Reklama

Reklama

Hans Zimmer v Praze

(koncert)
  • Velká Británie Hans Zimmer: Live in Prague (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámý skladatel filmové hudby přijel 7. května 2016 se svým evropským turné do vyprodané pražské O2 arény a ohromil publikum. Mezi 72 muzikanty bylo mnoho Zimmerových přátel a spolupracovníků, třeba i Johnny Marr z The Smiths. V onen večer bylo 17 tisíc diváků svědky neuvěřitelného koncertu filmové hudby, doprovázeného velkolepou světelnou show. Zaznělo mnoho skladeb z dílny geniálního mistra. Fanoušci si mohli naživo užít skladby například z filmů Piráti z Karibiku (2006), Lví král (1994) nebo Temný rytíř (2008). Záznam velkolepého pražského koncertu přenese diváky do dechberoucí atmosféry, kterou doplní ohromující videoprojekce a zvuk. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

wooozie 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí být u tohoto skvělého koncertu naživo a byl to jeden z těch momentů, které vám zůstanou v paměti napořád. Proto jsem neskonale šťastný za to, že vyšel záznam právě z pražské O2 areny, který mi ve výtečné kvalitě bude připomínat tento koncert znovu a znovu. Každá skladba měla jinou náladu a užíval jsem si jak pozitivně radostnou první polovinu, tak spíše vážnější polovinu druhou, ale emoce pracovali u většiny z nich naplno a při vzpomínce na Heatha Ledgera a následně na střelbu v kině v Coloradu, mi bylo hned jasné, že moc silnějších koncertů už neuvidím. Opravdu nemá cenu vyzdvihovat, proč se mi líbí ten či onen soundtrack, ale stačí se zaposlouchat a naplno si toho užívat i při vzpomínkách na dané filmy, které prostě všichni filmoví fanoušci musí milovat. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si udělal výlet do 80 km vzdáleného, jabloneckého kina Radnice a neprohloupil jsem. Bravurně ozvučený kinosál a hlavně skvělá atmosféra při poslechu hudebního velikána Hanse Zimmera mi místy nahnala husí kůži po těle. Už, už jsem si říkal, že mi Hansík nezahraje mojí srdeční záležitost, ale díkybohu, si to nejlepší nechal na konec. Vřele doporučuji. V kině to má samozřejmě úplně jiný rozměr prožitku. ___ (Kino Radnice, Jablonec nad Nisou) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo Hansi Zimmerovi vytýká, že je hudební vatař, opakuje se, těch nápadů vlastně až tolik nemá, ale na druhou stranu se mu občas něco vážně povede... Tak má pravdu a tenhle koncert ho v tom nepopulárním názoru utvrdí. Dvě hodiny (plus) Zimmerovy hudby z různých filmů prostě dokazují, jak často si ta hudba je podobná a když z různých soundtracků vznikne směs, nepoznali byste, že to není jedna skladba... Ale na druhou stranu také dají vyniknout těm skladbám, které jsou originálnější, dobré. Skvělý je třeba hned úvod s Řidičem slečny Daisy, Madagaskarem a Sherlockem Holmesem, ten na jevišti i moc pěkně vypadá. Lví král se hezky poslouchá a působivé je i provedení Gladiátora a Tenké červené linie (s minimalistickou projekcí). Pravděpodobně by se mi o dost víc líbila také téměř závěrečná Aurora, kdyby mě ale Zimmer předtím doslova neutloukl například Piráty z Karibiku. Ano, mám pirátské soundtracky rád, jenže tohle provedení... Kýčovitá show, spíš přeplácaná než úžasná, spíš estráda než hudba. A netýkalo se to jen Pirátů, prostě někdy od poloviny jako by představení přišlo o vkus a měl jsem vážně potíže ho sledovat. Hanse Zimmera v Praze je pro mě tedy mnohem lepší slyšet než vidět - i z toho důvodu, že v audioverzi (kterou bych ohodnotil lépe) naštěstí chybí jeho většinou nezáživné a zdržující konferování. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Nonstop zimomriavky! Hrejivý pocit pri srdci a neuveriteľný pocit šťastia ma sprevádzali od prvých sekúnd až do samotného konca, presne ako počas koncertov (bol som na oboch bratislavských). Výborne natočený a ešte lepšie odohraný koncert, ktorý perfektne funguje aj z pohodlia domova. Nádherná pripomienka úžasných zážitkov! Hans Zimmer: Live in Prague je kúsok, ktorý jednoducho nemôže chýbať v zbierke žiadneho fanúšika filmovej hudby. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Na první koncert Hanse Zimmera v Praze jsem si musel koupit lístek. To se jen tak nevidí. A byl to opravdu dechberoucí zážitek! Skvělá hudba, tématicky laděné světelné efekty pro každý film a hlavně Hans se snažil vytvořit komorní a uvolněnou atmosféru. Představoval své kamarády/hudebníky, vyprávěl sem tam krátké historky, připomněl i smutnou tragédii Heatha Ledgera, střelbu v Coloradu a uctil památku obětem, to bylo velmi dojemné. Úvodní intro mix měl velmi svižné tempo a parádně tak představil Hansovu hudbu za velkého potlesku. Nejvíce jsem se těšil na trilogii Temného rytíře, který je zároveň můj nejoblibenější film. Jeho nejvíce heroická skladba "Like a Dog Chasing Cars" tu zazněla a já byl v sedmém nebi! Audiovizuálně mě to ohromilo. Tohle jsem chtěl vždycky vidět naživo. Mimo TDK zazněl také můj oblibený Da Vinci Code, Gladiator, Interstellar či Piráti. Koncert krásně zakončila melancholická skladba "Time" z Inception. Hansi, děkuji za nezapomenutelnou podívanou. Určitě si tenhle záznam koupím na BD. :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Sice se koncert natáčel v Praze, ale scéna na začátku, kde Hans Zimmer kráčí k pódiu, byla natočena v Rotterdamu v Nizozemsku. (HanzoBureshi)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama