Reklama

Reklama

Do větru

  • angličtina Into the Wind (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tří mladých lidí odehrávající se během letní plavby kolem řeckých ostrovů. Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou naruší dokonalé soužití sourozenců a na povrch začínají vyplouvat skutečnosti, které ukáží jejich bezstarostnou jízdu v docela jiném světle. Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí přibližuje prostřednictvím hlavních hrdinů touhy a obavy současné mladé generace. Debutující režisérka Sofie Šustková natočila s mladým štábem svou generační výpověď na omezeném prostoru plachetnice v širém moři a na malebných ostrůvcích Severních Sporád. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nuda na lodi s třemi nezajímavými postavami a nudným příběhem. A to jsem na to byl celkem zvědavý. Ono to má sice dobrou kameru a snaží se to, ale já jsem se většinu filmu nudil. Začátek sice vypadal dobře a já čekal, kam to vyústí, ale asi po dvaceti minutách se to nikam nehnulo, já se začal nudit. Jenže on se ten příběh vlastně nikam pořádně nehnul, stalo se tam to, co jsem čekal už od začátku a to bylo všechno. Prostě se to motalo kolem milostného trojúhelníku, páni, to je náapd století. Herci to moc nezachraňují, někdy i docela přehrávají, a jedinými klady tu zůstává kamera, prvních 20 minut a snaha. Celkově mi to vychází na 2*. ()

Lulugo 

všechny recenze uživatele

Debut jak režisérky, tak kameramana. Neobvyklý zážitek na plachetnici na moři, skvělá hudba, která doplňuje emoci. Polívka poprvé v hlavní roli sportovce a správňáka nakonec nevyhrál. Skvělý byl i debutujícím Řezníček a jeho sestra Boková jako jachtaři. Člověk šel domů zamyšlený, musel to zpracovat, ale bavilo mě to, a ani jsem nemusela brát ohled na to, že je to debut. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pod záminkou natočení filmu vybrala peníze a vyrazila na dva měsíce radovánek do Řecka. Týden před koncem prázdnin dorazily ještě dvě domácí hvězdičky, aby pěkně záběry vln mohla proložit improvizovaným blábolením o incestu a migrantech. Šustková bude asi kvítko, ale on to fakt někdo pustil do distribuce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slečna Boková sa nedávno objavila v emocionálnej dráme Chvilky a hoci to nebol megahit, ukázalo sa, že aj malý rozpočet a neveľké prostredie stačí na dobrý film. Stačí nápad, nejaké posolstvo, myšlienka. Tu nebolo nič z toho, akurát vo vzduchu smrdel incest. Neviem, či je dobré, keď je u nás režisér na rovnakej vekovej úrovni ako jeho herci, v podstate spolužiaci. Jenovéfa je ale dobrá herečka. Žiadne to pseudohranie založené na hysterickosti. Za to Řezníček je čurák postavou i hraním. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Film je debutem mladé režisérky a byl financován převážně ze soukromých peněz. Na takové poměry má velmi pěknou kameru a obraz celkově. Docela hezky se na to všechno moře kouká a docela hezky se sledují dobré herecké mladé trojice (i když Polívka mi v reálu není moc sympatický.) Typy filmů, kde je zdánlivě všechno v pohodě, ale pořád něco bublá ve vzduchu mám rád a i tohle mě bavilo. Ke konci jsem byl krapet naštvaný, protože se nic moc nevyřešilo a různé věci vyšuměly do hlubin moře. Ovšem pořád vzlykáme nad krizí české kinematografie, Troškou a tak podobně a nadějný debut nadějné režisérky csfd odmění 44 %. To je fakt výsměch a tak musím dát alespoň 4. Mladé režisérce držím palce. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo ve dvou etapách, v létě roku 2016 a na jaře 2017. Hlavní etepa natáčení na lodi s pětadvacetičlenným štábem a herci trvala měsíc. (ČSFD)
  • V epizodní roli se ve filmu objeví miliardář Karel Janeček se svou tehdejší manželkou Mariem Mhadhbi. (klukluka)
  • Světová premiéra filmu proběhla na pražském festivalu Febiofest 2018. (SONY_)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno