Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (22)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vtipný a svižný polodokument o zrodu jednoho amerického fenoménu. Sice dobré polovině vtipů a narážek jsem nerozuměl, protože neznám tak dobře americké prostředí, i tak je toho k pobavení dost. Kalsická ukázka, že slávu a peníze ne každý unese. Chlast, koks a deprese může i úspěšného člověka dohnat k tragickým koncům. Bonus pro mne - Emmy "Fiona" Rossum! Moc hezká! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nezaujme hereckými výkonmi, či geniálnym scenárom, no pokiaľ vás zaujíma odkiaľ sa zobrali mená ako Chevy Chase, Bill Murray, celkovo prví komici a scenáristi z SNL, či známe komédie zo 70/80. rokov, pokojne sa doňho pustite. Takmer až dokumentárnou formou vyrozprávaný príbeh chlapíka, ktorý "navždy zmenil humor" vás nakoniec chytí a to ešte neviete, že skrýva eso v rukáve, ktorým vás na konci dostane. ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Polodokumentarni a sebeshazovazčný styl tomu filmu prospívá, vzhledem k tématu, ale strašně frčí. Takže je z toho nakonec jen sled scén, které jsou sice zajimavě pospojované, ale ve výsledku nic neuvízne. Mohl to být takový šílenější Muž na měsíci, ale je z toho jen takové nedodělané torzo. Jakoby tvůrci vzali dokumentární styl doslovně a celý film natočili pod vlivem různých drog,takže pokud vy drogy v žílách nemáte, nebude to moc platné. ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Pro mě spíš poučný film. O historii National Lampoon jsem nic nevěděl až na to, že to bylo uvedeno u originálních názvů těch různých Prázdnin s Chevym Chasem. Po zpětném dostudování wiki a dalších článků to ale vypadá, že film se dost věrně drží skutečnosti. Kdo chce vidět počátky americké komediální revoluce, která proslavila Murrayho, Chase, Belushiho a dala vzniknout i Saturday Night Live, neměl by si A Futile and Stupid Gesture nechat ujít. BTW: Že skoro padesátník Will Forte hraje mladého studenta Harvardu je ve filmu velmi vtipně vysvětleno. :) ()

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Parádní snímek přesně podle mého gusta. Přirovnat mohu jen k Muži na Měsíci, což je moje topovka. Musím vyzdvihnout i herecký výkon Willa Forteho, jehož znám jinak jen ze seriálu Last man on Earth, kde hraje stejným stylem, avšak v tomto snímku vyznívá mnohem lépe. Pokud vám National Lampoon nebo Caddyshack něco říkají, určitě se na to podívejte. Ostatní se ale jistě zasmějí taky, i bez znalosti souvislostí. Za mě 90 %. A teď se musím znovu podívat na Muže na Měsíci. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama