Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Říká se, Percy, že civilizovaní muži vyhledávají dobrou a inteligentní společnost, aby se učenou rozpravou mohli povznést nad své hrubé okolí a přiblížili se Bohu. Nicméně já dávám přednost začít den s totálním trotlem, aby mi připomněl, že jsem nejlepší." Lord Edmund zapracoval na svém smyslu pro humor a vytříbil ho do ryzího cynismu. Druhá řada je mnohem chytřejší, kultivovanější, lépe zahraná i dabovaná a já jsem konečně pochopil, proč je Černá zmije tak oblíbený seriál. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder II oproti úvodní sérii nabízí výrazný posun v kvalitě, což mě nesmírně potěšilo, protože jsem již začínala pociťovat lehké obavy z toho, že by mě toto kultovní dílo nezaujalo tak, jak bych chtěla. Scénář je již značně vyšperkován vtipnými a odzbrojujícími perlami v podobě salvy hlášek v každé epizodě. Dokonce i na ten dabing jsem si již zvykla. A v posledních epizodách této série se setkáváme se skutečnou legendou, Hugh Lauriem:) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o trochu lepší než první. Co mě překvapilo nejvíc, byla hlavní postava. Atkinson v roli Edmunda vypadá nejlépe, co jsem ho kdy viděl. Edmund samotný již není hloupý nekňuba, ale slušně zvrácený prospěchář, který vše trefně a hlavně vtipně komentuje. Jednotlivé díly trochu kolísají, ale některé jsou skvělé. Jen ten dabing zůstal otřesný, jestli budete mít možnost sáhněte po originálu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než celá první série. Jedním slovem fenomenální. V druhé sérii Černé zmije je víc vtipů, které jsou alespoň o dva stupně lepší než v první řadě a i zápletky všech šesti epizod jsou lepší. Ty zápletky jsou fakt výborné, vtipy dokonalé a o všech postavách ani nemluvě. Hlavně Miranda Richardson je v roli královny Alžběty naprosto bezchybná. Sehrála ji úplně skvěle. Ovšem stejně dobrá jako královna (nebo možná ještě lepší) byla její pitomá chůvička. Musím pochválit i kostýmy, v téhle sérii je prostě všechno úplně dokonalé a první sérii nechala dvojka daleko za sebou. A jistě, Rowan Atkinson se také překonal. Je mazanější a mnohem šviháčtější. V poslední epizodě mě potěšila i úvodní účast Hugha Laurieho. Dokonalá ukázka anglického humoru, ty vtipy a zápletky, veškeré situace, to vše je tady vypypláno k absolutní dokonalosti a mojí spokojenosti. Takže jestli chcete volit mezi touhle a minulou řadou jednoznačně doporučuji Blackadder II. Má to v sobě naprosto všechno z toho, jak jste si vždycky Anglii představovaly. A ze strany zápletek naprosto nepopsatelné. 100%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • První dvě epizody měly být původně opačně. To vysvětluje, proč se Percyho plnovous objevil poté, co si ho v první epizodě oholil. (Kulmon)
  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)

Reklama

Reklama