Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ve Spojených státech nechá mafie zmizet svědky aby nemohli u soudu vypovídat. V Kolumbii nechal Pablo Escobar zmizet celý soud." ___________ Wagner Moura jakožto Pablo Escobar je zde mazanej jak chleba od Ládi Hrušky, ale jeho výkon nijak nevypovídá o kvalitě seriálu. Narcos je spíš hodně polopatickej pseudo-dokument, který je moc divácky vstřícný vůči mainstreamový obci. Kdyby šel Netflix víc na dřeň a pojal celkovou stylizaci/pojetí víc explicitně, neměl bych žádný výtky. Jo a jen tak mimochodem: největší narkobaroni jsou stále Walter White a Jesse Pinkman, co si budem. ___________ "Podívej, z Pabla je svatej." "No jasně. Lidi posílá rovnou do nebe." ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je výborná, co dodat. Sledujeme budování Escobarova impéria a zjišťujeme, co takový hovado dokáže, když jde o moc. Není to moc akční, spíše se jedná o pomalejší drama. Nevím co je skutečnost a co si scénáristi vymysleli, ale příběh je pecka. To všechno je skvěle zahrané, přesně tak jak jsme u Netflixu zvyklí. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polodokument, polofilm. Občas chybí některé důležité detaily, občas něco zbytečně přebývá. Celkově ale vynikající pocitová záležitost, s precizním vykreslením Kolumbie a tamějších obyčejů, stejně tak jako dané doby a jejího samozvaného vůdce Pabla, který si v podání Wagnera Moura říká o nesmrtelnost. Tvůrcům se už v první sérii dobře daří smazat rozdíl mezi dobrem i zlem, tedy Pablo má své dobré i velmi špatné stránky. Na rozjezd velmi intenzivní dávka napětí a chytlavých highlightů, uvidíme co dvojka. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

True detective, Fargo, The Wire....hned mě z hlavy napadají seriály s podobnou tématikou, které jsou lepší než Narcos. Dva roky jsem poslouchal, že je to nejlepší seriál, a tak jsem měl asi moc velké očekávání. Je to kvalitně zpracované i zahrané, má to ten závan "natočeno podle skutečných událostí," přesto jsem se občas nudil. První dva díly mě nebavil,i a kdyby to nemělo takovou pověst, už bych se dál nedíval. Naštěstí se to pak trochu rozjelo, udělanej z toho ale nejsem... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá záležitost. A ještě o to lepší, že má i vypravěče! Ty voiceovery jsou totálně luxusní vložka a do seriálu to perfektně sedne, ten dokumentární styl je pak o to patrnější a je to moc dobře, protože Narcos je skutečně takový polodokument. A velmi zajímavý. Velká drogová sága s naprosto excelentním Wagnerem Mourou, který prostě JE Pablo a perfektně vykresleným prostředím... ehm, prostředí i celé Kolumbie. Tempo vyprávění je překvapivě docela dost rychlé, děj je bohatý, je to chytlavé, napínavé i správně zábavné. A příjemně mně překvapilo, jak moc je to španělsky. Narcos je další velký hit Netflixu a fakt to stojí za to. Tenhle životopis je strhující, zábavný, realistický a patrně lepší, než jakýkoliv čistokrevný dokument. 1.série: 75%. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)
  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)

Reklama

Reklama