Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Snaha skloubit plnohodnotnou romantiku s bojem o život na rozbouřeném moři úplně nejde k sobě a ani jeden aspekt filmu se tady úplně nepovedl. Herecká chemie mezi Claflinem a Shailene Woodley je na bodu mrazu, ba mi až vyloženě místy lezla na nervy, styl retrospektivního vyprávění příběhu se zde taky úplně nehodil a mimo scénu, kdy loď zasáhla bouře, není o co stát. Pomalé, táhlé vyprávění, zpětné seznamovací zážitky zpomalující děj a přešlapování na místě na lodi, kdy tvůrci sami nevěděli, co divákům předat. Nečekejte žádný herecký ani scénáristický skvost a už vůbec ne film společný s přírodním survivalem. Vlastně nečekejte spíš vůbec nic a film přehlídněte. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, ve kterých se hrdin/k/a musí vzepřít osudu a postarat se o sebe - například na moři, ve vodách, kde žádné lodě neplují a kam letadla nelétají. S filmem Než přišla bouře jsem ale měla malý problém od začátku: nesedli mi herci, zejména Shailene Woodley mi byla strašně nesympatická. Jasně, i tak jsem jí držela palce a málem jsem nadšeně zatleskala, když si poradila s kosatkou. Jenže celá ta věc: jsem z Kalifornie, nechci se vrátit, nevím, co chci, ale možná chci tebe... Uáááá. Ve výsledku je tenhle film spíš romantickým příběhem z bárky na moři, jejíž osudem je ztroskotat... Anebo ne? ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo, nebavilo a herecky odpuzovalo. Ač mám filmy s tématikou moře, oceánů a bouří moc rád, tento film mi nesedl v žádném ohledu. Woodley mě pojetím postavy nesmírně iritovala, jako dlouho žádná jiná herečka. Claflin byl nezajímavý, šedošedý, nejiskřila z něj žádná energie, nic...Režijně mi film přišel rozcukaný, nejednotný a scény Kormákur seskládával jako podivné pexeso, kde podobné obrázky u sebe často nebývaly. Zklamání. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Adrift" je na môj vkus príliš nudný a príliš nezaujímavý film na to, aby bol niečím výnimočným. Čo je dosť smutné, lebo príbeh, ktorý rozpráva môže byť zaujímavým filmom a dokáže priniesť niečo zaujímavé, čo by ma zaujalo. Miesto toho sa však rozhodol ísť zvláštnym režijným štýlom, kde sa dozvedáme čo sa udialo pred plavbou až po búrku a potom Tami a Richard bojujúci o prežitie. A úprimne poviem, že ani jedna z tých dejových línií nie je spracovaná natoľko dobre, aby som to mohol oceniť. Pretože som sa reálne nestíhal sústrediť ani na jednu z nich. Myslím si, že to mali poňať úplne iným štýlom a možno by to fungovalo lepšie. Ako? To neviem. Na také otázky moc odpovedať neviem. Jediné čo vie je, že táto technika nefungovala. Shailene Woodley je podľa mňa veľmi šikovná a podáva veľmi dobrý herecký výkon, no neviem čo viac na filme pochváliť. Vizuálne je to okey a pozerateľné, má to pár dobrých momentiek, no reálne je to podľa mňa neustále veľmi priemerné a nudné. A to napriek tomu, že film trvá iba 99 minút. Ku koncu už som stále pozeral na hodinky a chcel som, aby to už skončilo. Romantika nie je moc funkčná, atmosféra nie je vidíme ich boj s hurikánom. Ostatné ma nejako nebralo. V mojich očiach slabé. Som si istý, že iní tento film ocenia, no mne do života toho moc nepridal a neviem ho reálne odporúčať. Hodnotenie: C ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námořní červená knihovna mechanicky přestříhává mezi "před bouří" (seznámení a zamilování se na slunném Tahiti) a "po bouři" (přežívání, halucinování a "v lásce utvrzování" na poškozené jachtě při nekonečném driftování směr Havaj). Dobrodružnou složku vyloženě zanedbává (očekávaný digitální hurikán na závěr nevytrhne), tudíž si na své přijdou spíše divačky s kapesníčky, které zasáhne notná dávka melodramatického patosu. Krásné záběry vln, oceánu i dalších panoramat jak z katalogu (teď nemyslím Shailene :-)) oko potěší, jinak se tu moc neděje, což jenom utvrdí v jasné pravdě, že skutečných 41 dní bezmoci na moři musela být neskutečná ubíjející otrava. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se na Fidži. (Varan)
  • Film se inspiroval skutečným příběhem Richarda Sharpa a Tami Oldham, které 12.10.1983 na moři zastihl hurikán Raymond. (Kejf.)
  • 90 % filmu bylo natočeno přímo na moři. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama