foto

Stephen Amell

  • nar. 8.5.1981 (36 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Seriálový herec, který se narodil v Torontu nejlidnatějším městě Kanady. Poprvé se na televizních obrazovkách objevil v seriálu STAY WITH ME TILL MORNING, ale díky nízké sledovanosti byl seriál po třech epizodách zrušený. Po neúspěšném debutu následovaly vedlejší role v seriálových esech, jako jsou: QUEER AS FOLK, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, DEGRASSI: THE NEXT GENERATION, KRIMINÁLKA MIAMI, POHŘEŠOVANÍ.

Do povědomí diváků se dostal díky roli Craiga Riddlemeyera v kanadském seriálu REGENESIS, za kterou byl oceněn cenou Gemini Awards. Další cenou byl oceněn za nejlepší obsazení v seriálu RENT-A-GOALIE. Tato cena mu zařídila i jednu z ojedinělých možností zahrát si ve filmu. Jmenovitě jde o film Tajemství prstenu, kde si zahrál po boku Shirley MacLaine a Mischel Barton.

Po filmové štaci následovaly opět vedlejší role v seriálech. Za zmínku stojí: FLASHPOINT, HUNG, THE VAMPIRE DIARIES, 90210 A NEW GIRL. Největší zlom v jeho herecké kariéře nastal letos v lednu, kdy byl obsazen do hlavní role Olivera Queena v seriálu ARROW.

Jan "Hanzen" Glöckl

Herecká filmografie

Filmy

2017 Whatever Makes You Happy
2016 Code 8
Superhero Fight Club 2.0 (TV film)
Želvy Ninja 2
2015 Superhero Fight Club (TV film)
2013 When Calls the Heart (TV film)
2011 Justice for Natalee Holloway (TV film)
Stay with Me
2010 Ledové ostří 4: Oheň a led (TV film)
2009 Screamers: Hon na člověka
2007 Tajemství prstenu
Tracey: Fragmenty
2006 Záhadný dům (TV film)

TV seriály

2017 Arrow (TV seriál)
Epizoda 1 (S06E01)
Lian Yu (S05E23)
Missing (S05E22)
další epizody (15)
2016 Arrow (TV seriál)
What We Leave Behind (S05E09)
Invasion! (S05E08)
Vigilante (S05E07)
další epizody (23)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
Out of Time (S02E01)
Star City 2046 (S01E06)
The Flash (TV seriál)
Invasion! (S03E08)
2015 Arrow (TV seriál)
Dark Waters (S04E09)
Legends of Yesterday (S04E08)
Brotherhood (S04E07)
další epizody (23)
The Flash (TV seriál) - herec, a.z.
Legends of Today (S02E08)
Flash of Two Worlds (S02E02) - a.z.
Rogue Air (S01E22)
Vixen (TV seriál)
2014 Arrow (TV seriál)
Výstup (S03E09)
Stateční a smělí (S03E08)
Natáhni svůj luk (S03E07)
další epizody (23)
The Flash (TV seriál)
Flash vs. Arrow (S01E08)
Pilot (S01E01)
2013 Arrow (TV seriál)
Tři duchové (S02E09)
Vědec (S02E08)
Stát vs. Queenová (S02E07)
další epizody (23)
2012 Arrow (TV seriál)
Konec roku (S01E09)
Vendeta (S01E08)
Ohnivá múza (S01E07)
další epizody (9)
2011 Nová holka (TV seriál)
Upíří deníky (TV seriál)
Crying Wolf (S02E14)
Daddy Issues (S02E13)
2010 Borci z Blue Mountain State (TV seriál)
2009 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
2008 Flashpoint (TV seriál)
2007 'Da Kink in My Hair (TV seriál)
Ranč Heartland (TV seriál)
2006 Rent-a-Goalie (TV seriál)
2005 Báječní lidé (TV seriál)
Dante's Cove (TV seriál)
Tilt (TV seriál)
2004 ReGenesis (TV seriál)
2003 Pohřešovaní (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Střední škola Degrassi (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
1981 Stay with Me Till Morning (TV seriál)

TV pořady

2016 WrestleMania XXXII (TV pořad)
2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 WWE SummerSlam (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
1993 WWE Monday Night RAW (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace