foto

Kelly Macdonald

  • nar. 23.2.1976 (41 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kelly Macdonald se narodila 23. 2. 1976 v Glasgow. Její rodiče se rozvedli, když byla malá. Spolu s matkou a mladším bratrem Davidem se přestěhovali na předměstí, kde Kelly navštěvuje Eastwood High School. V 17 letech odchází zpět do Glasgow se svým přítelem, kde navštěvuje kurzy moderního umění a živí se jako barmanka.

Na nálehání svých přátel se rozhodne zůčastnit castingu k novému filmu TRAINSPOTTING. Ke svému velkému překvapení získává roli Diany, prostořeké neplnoleté školačky. Film sklízí obrovský úspěch a zároveň ji přináší další herecké role. Objevuje se coby prostitutka, která se snaží změnit svůj život ve filmu STELLA DOES TRICKS, epizodní roli získává i ve velkofilmu ELIZABETH. Velkou hereckou příležitostí je pro ni role komorné ve filmu Roberta Altmana GOSFORD PARK, za kterou je nominována na Empire Award. Rovněž ji můžeme vidět ve filmech BINGO!, HLEDÁNÍ ZEMĚ NEZEMĚ a nejnověji v NO COUNTRY FOR OLD MEN bratří Coenů.

V roce 2003 si Kelly Macdonlad vzala za muže hudebníka Dougieho Payna a v březnu 2008 očekávají narození prvního potomka.

mlhomír "PaulAvery" mlžný

Herecká filmografie

Filmy

2018 Holmes & Watson
2017 Goodbye Christopher Robin
Okja
The Child in Time (TV film)
T2 Trainspotting
2016 Special Correspondents
The Journey Is the Destination
Vlaštovky a Amazonky
2012 Anna Karenina
Rebelka
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
Náhradnice
2009 Skellig (TV film)
V elektrizující mlze
2008 The Merry Gentleman
Zalknutí
2007 Tahle země není pro starý
2005 Kouzelná chůva Nanny McPhee
Lassie
Neviditelné děti
Stopařův průvodce po Galaxii
The Girl in the Café (TV film)
Tristram Shandy
2004 Hledání Země Nezemě
2003 Intermission
Štětcem osudu (TV film)
2001 Gosford Park
Sinatra
2000 Bingo!
Dům s tichým barem
Hlasy v hlavě
1999 Čtyři do trojky
Entropy
Historky z metra (TV film)
Takový jsem byl
Ztráta sexuální nevinnosti
1998 Královna Alžběta
Madam Bette
1997 Dead Eye Dick
1996 Flowers of the Forest (TV film)
Stella šlape chodník
Trainspotting

TV seriály

2016 Černé zrcadlo (TV seriál)
Hated in the Nation (S03E06)
2014 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Eldorádo (S05E08)
Dítě bez přátel (S05E07)
Ďábel, kterého znáš (S05E06)
další epizody (8)
2013 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Blues na rozloučenou (S04E12)
Přístav milosti (S04E11)
White Horse Pike (S04E10)
další epizody (6)
2012 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Písky v Margate (S03E12)
Tak napolo... (S03E10)
I dojička má lepší osud (S03E09)
další epizody (11)
2011 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Na ztracené (S02E12)
Pod Boží mocí žena rozkvétá (S02E11)
Broskve z Georgie (S02E10)
další epizody (12)
2010 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Návrat k normálu (S01E12)
Pařížská zeleň (S01E11)
Smaragdové město (S01E10)
další epizody (12)
2003 State of Play (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)

Dokumentární

2001 Making of 'Gosford Park', The (TV film)

TV pořady

2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace