Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Cross je z duše poctivý pokladník ve velké firmě. Tedy až do okamžiku, kdy na ulici pomůže slečně Kitty a zamiluje se do ní. Za její krásnou tváří se však skrývá vypočítavá ženská připravená využít situace dostat z bláznivého staříka co nejvíc peněz. Kam až dovede Krise slepá láska? (raffspIn)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosferický film-noir o tom, ako láska niekedy dokáže zatemniť rozum a pozbaviť človeka akéhokoľvek zdravého úsudku. Hlavne ak ide o niekoho, kto cíti, že ide možno o jeho poslednú príležitosť zaľúbiť sa. Joan Bennett tu bola nielen očarujúco krásna, ale i priam stelesnením mrchy, pravdepodobne si tu zahrala svoju najzápornejšiu rolu. Už horšia ženská postava snáď ani neexistuje. Koniec sa dal tak trochu čakať, no i tak ma celkom slušne zasiahol - úplne reálne... také niečo napísal snáď život sám. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Děj filmu Scarlett Street má zajímavý atmosferický průběh. Vše začíná nevinně - muž s úsměvným jménem Chriss Cross, který pracuje v bance a doma je pod pantoflem, se jednoho dne seznámí s mladou dívkou Kitty a řekne jí (snad pod vlivem její krásy a v poblouznění), že se živí jako malíř. Začínají se scházet, Chriss začíná malovat a Kitty (a její milenec Johnny) potřebuje peníze - a dobrácký muž nedokáže hnědým očím říci ne. Chrissovy obrazy navíc vyvolají velký zájem - Kitty a Johnny získávají kýžené bohatství. Pravý autor ale zůstává bez povšimnutí... Humor se vytrácí a přichází temná atmosféra, fatalita, hra stímů a světel - přichází film noir. Langova Scarkett Street je "remakem" Renoirova filmu La Chienne. Lang ho ale během natáčení neměl k dispozici, čerpal pouze ze svých vzpomínek. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa zdá, že dej tohto Fritzovho noir bude až príliš priamočiary. Lenže v príbehu o naivnom donátorovi nás čaká zopár prekvapivých zvratov, kedy dej rýchlo preskočí do vedľajšej výhybky. A potom ďalšej až do nevyhnutného záveru. Mimochodom aj keď tušíte, že toto sa dobre skončiť nemôže, aj v záverečnej štvrťhodinke až do posledných záberov netušíte, ako to celé skončí. Skvelá depresívna atmosféra, prepracované charaktery, Robinsonov možno najlepší výkon kariéry, to všetko robí z tohto filmu jeden z najsilnejších noirov svojej doby. 90% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tématu moderních čarodějnic (Dylan: treacherous young witches) věnovali v první polovině dvacátého století značnou pozornost právě ti nejtalentovanější režiséři. Proč (Renoir, Lang, Buňuel atd.) věnovali svůj um právě tomuto, dnes již už ne tolik frekventovanému tématu? Považovali ho za zásadní? Měli s ním vlastní zkušenosti? A nyní už to není problém? Nebo se něco takového již neděje? Je pan Křížem Kráž (výborný Edward G. Robinson) už přežitkem? Obávám se, že ne! Ještě minulý rok se můj zubař, doktor Jan Well, soudil s ženou, která na něm vymánila, zřejmě s příslibem sňatku, dva miliony. Soud ji správně osvobodil, protože finační "dary" dostávala ne ze své, ale z jeho vůle. O peníze sice přišel, ale zato se usmířil s manželkou, a pokud vím, šťastně žije v obci poblíž Brna. Fritz Lang to již takhle nezfilmuje, udělal to dopředu, toto je jen jedna z možných variant. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Chris ( výborný Edward G.Robinson ) je nespokojný v manželstve, sníva o kariére slávneho maliara a premýšľa, ako by to vazeralo mať mladú partnerku. Pokiaľ sa jednej noci nestretne s mladou ženou... Skúsený Fritz Lang rozohral skvelý noir, príbeh je poctivo vystavaný, motívy zainteresovaných sú jasné od počiatku. Možno je všetko až príliš jasné a divák už nebude nič prevratného očakávať, lenže je na veľkom omyle. 4+ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Fritz Lang spolupracoval s trojicou hercov Edward G. Robinson, Joan Bennett a Dan Duryea už pri natáčaní filmu Žena za výkladom (1945). (shimik77)
  • Oproti originálu remake potláča morálny cynizmus a trestá hrdinu za jeho skutok o dosť ráznejšie. V tomto ohľade bol originál, poeticko-realistický film, viac noirový ako remake, ktorý je považovaný za film-noir. (Biopler)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama