Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předchůdce populárního westernu Butch Cassidy a Sundance Kid vypráví příběh o dvou nejsympatičtějších mužích divokého západu postavených mimo zákon a o období, kdy se setkali a začali tvořit nerozlučnou dvojici. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nový pokus o reinkarnaci filmové slávy legendárního dua pistolníků je prospěšný především v jedné věci - názorně a zjevně divákům ukazuje, jak velký a jedinečný byl původní film Butch Cassidy a Sundance Kid a jak nedostižní byli oba jeho charismatičtí herečtí představitelé - Paul Newman a Robert Redford. William Katt a Tom Berenger jim totiž nesahají ani po kolena... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ponajprv musim povedat, ze pod pojmom western si predstavujem viac, nez stado koni a tucet drsnych chlapov v klobukoch. Minimalne chcem dejovu liniu, par prestreliek a logicku nadvaznost. Zacinal tu vtedy este mlady sympaticky Peter Weller /Nahy Obed, Sunset Grill 1993/. Bohuzial, tento film ich ma len take ... take ... mdle a rozpacite. 30 % ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně jako klasický prequely o dětských letech a mládí oblíbených hlavních hrdinů. Trochu akčnější, trochu humornější, trochu dětinštější a trochu míň dospělý. Dalo by se to přirovnat třeba k nějaké trochu míň zábavné epizodě Brisco County Juniora. Herci byli už původně obsazení proto, že byli podobní Redfordovi a Newmanovi, aby to vypadalo autentičtěji. Jenže se to celkově nijak moc nepovedlo. Je to takový nedovařený, občas to člověka chytne a zabaví, ale většinou se tam nic moc neděje. Navíc dějový nedotaženosti ve vztahu k filmu s Redfordem a Newmanem to absolutně stahují na dno k ostatním rejžařským filmům (a není to od režisér, ale od rejžovat). Posledních třicet minut se sice snaží ukázat, že se něco děje, ale to tu první nudnou hodinu a půl prostě nezakryje. Nebýt staršího snímku, dávno by na tento film všichni zapomněli. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Filmu môžeme dodať výchovnú hodnotu premostením na podobenstvo O nepoctivom správcovi z Evanjelia: Je obdivuhodné, čo všetko dokážu ľudia vymyslieť a uskutočniť pre získanie pominuteľného bohatstva. Iste, samotná krádež, či lúpež sú zlé veci. My si tu chceme všimnúť vynaliezavosť a nasadenie s akým synovia sveta myslia na svoju budúcnosť. O čo viac by sa mali synovia Svetla usilovať konať dobro, aby tak pomáhali sebe, aj ostatným ľuďom získať oveľa väčší poklad - večné šťastie - nebo! ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Lehkovážně pojaté vyprávění o slavné dvojici psanců z divokého západu. Ačkoliv je to detailnější, co se týče reálných osudů Butche a Sundance, než byla známější filmová verze s Newmanem a Redfordem, tak je výsledek spíše o ničem. Těžko říct, jestli jsou na vině oba hlavní představitelé, kteří nepředvedli zrovna nic oslnivého nebo samotný příběh, který si z dané doby spíš utahoval než aby ji vykreslil v temnějších, tedy přirozenějších barvách .. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Sundance (William Katt) ve filmu říká Butchovi (Tom Berenger), že se jemenuje Longbow. Stejnou informaci obdrží Butch i ve filmu Butch Cassidy a Sundance Kid (1969), avšak je z ní překvapený. (JohnSmith)

Reklama

Reklama