ne. Disenchantment Vás v první řadě především zaujme skvělou animací, která je již od prvního políčka nesmírně vtahující, což v kombinaci s originálním soundtrackem vytváří podívanou, která téměř ihned vyčnívá nad ostatní animované seriály. Co se scénáře a pověstného břitkého humoru a narážek Matta Groeninga týče, občas jsem měl dojem, že se z jakéhosi neznámého důvodu drží při zemi. Některé vtipy a hry se slovy tedy vyzní zbytečně naprázdno, a to je něco, na co od něj vážně nejsme zvyklí. Doufám, že v další sérii to Matt Groening a jeho tým napraví, jelikož sympatické hlavní trio hrdinů si mne zcela získalo! (Netflix) „Our minds are blank, but our hearts are free!“ ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No asi takhle. Seriál rozhodně má potenciál. Prostředí jakési fantastické země s různými tvory a světy je nekonečnou studnicí různých vtípků jak už dokázal Terry Pratchett ve své Zeměploše. Bohužel Matt Groening není Terry Pratchett a tak možnost bořit různá Fantasy klišé zůstala zoufale nevyužita. Vlastně tu máme jen o trochu obhroublejší humor než v Simpsonových, který nám předkládají postavy, které prakticky kopírují ústřední trio z Futuramy a nedodávají nic vlastního. Luci je fajn zkažený týpek, ale Benderovi nesahá ani po kotníky, Elfo je stejná osobnost jako Fry, ale s Fryem se člověk okamžitě sžije, zatímco Elfo je spíš otravný a Bean jen Leela se dvěma očima. Je to zatím spíš mírné zklamání, protože sem čekal větší využití potenciálu, který má žánr Fantasy a vzhledem k tomu, že seriál jde na Netflixu sem čekal i větší odvahu a nekorektního humoru. Uvidíme co přinese druhá sezóna ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to avizuje černý humor jakože pro dospělé, na druhou skrze hlavní hrdinku cílí zejména na divačky teenagerky, pochopitelně ty složité a okolím nepochopené. A to jde dost proti sobě. Jedno - dvě zasmání na díl je prostě málo. Pohádkový motiv přitom přináší hafó možností k parodování. Roli Bendera přebral malý démon, ale upřímně, chybí tu vypínací hlášky a důležitějšího parametru pro mě není. 60% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Mám rád fantasy, mám ho radši než SciFi. Tak proč mě to baví o tolik méně než Futurama? Po první epizodě nabyté kreativními vtipy, to jde strašně rychle dolů. Největší problém je, že to neví čím to chce být. Neustále to skáče mezi epizodností a uceleným příběhem. Ne, že by to nešlo takto dělat. Ale tady se jim to nedaří. Hlavní linka není natolik silná a epizodní lokace a nápady jsou nevyužity. Nemluvě o nesympatické hlavní hrdince Bean. Je to skoro, jakoby Bender byl hlavní postava. (Bender je super, ale potřebuje mít okolo sebe postavy, které jej krotí, jako hlavní hrdina by taky nefungoval). Přepálená délka epizod tomu nepomáhá. Takže ve výsledku tu máme promrhaný ponteciál, který po pár epizodách 2. série přestávám sledovat. 5-6/10, je to jedno. Nedoporučuji. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Při obraně hradeb lze vidět, že valení sudů s pivem na zlobry až přílíš nápadně připomíná vzhled arkádové hry „Donkey Kong“. (Karlosik_4)
  • Luci je zkratka pro Lucifer, což znamená ďábel. (kellne)

Reklama

Reklama