Reklama

Reklama

Lovingovi

  • Česko Loving (festivalový název) (více)
Trailer 1

Richard Loving, zedník z Virginie, se zamiluje do půvabné Mildred. Žádné drama by se asi nekonalo, kdyby on nebyl bílý, ona černá a nebylo to ve Virginii koncem 50. let minulého století. Když Mildred otěhotní, rozhodnou se milenci vzít, ve Virginii ale nejsou sňatky lidí různých ras povoleny, a tak se odjedou vzít do Washingtonu D.C. Když se vrátí, jsou zatčeni a dozvídají se, že jejich oddací list ve Virginii neplatí. Jsou odsouzeni k jednomu roku vězení, soudce je ale podmínečně propustí s tím, že se nesmějí do Virginie nejméně pětadvacet let vrátit. Lovingovi se odstěhují do Washingtonu. Tajně přijedou zpátky, aby Mildred mohla porodit doma, ale jsou znovu zatčeni a opět propuštěni… (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (57)

castor 

všechny recenze uživatele

Rok ve vězení natvrdo nebo podmínečné odložení na 25 let v případě, že stát opustí. Tedy svou rodinu a vše, čemu doposud říkali domov. Píše se rok 1967 a vztah černošky a bělocha zdaleka nemá na růžích ustláno. Tvůrci vědí, co chtějí sdělit, jdou k tomu jednoduchou, ale vzhledem k divákovi ne zrovna účinnou cestou. Režisér a scénárista Jeff Nichols, který upoutal například apokalyptickým nezávislým kusem Take Shelter, se totiž rozhodl pro mravenčí tempo a nevzrušivé uchopení. Sice to má svou atmosféru, která myšlenku ještě víc zviditelňuje, a civilně zahrané postavy (minimalističtí Joel Edgerton a Ruth Negga), pod kůži se ovšem dostat nedokáže. S ohledem na to, že víme, jak to asi dopadne, chybí podněty k zamyšlení, a vlastně i pořádné emoce. Asi chápu proč, ale výrazné scény mi jednoduše chyběly. Přesto upřímné. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jeff Nichols takhle prostě točí a je to fajn. Pořád si myslím, že svůj nejlepší film má před sebou. Jinak film tu už dobře vystihli ostatní a já tu jen zabírám místo, abych také pochválil svým slovem Joela Edgertona, netušil jsem, že tak dobře zvládne i takovou hereckou polohu, zase u mě o něco víc stoupnul. Mělo se o něm letos mluvit víc v souvislosti s cenami. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další americké téma, které má za úkol vypudit z rasisticky smýšlejících Američanů rasisticky smýšlející názory. A konečně také film, který má trošku smysl. Naprosto upřímný příběh totiž vypráví naprosto obyčejnou a totálně realistickou formou. Joel Edgerton a Ruth Negga tu hráli absolutně minimalisticky, ale přitom z nich bylo patrné, že svými postavami vysloveně žijí. Jeff Nichols tohle ve svých filmech umí a je na ně popravdě radost koukat. Nebo minimálně jeho způsob vyprávění příběhů mám rád. Odvypráví jej totiž naprosto upřímnou cestou a stoprocentně realisticky. Bez příkras, kudrlinek a bez předsudků. Američani by za svojí minulost měli dostat rektální výplach střevních dutin a tento film mě v tomto názoru jen utvrzuje. Mimochodem Joel Edgerton byl fakt geniální. Dlouho jsem neviděl amerického herce, který by se s postavou tak sžil. On totiž Richard Loving nebyl vůbec jednoduchá postavička. Naopak. Divím se, že nemá nominaci na Oskarech. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zatím neviděné téma, rasismus zase s trošku jiného úhlu. Nebylo to špatné, jen mi moc nesedlo obsazení (hlavně Joel) a nemohla jsem si pomoct, občas jsem musela kroutit hlavou nad naivitou hlavních postav a nechápala jsem vůbec proč někdy reagují tak jako reagují. Taky mi bylo krapet nejasné, kde teda v druhé polovině filmu bydleli, měla jsem za to, že se vrátili do Virginie, ale pak mi přišlo, že ne? Občas mi to přišlo zbytečně zmatečné. 4* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala bych něco více dramatického, neustále jsem očekávala scénu, kde by ztuhne krev v žilách nebo mě něco rozpláče, ale nic. Chemie mezi hlavními protagonisty je úžasná. Joel Edgerton a nádherná Ruth Negga jakoby pro sebe byli přímo stvořeni, akorát postava Joela mi postupem filmu připadala odtažitá a líbil se mi čím dál méně. Ze začátku je to krásný romantický příběh, ale postupem času je z toho nudný příběh bez drama, romantiky, no prostě bez ničeho. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama