Reklama

Reklama

Spisovatel dětských knížek Stephen žije s manželkou Julií, která je učitelkou hudby. Když Stephen nakupuje v supermarketu, během placení u pokladny se ztratí jeho čtyřletá dcerka Kate. Po týdnech hledání je stále nezvěstná. Její rodiče situaci nezvládají. Stephen stále doufá, že se Kate najde. Julia nemůže v jejich bytě dál žít a odstěhuje se na venkov k moři. Stephenův vydavatel, člen vlády a dobrý přítel Charles, mu nabídne, aby se ve vládním výboru na ochranu dětí podílel na vzniku nového manuálu. Záhy ho však Charles překvapí sdělením, že je unaven a že odchází z vlády a končí v nakladatelství. S manželkou Thelmou se stěhuje na venkov. Stephen se snaží o normální život, chodí na výbor a začne psát novou knihu pro děti, ale ztráta Kate je pro něj nesnesitelná. Po roce odloučení navštíví Julii, která mu řekne, že je na samotě spokojená. Oba ale stále mají před sebou obraz Kate, oba cítí, že Kate je naživu a nechtějí se vzdát naděje, že ji najdou. Julia přizná, že se k němu vrátit nemůže. Přesto se spolu milují. Poté Stephen odjíždí. Julia mu nabídne, že ho bude učit hrát na klavír, aby spolu aspoň někdy mohli být. Stephen nabídku přijme. Rozhodne se navštívit přítele Charlese. S překvapením zjišťuje, že Charles zcela změnil svůj život. Stal se z něj zálesák a učí se přežívat v divočině. Stephenovi se svěří, že je konečně sám sebou a že v sobě hledá ztracené dětství. Řekne mu také, že napsal knížku – sbírku vtipů... (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Docela odvážný film, odvážný v tom, že je celý takový... jiný. A to já jen kvituji, v dnešní šablonovité době dvojnásob. Herci hrají jak o život (především Cumberbatch), exteriéry Londýna nebo i toho anglickýho zapadákova totally lovely, jen tu vedlejší dějovou linii jsem úplně nepobral (měla to být nějaká symbolika s tou dějovou linií hlavní?), ale možná že to byl účel. Fanoušci (nebo spíš fanynky) Bena Cumberbatche budou mít Vánoce, pač ten víceméně nesleze z obrazovky/monitoru. A hraje fakt výtečně. Nejzvláštnější film, co jsem letos viděl. (Skotský přízvuk Kelly Macdonald bych dokázal poslouchat hodiny a hodiny ♥ :-). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle střižené sociální drama s výborným Benedictem Cumberbatchem, ke kterému právě tyto "civilnější" role prostě pasují. The Child in Time pracuje s poměrně jednoduchou premisou, nicméně režisér Julian Farino z této jednoduchosti vytvořil komplexní a ucelený náhled do zákoutí lidské duše a nejskrytějších emocí, přičemž právě jim se dříve či později bude muset hlavní hrdina a jeho blízcí postavit a čelit jim se vztyčenou hlavou. Skvělá práce! ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch mě vtáhnul do příběhu o ztrátě malé holčičky od prvních minut a nesmlouvavě se mnou zametl.. Představa dětské ručičky, která s jistotou vklouzne do rodičovské dlaně, a poté zmizí, působila mrazivě..  Celkově se jedná o zdařilé psychologické drama (zároveň je to noční můra každého milujícího rodiče) a Kelly Macdonaldová se mi také zamlouvala, byla výborná.. Takový zvláštní, jiný film, jde si vlastní cestou a tím mě oslovil.. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Mňa teda tento počin nijak nenadchol a určite to nebolo spôsobené slovenským dabingom, ktorý sa mi naopak zdal veľmi vydarený. Možno ak by film pojednával len o ústrednej dvojici a viac ich rozobral, tak by to bolo lepšie. Druhú líniu príbehu s tým priateľom som osobne akosi nepobrala, teda lepšie povedané prišla mi odfláknutá a prebytočná. Ako celok to potom pôsobilo dosť divne. Okrem hercov teda pre mňa osobne nič moc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sparovat Cumberbatche a MacDonaldovou ne strasne.Drama se casem preklopi v melodrama.Je to film o male nadeji udrzovane pri zivote a bolici.Nedavno shlednuty rumunsky snimek se stejnou zapletkou se mi zdal zajimavejsi.Dej se soustredil na zoufaleho otce a vysetrovatele.Zde v zaveru nechybi zvrat,ale konec je neuspojojivy.Film je celkove dost nudny a hodi se spis jako inscenace na TV obrazovky.Zfilmovano je to podle stejnojmene knihy McEwanse,ktera u nas vysla v nakladatelstvi Odeon v roce 2012. Ma velmi bohate kosate slovni vyjadrovani,ale pro film je zrejme neprelozitelna.McEwan zde ukazuje mimo jiné, jak důležité je, kromě samotného vnímání, i hledání vlastního místa na časové ose. Je totiž potřeba umět se na ni pohybovat oběma směry, ztráta této soudnosti a ustrnutí v jediném okamžiku, v jediné době, je pro lidskou mysl nepřirozené a v konečném důsledku i destruktivní. McEwan zde take kritizuje bez obalu politiku, ma odpor ke konzervativní politice, která se příčila jeho liberálnímu smýšlení. Ačkoliv se jedná o slabší části knihy, kritika rostoucího napětí mezi lidmi, agresivity a extrémního individualismu je nyní, pětadvacet let od prvního vydání knihy bohužel mimořádně aktuální. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama