Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek

  • Česko Hřbitov domácích zvířat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Se snem o lepším životě se mladý lékař Louis Creed se svou rodinou – manželkou Rachel, dcerou Ellie a tříletým synkem Gagem – přestěhují do nového domova ve venkovské městečku Ludlow ve státě Maine, znepokojivě blízko rušné dálnice. Když Rachel přijde při nehodě o milovaného kocoura, zoufalý Louis neochotně poslechne radu svého přátelského souseda, aby kocoura pohřbil na starém mikmackém hřbitově – tajemném pohřebišti s oživující mocí. Navzdory hrozným výsledkům a neustálým varováním od nedávno zesnulých se Louis zasažený tragédií musí na indiánský hřbitov vrátit a doufá, že tentokrát to bude jiné. Ale mohou se mrtví opravdu vrátit z hrobu? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se od knižní předlohy příliš nevzdaluje, aby taky ano, když se její autor podepsal i pod scénářem. Na snímku je těch dvacet let hodně znát, silně se projevilo i nutné osekání knižního textu, některé záležitosti pak působí nedotaženě, zkratkovitě nebo nelogicky, protože jim chybí kontext. Přes všechny tyto nedostatky mě film i dnes bavil, jeho atmosféra na mě stále funguje a užil jsem si i závěrečné Ramones. Kdo nečetl knihu, nemůže tu vzájemnou provázanost s kapelou pochopit, já to kvituji s kontrolovaným nadšením a zvyšuji své staré hodnocení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že číst knihu mě bavilo o hodně víc, než se dívat na tehle film. Jaksi mi vyprchalo to Kingovské kouzlo. První polovina filmu pěkně slabá, jediné co mě zaujalo byl ten mrtvý týpek a staříkův příběh z mládí. Teprve po oživení kočky se začíná něco dít. Naštěstí můj pokažený dojem zachránil docela svižný konec. Těšil jsem se jako vosa na bombon až se konečně objeví malý Gage se svým ďábelským dětským smíchem a započne jeho hra. Nic méně když to vezmu z jiné stránky pohledu, tak u podobně rušné silnice bych opravdu žít nechtěl. Slabší 4* ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

morbídna polozombícka adaptácia kinga so všetkým, čo od tohto bestselleristu máme radi - divné deti, divé zvieratá, pochmúrne miesta, zabijácke kamióny, mentorský starček, (spoiler>) antihappyend . . . chýba už len náboženský fanatizmus a bolo by to všetko po kope; adaptácie kinga majú rôznu no poväčšine nie veľmi kladnú povesť, v rámci tohto je preto Pat Sematary tou lepšou (priznám sa, že keď som ju videl prvý krát, vzala ma viac - možno kvôli môjmu veku), je ich niekoľko vydarenejších a kopec menej vydarených, každopádne táto je jedna z tých špeciálnejších, pretože scenár k nej napísal sám autor predlohy, ktorý si tu zahral aj drobné cameo - kňaz na pohrebe Missy (čo je trochu sporná vec, pretože Missy spáchala samovraždu, preto by - aspoň v našich končinách a mimo filmu - bol mierny problém s kresťanským pohrebom); film má miestami dosť dusnú atmosféru (znetvorená sestra, záver) a keby sa toho chopili trošku lepší herci (najelpší výkon podľa mňa podal ten zlatý malý chlapček) tak by to bolo ešte silnejšie - ale to už by asi nebola (hororová) kingovská adaptácia, k tým patrí okatá béčkovosť (kontrastujúca so samotným námetom, ktorý je častokrát originálny a v knižnej podobe skrýva aj hlbšiu podstatu - no nie vždy), neznámi poloherci s prehnanými výkonmi a občas silene (až nelogicky silene) hororový efekt; ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Každej správnej zemědělec přece ví, že brambory se nezasazují do posvátné indiánské půdy ne? Natož tam nedej bože zakopat čičinku. Kingova novela převedená do poněkud laciného televizního zpracování dostává na jednu stranu docela slušnou hororovou vůni, ale drobátko zatouchá jednoduchostí až primitismem. Příběh sám o sobě zas tak originální není, neb indiánským pohřebištěm se už třeba pyšnila série Amityville. Legendy o místech kde mrtví ožívají a jejich duše už nenaleznou jejich těla leckdy udělají z průměrného béčka ucházející pokus o áčko, jenže tady se tohle moc nezadařilo. Prima momenty se střídají s nášupem nudy a tak mrtvý průvodce kterého doktůrek nedokázal zachránit po nehodě náklaďáku na hodně dlouho dobu zůstane tím jediným kdo se postará o náznak husokožního sepětí. Finále samotné je dost očekávanou záležitostí, ale to zombie baby je docela roztomilé, zvlášť jak nadává na tu patrně likvidační injekci. Zkrátka na televizní obrazovku slušný koukání, na kazety už trocha risk a do kin se tohle opravdu dostat nemělo. Napětí je tu asi 20% a to ještě když si před tím dáte panáčka něčeho se 40%ty a pak ty světlé momenty uvidíte dvakrát. Hororistům doporučuji, traktoristům jen jako varování kde nezasívat, aby si pro vás pak nepřišly nas***ý dýně :o) ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Řbitov (ano Řbitov, né Hřbitov) domácích zvířátek patří mezi Kingovými knihami mezi mírný nadprůměr, což se bohužel nedá říct o pozici Hřbitovu domácích zvířátek mezi filmovými adaptacemi Kingových knih. Film se sice drží knižní předlohy velmi věrně, ale to co funguje v knize, nemusí vždy zákonitě fungovat i na plátně a snažit se zachytit všechny dějové linie, není zrovna nejšťastnější řešení. Mezi herci se mi líbil F.Gwynne, který má dokonalou "horrorface". Případ sám pro sebe je D.Midkiff, který svou postavu (zvláště ve chvílích, kdy má blízko k naprostému psychickému zhroucení) těžce nezvládá. Hřbitov není úplný propadák, ale jelikož Řbitov patří mezi Kingovými knihami právě mezi ty, které jsou pro filmové zpracování jako stvořeny, zamrzí kvalita tohohle zpracování dvojnásob. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Ve snímku se nachází oproti knižní předloze několik změn. V knize má například Jud Crandall za manželku Normu. Ve filmu je již vdovec. (Nach)
  • Nenápadnou súčasťou v príbehu Stephena Kinga "Pet Sematary" je aj jeho obľúbená punkrocková skupina Ramones. Do románu zakomponoval nejednu narážku na túto kapelu a ich pokrik "Hey Ho Let´s Go" je pre knihu povestný. Vo filmovej adaptácii sú použité dve ich skladby. "Sheena Is A Punkrocker" a pieseň "Pet Sematary", ktorá bola urobená špeciálne pre tento horror a úzko sa týka témy. Jej plná verzia odoznie počas záverečných titulkov. (MM_Ramone)
  • Stephen King si zde zahrál cameo kněze na pohřbu. (-Bomba-)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama