Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno, nabízí se nám další snímek pojednávající o tom, jak se člověk v rámci svého charakteru vyrovnává se zprávou o diagnóze rakoviny a s maximálním rokem života. Lze tedy z námětu očekávat nějaké zadostiučinění se svým životem, emoční scény, určitou rebelii, užít si co nejlépe své poslední životní dny a mnoho dalšího s tímto stavem spojených. A s některými těmito věcmi se tady v podstatě setkáme, jen to poněkud postrádá vážnost a odlehčenou zábavnost. Až to vytváří dojem, že byl na vše Wayne Roberts, stojící za scénářem i režií, až moc opatrný. Snad aby nechtěně nepřeskočil do trapnosti nechtěného. Těžko posoudit. Snímek tedy vypráví vše, co má v úmyslu, ale celou dobu jakoby se nad celým konceptem vznášela obava, že tomu zkrátka chybí něco podstatné. Nerozhodné je to i co se týče žánru. Drama? Lehká komedie? No, art už určitě ne. Johnny Depp v hlavní roli se snaží být ve své vážnější roli uvěřitelný, ale také mu to moc nejde. Zkrátka a dobře, myšlenka byla dobrá, ale bohužel to nějak sklouzlo do ztracena. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Studnica síce otrepanej, no stále rovnako pravdivej a aktuálnej životnej múdrosti. Vcelku jednoduchý dej je vystavaný najmä na fantastických dialógoch a nemenej skvelom Johnnyho výkone, pričom emočný náboj je nielen prítomný, ale taktiež aj solídne funguje. Už je to ozaj dlho, čo som si naposledy tak veľmi vychutnal obdobný film. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po poměrně dlouhé době jsem si dal film s Johnny Deppem v hlavní roli a znovu mě jen ujistil v názoru, že skutečně patří k těm absolutně nejlepším hercům vůbec. Navíc mě vždy bavil svým výběrem filmů a postav, které v nich ztvárnil a Poslední semestr jistě není výjimkou. Působivý film, se silným tématem a s výraznou ústřední postavou, toť hlavní pozitiva této podívané, které toho nedokážu příliš vytknout, snad jen až tedy na příliš často opakující se Deppovo zamyšleními nad tématem prožití života, čímž nemám na mysli, že bych s ním nesouhlasil, ale nejdřív o tom přesvědčuje studenty, pak kolegy, pak rodinu, pak zas studenty, pak zas kolegy a kdyby nepřišli závěrečné titulky, tak by jistě o neplně prožitém životě přesvědčoval znovu i tu rodinu, ale to už nestihl. Každopádně to nic ale nemění na mém výsledném dojmu, který je prostě skvělý, jelikož krom postav a jejich hereckých představitelů mě tu bavily i funkční vtipné momenty, silné emoce, přesvědčivé dramatické scény a fajn mi přišla i atmosféra celého tohoto snímku, kterou sice nedokážu přesně popsat, ale na mě prostě skutečně zapůsobila hodně. Jinak celé to ústřední téma filmu je pak opravdu silné, vůbec si totiž nedokážu představit, kdybych se dostal do stejné pozice, jako Deppova postava, jak bych se k tomu postavil já, prostě šílená představa, ale nejspíš z toho důvodu mě ten film i tolik oslovil a bavil, že to asi vážně vzal za ten nejlepší možný konec. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda je za Deppa, možná i kus té třetí :-). Potěšilo mě provedení snímku, komediální ladění. Takhle se na to dalo velmi dobře koukat. V několika směrech jde film proti zažitým trendům a to je dobře. Rozhodně má film co říct a není z těch ,co by vyšuměly hned po shlédnutí. Zároveň to ale není vyložený ždímač emocí. Depp to zahrál výborně. A myslím, že by měl ještě na mnohem víc, přál bych mu i sobě další pěkné role. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp má zřejmě patent na sympatické podivíny a i když se o něm poslední dobou po Hollywoodu  šušká, že hraje lépe na kytaru, než před kamerou, sedí mu jako pověstný hrnec na prdel.  Emočně cynické šinu si to sto-šedesát, protože cíl mé cesty už je v dohledu…..tak trochu Walter Mitty, tak trochu Americká krása, tak trochu Než si pro nás přijde, tak trochu Společnost mrtvých básníků. Dost možná už je tohle téma ošoupané ze všech stran a na první dobrou žene diváka do předem určeného kouta, ale i rakovina má někdy své dny. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama