Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnold v roli truchlícího pozůstalého nezpůsobil tragédii, ale umím si na jeho místě představit charakterního opravdového herce. Příběh je ale tak silný, že ho utáhne i viditelně bývalý Terminátor, navíc v tak eufemisticky řečeno podivných košilích. Škoda jen konce, ten trochu předchozí ždímání pocitů diváka degradoval, když vyzněl do prázdna. To rozhovor mezi Holanem a Popprem emoce dokázal vytěžit dokonale. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Arnie na stará kolena bere role v malých dramatických filmech a po slabší Maggie je Aftermath příjemné překvapení. Tedy, "příjemné." Film to naopak moc příjemný není. Vlastně je to neředěná depka o ztrátě blízkých. Ale Arnie je skvělej a kdo říká, že neumí hrát, tenhle film je důkazem o jeho hereckých kvalitách. Po formální stránce je to ale vcelku rutinní film, který neurazí a ani nenadchne. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to sice podle skutečné události, ale s realitou to moc společného nemá. Scenáristé často dramatizují a události hrotí, ale tady škrtali a vědomě se zbavili většiny kontroverzí. Snímek je proto mnohem poklidnější a jednoznačnější, než by být mohl a měl. V průběhu sledování mi to zas tak nevadilo, ale ze zpětného pohledu je to škoda, protože i díky tomu je film zoufale nevýrazný, a nebýt Schwarzeneggera v hlavní roli, tak i úplně tuctový. Překvapila mě přítomnost Maggie Grace. Původně jsem si myslel, že jde její kariéra jiným směrem, ale kromě prvního Taken a guilty pleasure MS-1 opravdu nehrála v ničem dobrém. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dopravní tragédie se štěpí do dvou linek. V jedné Arnold jako truchlící manžel a otec, v druhé dispečer, který měl podíl na tragédii. No nezapůsobilo to na mě. Drama je ploché až běda, bez výrazných scén, ve kterých by herci měli příležitost excelovat a z diváka ždímat emoce. Nic výrazného se vlastně nestane, dialogy jsou vystavěny naprosto plytce a filmem jsem se pro nudil od začátku do konce. Střet dvou linií vyznívá suše bez efektu a ničím nepřekvapí ani závěr. Jediným pozitivem byla pouze role Arnolda.......4/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tou snahou o navodenie depresivnej atmosfery, ked cely film sledujeme niekolkych neskutocne trpiacich ludi, mi to trochu pripomenulo filmy Manchester by the Sea alebo Monster's Ball. Ale to su uplne ine ligy. Aftermath nohy podkopava mizerny scenar, ktory sa venuje uplnym zbytocnostiam, ktore natahuju strasne jednoduchy pribeh do potrebnej stopaze. Bohuzial pre divaka su vsetky tie nekonecne sceny v ktorych postavy zmetene cumia do blba a robia kazdodenne veci neznesitelne nudne. Postavam chyba hlbka a reziser sa tiez nevyznamenal a nedokazal z hercov dostat vykon, ktory by v divakovi dokazal vyvolat emocie. Teda pokial nie ste fanusikom povrchnych dram z Hallmarku. To si potom Aftermath snad uzijete podobne ako nedavny Arnieho pokus o seriozne herectvo Maggie, ktory ale aj podla mna bol o triedu lepsi. Aftermath miestami zlyhava natolko az pôsobi neskutocne trapne. Pokial ste nevidel trailer, tak snad môzete byt aspon trochu v napäti, co sa z filmu vyvinie. Ak ste ho videli, tak pravdepodobne budete sklamany, ze cely ten stret dvoch hlavnych postav na ktory sa tesite je odbaveny behom chvilky na uplnom konci a dovtedy musite trpiet este viac ako samotne postavy pri sledovani ich pribehu. Pre mna najzaujimvejsia chvila nastala, ked sa po rokoch Arnie stretne s dalsou postavou s rovnakym osudom ako je ten jeho. Sice to bolo uz trochu prekombinovane, ale malo to väcsi potencial ako cely dej, ktory tomu predchadzal. No a samotny Arnie sa mi pacil v jednej scene, ked mu kolega doniesol jedlo. V tej scene hral Arnie velmi dobre. V ostatnych scenach ale pôsobil zmätene az to bolo skoro trapne. Snad niekoho potesi pohlad na Arnieho hore bez alebo jeho ovisnutu prdel. Pre mna to nebol prijemny pohlad. 3/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)
  • Perlový náhrdelník dcery Vitalije Kalojeva se stal předlohou pro památník, vybudovaný na místě nehody. Představuje jej zvětšenina tohoto náhrdelníku s „perlami“ o průměru přes 1 metr. Náhrdelník je ztvárněn jako přetržený. (Dinsberg)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama