Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 12 (2017) (série)


Časová vlna (S12E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Timewave

Obsahy(1)

Pýcha předchází pád. Rimmer za přihlížení posádky právě bombasticky pojmenovává jeden z bezejmenných měsíců svým vlastním jménem, když volá Kryton, že by se měli urychleně zdekovat kvůli blížící se solární bouři. Není to však bouře, nýbrž časová vlna, díky níž se ocitají na palubě lodi, na které je zakázaná veškerá kritika, takže se všichni chovají jako rozmazlené děti. Rimmer si zpočátku libuje, má to však jeden háček. Loď se nachází na kolizním kurzu s měsícem Rimmer a tento drobný detail její posádka zcela nekriticky odmítá vzít na vědomí. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl má pár vad, jako třeba, že podle ukázek z vesmíru by při téhle rychlosti loď už dávno narazila... Za to ale zapamatovatelné hlášky, které odkazují na hlášky předchozí ("... který je chráněn direktivou 3.8.1.2.8.6.-Krytone, zmlkni..." :D) a kritika ilegalizace kritického myšlení.. :D Člověk se sice necítí méněcenný za své vady, ale zase nevnímá chyby, které dělá a nerozvíjí se. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další epizoda a další námět, který mi z počátku nezněl příliš důvěryhodně. Jenže zase to dopadlo naprosto výtečně. Úvodní díl série je sice stále nepřekonán, ale tenhle díl mu zdárně šlape na paty. A nejen, že jsem se královsky bavil, ale nápad by se navíc fantasticky vyjímal i v klasických dílech Doctora Who a o to mi je sympatičtější. Vynikající epizoda, ale kritik Rimmer by si opravdu zasloužil víc prostoru, protože tahle část byla obzvlášť skvělá... 95%. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Růžovofilaový policajt je něco tak nepopsatelného, že nemám slov. Buď je to geniální, nebo na poblití.:) Naprostý vrchol jsou ovšem, neustálé upřednostňování záchrany planety Rimmer od Rimmera, hahaha!! To jsem nemohl.:))))) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediný kolosální přešlap téhle série. Pointa příběhu sice chvályhodná, ale příšerně natočená. Každá postava mimo ústřední čtveřici je na přesdržku, hlavně ten buzerant co je uvítá na lodi. Tak nesympatické herce a dialogy jsem v tomhle seriálu ještě nezažil. Úvodní scénka a rozmluva v kokpitu Cosmicu je v pohodě, stejně jako vnitřní Rimmer a dialogy při jeho odstraňování, ale to vše mezi tím je příšernost. Nejhorší díl Červenýho trpaslíka ever.40%. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byť je zde zajímavě ukázáno, kam asi míří dnešní společnost, tak celkově děj byl nic moc, skoro bych to srovnal s devátou sérií. Rozhodně ale o parník dál, než jiné seriály, které máme možnost vidět. A pro pořádek, viděl jsem tento díl až po tom čtvrtém, nějak jsem zaspal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy je posádka na chodbě zastavena „růžovým policistou“, který následně snese vlnu kritiky od Kocoura (Danny John-Jules), se mění postavení jednotlivých členů. Při zmínce o planetce Rimmer stojí v záběru Rimmer (Chris Barrie) vedle Listera (Craig Charles) a Kryton s Kocourem za Listerem. Při Kocourově kritice už najednou stojí Kryton (Robert Llewellyn) vedle Listera a Rimmer až za ním (San Miguel)

Reklama

Reklama