Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Code 8 mi přišel z trailerů i z toho desetiminutového shortu strašně zajímavý, jenomže se z toho nakonec vyklubali jenom o dost horší, rádoby vážnější a temnější X-Meni. Výhoda oproti zmíněné skupince mutantů tu byli ti robotičtí policajti. (Já vím, X-Meni mají sentinely, ale tohle je pořád trochu něco jiného.) Bohužel tihle ti plecháči byli strašně nevyužití. A na to, jak měli cool design málo zapamatovatelní. Obě hlavní postavy byly celkem fajn, ale film používal ty nejlacinější triky k tomu, aby z diváků vytřískal nějaké emoce, což se mu ani tak moc nedařilo. Ale efekty byli fakt úžasné, což cením. Opravdu mě mrzí, co z toho vzešlo, ale bohužel jde jen o naprosto průměrný, ničím nezajímavý film, na který se podíváte a druhý den na něj zapomenete. 5/10 ()

Reklama

rasttea 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná sci-fi kriminálka, kterou spáchali z kreativně-tvůrčího přetlaku bratranci Amellové (Stephen - Arrow, Ninja Turtles 2... a Robbie - Tomorrow People, Flash…) & co. Takto produkovat film byl sice krok do neznámých vod, ale na druhou stranu oba herci ví, co chtějí a do čeho jdou díky svým dlouholetým zkušenostem před kamerou. Díky jejich úspěšné crowdfundingové akci po představení 10minutového kraťasu přispěvatelé správně zavětřili potenciál, a mohl tak vzniknout celovečerák. Plynulo to příjemným tempem, hudba na rozdíl od nabušeného kraťasu, kde bylo logicky potřeba lidi nahajpovat, tady hrála roli příjemného doplňkového elementu. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne a po poslední scéně logicky chci vidět pokračování, co se s postavama děje. Jo a naučila jsem se jeden znak v anglické znakové řeči :) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad drsnějších a špinavějších X-menů, kteří ve světě nemají zrovna dvakrát ustláno. Jenže Code 8 má sice zajímavý prvotní nápad, který byl dobře využit v předešlém kraťasu, ale pro celovečerák Jeff Chan jednoduše nemá co vyprávět. Chybí tu herec, který by to táhnul. A když nemáš herce, vlep do toho alespoň akci, jenže na tu zase nebylo dostatek peněz, takže se tu pohybujeme sice ve světě plným X-menů, ale ve finále vidíte jen 5 schopností, které Vám zrovna dvakrát radost z akce neudělají. Po kraťasu jsem doufal, že tvůrci seženou peníze aby se odvázali, sehnali nějaké peníze, ale neodvázali se. Tuctový, stokrát viděný scénář tomu taky nepřidal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po epileptickém titulkovém úvodu a následném rozjezdu a la levná verze obšlehnutých X-Menů jsem byl trochu nedůvěřivý. Ale nakonec se z toho vyklubala svižná a neotřelá sci-fi kriminálka, která se zároveň tváří jako pilot k nějakému seriálu nebo jako první díl nějaké x-logie, s čímž bych neměl problém, docela rád bych totiž viděl pokračování. A doufám, že mutanti by to v něm lidem pořádně osladili, ačkoliv hrozba týnejdžerského pravdoláskařského telenovelismu je tu veliká a vážná (hlavní hrdina, zde trapný oidípek s xichtem třídního premianta, by si po skonu maminky třeba mohl něco začít s tou hezkou submisivní mulatkou a páchat s ní dobro, tedy až se dostane z lapáku). Nechci ale předbíhat a předjímat, zatím hodně příjemné překvapení. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama