Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, nic víc, nic míň. Johnny Depp je charismatickej herec, navíc konečně vypadal jako normální chlap, takže film bez problémů utáhl sám. Když se mu život profesůrka obrátil naruby, ze začátku mě ten jeho apatickej a zhovadilej postoj k životu bavil, no ke konci už trochu otravoval. Konec mně vůbec přišel zbytečně odfláklej, ale za podívání film určitě stojí. ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Teda jako jsem opravdu velkej a celkem i těžkej chlap, ale po dlouhé době, co se tak dívám na filmy, mi na konci filmu ukápla slza. A i když jsou tam malé chybky nebo se to v druhé půlce trochu táhne, tak ten závěr mě dostal. A tímto zvyšuji na plnej počet. Jó a užívejte života lidi, je opravdu krátkej. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Americký remake Jirešova Prodlouženého času, kde roli profesora, již ztvárnil Miloš Kopecký, hraje Johnny Depp? Problém je, že není zas tak mnoho filmů, v nichž mě Depp jako herec opravdu přesvědčil/bavil, a tento se k nim nepřidá. Navíc, kdykoli se jedná o film ze školního/akademického prostředí, je takřka pravidlem, že hlavní postava učí literaturu (nebo něco spojeného s uměním). To se to pak nabalují moudra, ale skutečná výzva by byla, kdyby šlo o vyučujícího deskriptivní geometrie. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

Profesor je takový ten malý hezký film, který ale narozdíl od některých jiných malých hezkých filmů má geniální herecký výkon známého herce (v tomto případě Johnnyho Deppa). V jeho podání působí i ty opravdu smutné, beznadějné okamžiky s mírným nadhledem. A ty šíleně humorné zase jako zjevení z jiného světa. Obávám se jen, že tento film je tak málo známý, že bude dosti opomíjený, a to i přesto, že se jedná o jeden z lepších Johnnyho filmů za poslední léta. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Malý velký film Johnnyho kinematografie. Po dlouhé době je vidět, že si postavu užívá a že hraje v něčem smysluplném. O to víc mě mrzí, že se stal obětí děvky Amber Heard i šílené americké "cancel culture", takže bůh ví, jestli ho ještě někdy v něčem dobrém uvidíme. Ale k tomuto filmu. Cynismus ve filmech mám rád a Johnnyho postava jím zde překypuje. Navíc je opravdu cool a film se úplně nenoří v srdceryvných scénách (i když i na ty dojde, především v závěru, což se vzhledem k tématu samozřejmě dalo čekat), ale víceméně se jedná spíš o komedii. Někdo by napsal o hořkou komedii, ale já tohle sousloví nemám rád, takže píšu komedii s některými dramatickými scénami. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama