Reklama

Reklama

Čtvrtý návrat Adama Greena do strašidelné, krví zalité bažiny v rámci jeho oblíbené slasherové série. V roce 2007 došlo uprostřed bažin v louisianském Honey Islandu k brutální vraždě více než 40 lidí. Andrew (Parry Shen), jediný přeživší tohoto děsivého masakru, tvrdí, že je za něj zodpovědný Victor Crowley (Kane Hodder), který je místními považován za pouhý mýtus. Jeho tvrzení jsou lidmi brána na lehkou váhu, ale když se pak shodou okolností ocitne na místě původní tragédie, a hrozivý Crowley je nešťastnou náhodou vzkříšen k životu, musí dojít k nevyhnutelnému střetu Andrewa s krvežíznivým duchem své minulosti. (Israha)

(více)

Recenze (43)

kingik 

všechny recenze uživatele

Victor Crowley není tak slavný jako jeho slasherový soukmenovci Mike Myers a Jason Vorhees. A i když má obdivuhodný cit pro masakrování lidského těla a svoji řezničinu dělá dobře a rád, jeho věhlas nadále zůstane jen u jeho skalních příznivců, kterým nevadí, že primitiv Crowley je jen laciným produktem, který vzešel z laciné produkce. Proč tomu tak je, je tedy očividné. Crowley by prostě potřeboval, aby do filmu s ním bylo nalito dost finančních prostředků. Gore a scenář tudíž za levných podmínek mají zhoršený status. Na další Crowleyho návrat mezi močály se sice čekalo "jen" pět let, jenže další setkání s ním je jen zábavná ultra parodie na sebe sama, co ignoruje ostatní dvě pokračování po jedničce, od které ji dělí deset let, respektive deset let uplynulo od událostí, které se v ní seběhly. Victora se ujal jeho režijní otec Adam Green, a čekal bych, že přijde s brutálním nářezem, když právě jím zrežírovaná jednička patří z celé série k tomu nejlepšímu počinu. Film není moc dlouhý, má ale prodlevy k sekvencím s rozběsněným Crowleym (k nepoznání namaskovaná hvězda béčkových filmů a koordinátor kaskadérů Kane Hodder), kterého zpět k životu vzkřísila nedopatřením pronesená kletba, přičemž se tetelil, že ve svém bažinatém teritoriu vyslal krvavou zdravici k havarovanému vraku letadla, které se zde zřítilo s hojnou skupinkou pasažérů bažících po senzaci, mezi nimiž je jeho starý známý Andrew Yong (Parry Shen), který jako jediný přežil krvavý masakr a moc už se mu do močálů nechtělo, slyšel ale na tučnou finanční odměnu, což rozhodlo. Jednou z nových postav je Dave Sheridan, který má za úkol, nebyl zdaleka sám, tlačit film do parodie a vydatně hláškovat. A vůbec všechny postavy přebujele vyšilují, tak má Crowley pádný důvod je postupně umlčet. Zabití jsou krvavě a brutálně legrační, oči by před gore zavíral jen hňup. Výsledkem je parodie, která má hodně černého humoru, od prostředka v ní úřaduje Crowley, slibovaný návrat Danielle Harris se smrskl jen na pár vteřin a dohromady není nijak obtěžující se počtvrté pozdravit s tlustokožcem z bažin. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zatímco některé šikovné nezávislé hororové tvůrce, kteří byli před pár lety nositeli velkých žánrových nadějí, zkazil mainstream, takže z jejich posledních či nadcházejících filmů už moc radosti nemáme (typicky třeba Adam Wingard), Adam Green se do sraček zahrabal svépomocí úplně sám, ani tu komerci k tomu nepotřeboval. Degen Crowley má tímto zoufalým rebootem už přesně o tři filmy více, než by býval potřeboval. Gratuluji. Poslední přírůstek do série nemá zajímavé nápady, nemá scénář, nemá fungující humor, nemá povedené gore, nemá herce a v neposlední řadě ani produkční zázemí, díky němuž by se na něj alespoň pěkně koukalo. Provar na všech frontách. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Značka Hatchet je zárukou intelektuálne nenáročnej, no o to bujarejšej splatterovej zábavy. Táto séria si drží latku kvality stále na vysokej úrovni a úspešne sa vyhýba výkyvom. Inak tomu nie je ani v štvrtom pokračovaní, pomenovanom výstižne podľa známej ikony tohto filmu. Opäť sa tu objavuje charakterovo pestrá škála postáv a nie je núdza o komické situácie, nečakané reakcie, drsnohumorné hlášky či hektolitre striekajúcej krvi, ktoré sú už nezbytným trademarkom Hatchetu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní předtitulková sekvence co do gradace a především skloubení krváren, hnusáren a humoru nastavuje laťku proklatě vysoko. Škoda, že k ní je přilepený hodně tuctový film, který si zřejmě o poznání více užijí fandové série než nezúčastněný divák. Zbytek filmu má navíc oproti úvodní sekvenci jiný budget a řemeslo, až to vypadá jako že úvodní scénu točil někdo jiný. Nebo byla proof-of-concept, který měl přilákat investory, ale nakonec se tolik peněz nesešlo, tak museli filmaři pracovat v jiných než zamýšlených podmínkách. Ostatně v celém filmu se pak už žádný velkolepý splatstick jako z úvodní sekvence nekoná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Adam Green si prostě nedá pokoj a opět se po čtyřech letech vynořil se scénářem, pro natočení dalšího dílu této série. A pro jistotu tentokrát opět usedl do režisérského křesla. Victor Crowley dostal možnost řádit již po čtvrté a bohužel je potřeba říci, že v tomto případě už to tak zábavná podívaná nebyla. Já mám sérii Hatchet docela rád, ale je mi jasné, že tato podívaná není pro každého. Přece jenom existuje celá řada mnohem lepších hororových komedií a navíc kvalita jednotlivých dílů měla vždy sestupnou tendenci a čtverka už nedosáhla ani průměrné úrovně. Proč? Základ byl v tom, že prvních čtyřicet minut se absolutně nic zajímavého neděje. Nepočítám-li úvodní krvavé zásnuby a trapnou autogramiádu s odhaleným poprsím a penisem jako bonus. No beztoho bych se klidně obešel, protože já se těšil na další gumovou céčkovou gore přehlídku, kterou je tato série mezi svými fanoušky vyhlášená. Naštěstí druhá polovina se už výrazně zlepšila, ale i tak to byla oproti ostatním dílům docela bída. A to samé v bleděmodrém se dá říci i o úrovni černého humoru – potažmo samotných hlášek. Hlavní kámen úrazu však vidím v naprosto tragických postavách, z nichž valná většina doslova smrděla trapností od hlavy až k patě. Snad jedinou výjimkou byla rebelka Rose, která se s nikým ani ničím nesrala, občas vypustila z úst nějakou tu perlu – nepočítám-li zvratky. Zbytek ubožáků tu byl víceméně do počtu. No a sám Andrew to taky zrovna moc nevytrhl. Nevím, proč ho Green pořád obsazuje. Největším lákadlem měla být účast největší hvězdy Danielle Harris, ale těch cca dvacet sekund, ve kterých se objevila, bylo jen dalším zklamáním v řadě. 40% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama